Advokat Linnéa Tereza Karlberg og hennes klient Nataliia A. Skoghøy på dagens pressekonferanse.

SKOGHØY-SAKEN

Nataliia Skoghøy krever «rekorderstatning»

Nataliia Skoghøy krever opptil to millioner kroner i oppreisningserstatning for det hun mener er ærekrenkelser fra Jens Edvin Skoghøy. Prosessfullmektig, Linnéa Tereza Karlberg, mener at sjansene for enighet i forliksrådet er små.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med advokat Linnéa Tereza Karlberg og sin sønn Ruslan Bobukh (21), inviterte Jens Edvin A. Skoghøys fraseparerte kone, Nataliia A. Skoghøy, i dag til pressekonferanse i Advokatfirmaet Danielsen & COs lokaler i Oslo.

Der kom det frem at hun går til sak mot den avtroppende høyesterettsdommeren for ærekrenkelse i forbindelse med hans offentlige påstander om at hun forgiftet ham.

Nataliia Skoghøy ønsker å ta saken til Oslo forliksråd, der de krever oppreisningserstatning på opptil to millioner kroner. Jens Edvin Skoghøy har tidligere avvist kravene som fulgte av prosessvarselet som ble sendt ut 1. mars.

– Vi er klare for rettssak

Ifølge advokat Karlberg er det lite som tyder på at partene vil komme til enighet med det første.

– Akkurat nå er det ikke veldig gode sjanser for at partene kommer til enighet. Likevel håper jeg at partene kan oppnå dialog i forliksrådet. Vi lever i troen, sier hun til Advokatbladet.

I forliksklagen skriver prosessfullmektig Karlberg at det bør utmåles «rekorderstatning» for injurier mellom privatpersoner. Erstatningskravet som lyder på to millioner kroner, er ikke for høyt, mener Karlberg.

Nataliia A. Skoghøy og hennes sønn, Ruslan Bobukh på dagens pressemøte.

– Vi mener at oppreisningsbeløp for æreskrenkelser i Norge ligger for lavt, og bør økes. I denne saken bør det gjøres et sprang i oppreisningsbeløp, sammenlignet med tidligere rettspraksis, sier hun, og legger til at det forventes at saken vil behandles i forliksrådet etter sommeren.

– Vi er klare for en rettssak om det er det som må til, sier Karlberg.

På spørsmål om hvilke forventninger Nataliia Skoghøy har til sakens videre gang, trekker hun på skuldrene.

– Vi får se hva som skjer. Jeg er sikker på om rettferdigheten vil seire, sier hun til Advokatbladet.

– En eventuell rettssak skal jeg prosedere selv

I kjølvannet av prosessvarselet som ble sendt ut 1. mars i år avviste den tidligere høyesterettsdommeren alle krav.

– Dersom de tar ut søksmål, må vi møtes i retten. Og i en eventuell rettssak kommer jeg til å prosedere saken selv. Jeg behøver ingen rettslig bistand, sa Jens Edvin Skoghøy til Advokatbladet da.

Powered by Labrador CMS