Gita Simonsen og Carl Victor Waldenstrøm leder SANDS ferske podkast.
Gita Simonsen og Carl Victor Waldenstrøm leder SANDS ferske podkast.

Sands lager podkast for jusstudenter

Jusspodden «Forberedt – Jusprat med SANDS» vil ruste studenter til eksamen og gjøre studiehverdagen enklere.

Publisert Sist oppdatert

I slutten av april slapp advokatfirmaet Sands første episoden av den nylanserte podkasten «Forberedt – Jusprat med SANDS».

Podkasten retter seg mot studenter, og har som mål å ta opp eksamensrelevante fag, samt gi tips om hvordan studiehverdagen kan bli enklere.

- Vi har fått svært gode tilbakemeldinger, og studentene kommer nå med tips om flere temaer de ønsker vi skal ta opp. Det er et betydelig informasjonsbehov der ute, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Vibeke Oretorp til Advokatbladet.

- Svarer på spørsmål studentene sliter med

Sendingene ledes av tidligere P3-produsent og Radio1-programleder Gita Simonsen og jusstudent Carl Victor Waldenstrøm. Sammen intervjuer de advokater i nettopp Sands.

- Gita og Carl Victor utfordrer advokatene på spørsmål som studentene sliter med. Mange av våre advokater har erfaring i å undervise på fakultetene, og kan besvare spørsmålene på en pedagogisk måte hvor de også trekker veksler på sine praktiske erfaringer, sier Oretorp.

Podkastens to første episoder, som kom på lufta henholdvis 24. april og 1. mai, handler om forvaltningsrett II, som studentene ved UiB snart har eksamen i.

Episode tre, som kommer i dag, tar for seg arbeidsrett, mens den neste vil handle om hjelp til arbeidssøknader og intervju. Episodene finner du på Spotify, iTunes eller andre steder som tilbyr podkast.

- Vi er veldig fornøyd med mottakelsen så langt. Hele 85 prosent av lytterne blir med gjennom hele episodene, så det viser at folk er fornøyd med produktet vårt, sier programleder Gita Simonsen.

Waldenstrøm fra Universitetet i Bergen startet for øvrig opp sin egen podkast fra universitetsmiljøet på Dragefjellet høsten 2018 under navnet Pod.jur.

Fag på øret

Sands er riktignok ikke det eneste advokatfirmaet som lager egen podkast.

Codex driver podkasten Rettsrådet, som tar for seg «juridisk informasjon både for virksomheter og folk flest», ifølge nettstedet Podtail.

På nyåret var Grette det første advokatfirmaet til å lansere en egen podkast for bygg- og anleggsnæringen under navnet Entreprisepodden.

Høsten 2019 lanserte gjengen i Advokatfirmaet Erling Grimstad Økrimpodden. Den tar opp tema knyttet til økonomisk kriminalitet, slik som hvitvasking, terrorfinansering og korrupsjon.

Helt siden 2014 har Brækhus-partner Eivind Arntsen drevet juss-podcasten Juridisk ABC. Den retter seg mot dem som vil lære mer om praktiske og viktige juridiske temaer innen blant annet arbeidsrett, familierett og eiendom, samt forretningsjuss for små og mellomstore bedrifter.

I det juridiske miljøet er det heller ikke bare advokater og studenter som driver med podkast.

Denne våren kom de første episodene av podkasten Takk og lov, som er et samarbeid mellom Universitetsforlaget og Juristenes utdanningenssenter (JUS), med Anine Kierulf som programleder.

I podkasten Dommerpodden inviterer tre tingrettsdommere fra Oslo til samtaler om aktuell temaer for dommere og norske domstoler.

I tillegg finnes blant annet Domstoladministrasjonens Rett på sak, Er det lov og Helppodden.

Advokatbladet presiserer at dette ikke er en uttømmende oversikt over alle podkaster som kan være aktuelle for advokater og jurister!