– Vi vil ha en flat struktur, vi vil være på fornavn med samboere og vite hvem barna til alle er, sier Lars André Gjerdrum.
– Vi vil ha en flat struktur, vi vil være på fornavn med samboere og vite hvem barna til alle er, sier Lars André Gjerdrum.

SATSER PÅ NISJE

I dette advokatfirmaet er alle ansatte medeiere

AGP Advokater har ingen ønsker om å bli en av «de store», eller å følge de stores vekstrater. Derimot er ambisjonen å være en reell konkurrent innenfor transaksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Nils Olav Aarseth, Gard A. Skogstrøm, Hege Dahl og Lars André Gjerdrum ønsket å skape sin drømmearbeidsplass. Det var utgangspunktet for at AGP Advokater så dagens lys 1. januar 2020.

Det ble en brakstart med over to hundre oppdrag og en økning fra fire til 15 ansatte på ett år. Nå er det landets største spesialiserte advokatfirma på transaksjoner.

– Vi ønsket å jobbe på en annerledes måte enn de tradisjonelle advokatfirmaene, og legge større vekt på involvering, både mot klient, men også internt. Hos oss eier alle ansatte aksjer i selskapet og er med og deler overskuddet, inkludert advokatfullmektiger og administrasjon. Vi tror dette bidrar til at alle ansatte får et større eieforhold overfor klienten og det man jobber med, forteller partner og medstifter, Lars André Gjerdrum.

Raskere vekst enn planlagt

AGP Advokater består i dag av 26 ansatte, inkludert 18 advokater. Ved årsskiftet gikk de bredere ut under transaksjonsparaplyen ved å ta inn to nye partnere; Peter Tranvåg Skutvik fra Schjødt og Kim Hellstrøm Christensen fra Wiersholm. Disse skal lede den nye satsingen på bank og finans, samt transaksjoner innen næringseiendom.

Tidligere i 2022 tok de også opp M&A-partner Maria Heiberg Styrvold fra Wikborg Rein.

– Vi hadde en ambisjon om å bli en utfordrer til «de store». Dit kom vi raskere enn forventet, og derfor har vi skrudd opp tempoet litt. Både gjeld og næringseiendom er en naturlig del av transaksjoner, og derfor har vi valgt å satse på det nå - selv om det er tidligere enn planlagt. Tiden var inne og personene var de rette, forteller Gjerdrum.

Firmaet jobber kun i «skyen» på Teams, hvor også klientene inviteres inn og kan overvære prosessene, inkludert de interne. Ifølge Gjerdrum skaper det mer åpenhet, mer tillit og mer læring.

– Vi tror råd blir mye bedre når vi tenker sammen og klienten bidrar. Vi mener også at denne måten er mer arbeidsbesparende enn at e-posten er livet vårt.

Vil bli det foretrukne

Å bli en av «de store» er ikke et mål for AGP i seg selv.

– Vi skal beholde vår nisjeposisjon, men det betyr ikke at vi ikke skal bli større, sier Gjerdrum.

– Vår ambisjon er å bli den «foretrukne». Det firmaet klientene ønsker å jobbe med, og det firmaet de ansatte ønsker å jobbe i. Det betyr ikke at vi skal bli større enn Thommessen, Wiersholm eller de andre store. Det betyr bare at vi skal ha noen kvaliteter som gjør at flest tenker på oss når de skal gjøre en transaksjon. Det er det langsiktige målet.

AGP har ingen planer om å følge vekstratene til de største firmaene, fortsetter partneren.

– Vi vokser naturlig nå, men det er fordi vi er nye og vi skal finne vår form og fasong. Man starter ikke ferdigvokst.

Trives best som spesialisten

Da Advokatforeningen la frem sin nyeste bransjeundersøkelse for landets førti største advokatvirksomheter, ble det presentert som en utfordring at mange boutique-firmaer sliter med å vokse.

Gjerdrum mener at det ikke er gitt at nisjefirmaene selv opplever dette som et problem.

– Spørsmålet er om det egentlig er negativt at nisjer ikke vokser i samme takt som de store advokatfirmaene. Jeg tror mange av boutiquene er der de ønsker å være. De færreste vil nødvendigvis bli et nisjefirma med over to hundre advokater. Da er det nok vanskelig å opprettholde spesialistprofilen som nisjefirma.

Powered by Labrador CMS