Jon Wessel-Aas oppsummerer sine første måneder som leder av Advokatforeningen i videointervjuet over.

Advokatforeningens leder gjestet Ole Torp:
- Gjelder å gjøre seg hørt når man får en anledning

Jon Wessel-Aas måtte svare på alt fra NAV-skandalen til Laila Bertheussen-saken, til hvorfor det har vært så få kvinnelige ledere av Advokatforeningen.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld gjestet Advokatforeningens leder Jon Wessel-Aas NRK-programmet Torp.

Programmet kan sees i NRK TVs nettspiller eller på NRK1 klokken 2315.

Da «Torp» ble spilt inn onsdag ettermiddag sto temaer som rettssikkerhet, NAV-skandalen, ytringsfrihet - og den omdiskuterte Rettssikkerhetsprisen på plakaten.

- Det er morsomt å få lov til å snakke om ting jeg er opptatt av, sier Wessel-Aas til Advokatbladet som fikk være med som publikum i studio.

Programleder Ole Torp og Jon Wessel-Aas etter opptaket på NRK Marienlyst onsdag ettermiddag.
-Vi har hatt flere gjester fra den juridiske sfære, og det har alltid slått bra an blant publikum, sier Ole Torp til Advokatbladet.

- Imponert

Selv om han har sittet i Advokatforeningens hovedstyre i flere år, er Wessel-Aas blitt overrasket over hvor mye som skjer i Advokatforeningen, og hvor mye man som leder av foreningen skal ta stilling til.

- Jeg er imponert over hvor mye sekretariatet og de tillitsvalgte jobber med hele tiden, og er blitt positivt overrasket over alle henvendelsene fra myndighetspersoner og institusjoner som ønsker en dialog med meg som ny leder, sier Wessel-Aas.

Medievant

Da han ble valgt som leder av Advokatforeningen tidligere i år, ble hans evner til å nå frem i media trukket frem som Wessel-Aas´ sterkeste egenskaper.

- I et nytt mangfoldig medialandskap som kan fremstå ganske rotete, kan det være vanskelig å bli hørt. Da gjelder det i alle fall å klare å bli hørt når man får anledning, og kanskje forstå hvordan man kan bli hørt i nye medier også - i tillegg til gode gamle institusjoner som her i NRK, sier Wessel-Aas, som selv jobbet 12 år som advokat i statskanalen.

Av Ole Torp ble Wessel-Aas også utfordret til å svare på kritikken om manglende kjønnsbalanse blant Advokatforeningens ledere som Berit Reiss-Andersen nylig kom med i Advokatbladet.

- Jeg håper de som valgte meg gjorde det fordi de trodde jeg vil gjøre den beste jobben, sa Wessel-Aas til Torp, og la til at en kvinnelig og en mannlig leder annenhver gang ville være å foretrekke.

Hele «Torp»-programmet med Jon Wessel-Aas kan sees her.

Advokatforeningens leder Jon Wessel-Aas var kveldens eneste gjest da han onsdag gjestet Ole Torp.
Powered by Labrador CMS