Madeleine Bråthen Bjaaland og Jørgen Aardalsbakke er Grette-advokatene bak Entreprisepodden.
Madeleine Bråthen Bjaaland og Jørgen Aardalsbakke er Grette-advokatene bak Entreprisepodden.

Grette har lansert egen podkast om entreprise

Under navnet Entreprisepodden er advokatfirmaet det aller første til å lage en egen podkast om bygg- og anleggsbransjen.

Publisert Sist oppdatert

I starten av januar ble Entreprisepodden lansert med «brask og bram». Det er hvert fall slik programlederne selv beskriver det. Og programlederne, det er entrepriseadvokatene Madeleine Bråthen Bjaaland og Jørgen Aardalsbakke i advokatfirmaet Grette.

- Vi jobbet med ideen en del måneder i 2019, og hadde lyst til å gjøre noe nytt. I Grette har vi Norges største entrepriseavdeling med 37 advokater. Vi har så mye vi brenner for at vi hadde lyst til å teste ut nye plattformer for å dele kunnskap, forteller Bjaaland.

- Ofte er det ikke så lett for allmennheten å vite hva advokater utvikler og arbeider med. Det er veldig mye som forblir mellom husets fire vegger, og sånn må det være i mange tilfeller, men det er masse man kan diskutere for å få bransjen til samarbeide bedre.

Vil styrke samarbeidet i bygg- og anleggsbransjen

Med «bransje» mener hun bygg- og anleggsbransjen, og den røde tråden gjennom podkasten er nettopp samarbeid her. Det foreløpige konseptet er at det skal slippes en ny episode hver måned, hvor det blir invitert forskjellige gjester til å diskutere ulike temaer.

- Målet er at hver episode skal være tidløs, slik at studenter, prosjektledere, anleggsarbeidere eller andre skal kunne hente dem frem når som helst, sier Bjaaland.

- Vår bransje er ofte preget av mye tvist, krangling og tunge rettssaker. Vi ønsket å komme med noe som gjør at bransjen i samarbeid kan se positivt på framtiden. Samarbeide for å komme frem til løsninger for å skape en lønnsom og levedyktig bransje, fortsetter hun.

På lag med kjent radioprofil

Madeleine Bråthen Bjaaland og Jørgen Aardalsbakke har jobbet lenge sammen, og Bjaaland er ikke snau med ros om kollegaen.

- Jeg vil påstå at Jørgen er en av Norges beste på sitt felt. Han jobber med de største entrepriseprosjektene i Grette og er både et godt etablert navn i bransjen, samt en god formidler. Selv har jeg bakgrunn fra og stor interesse for mediene. Det er mye av grunnen til at vi satset, fortelle Bjaaland.

Mye tyder på at Grette er først ute med en podkast om bygg- og anleggsbransjen, og litt av poenget er å vise at det går an å tenke utenfor boksen - også for advokater som har mye å gjøre. Hver måned blir altså et av Grettes møterom forvandlet til et podkast-studio i samarbeid med radioprofilen Christine Danke og Elise Vatsvåg i Vrang produksjon.

- Vrang er en del av suksessoppskriften. Samarbeidet har fungert veldig bra, og de sørger for at det høres proft ut, sier Bjaaland.

Du kan laste ned Entreprisepodden her.

- Har gått over all forventning

Første episode ligger allerede ute med navnet «Kultur, vilje og samarbeid». Med seg i studioet har Bjaaland og Aardalsbakke Skanskas Morten Wangen, som leder OPS-prosjektet mellom Elverum og Løten.

Gjennom de kommende månedene vil hver episode ta for seg ulike temaer og favne bredt i bransjen, forteller Bjaaland og eksemplifiserer med likestilling og rekruttering av kvinner, byutvikling og klima.

Skal vi tro Bjaaland har responsen på den første episoden vært god.

- Det har gått over all forventning, og vi har fått veldig mange hyggelig tilbakemeldinger fra både kolleger, konkurrenter og andre. Noen etterspør episoder oftere enn en gang i måneden, men vi ønsker å holde så høy kvalitet at vi gjerne vil være tro mot konseptet.

- Men det er mange måter å gjøre det på, legger hun til.

Entreprisepodden kommer ut den første onsdagen i hver måned, og du kan finne episodene både på Spotify og iTunes.