Advokat Eivind Arntsen lager podcasts som gir lettfattelige svar på juridiske spørsmål fra hverdagslivet. Hva skjer når huset brenner, om du tar imot en gylden fallskjerm, eller når ekteskapet ryker? Med denne fotomontasjen, laget av den kjente fotografen Glenn Meling, skal Juridisk ABC markedsføres.

Juss på podcast

Arbeidsrettsadvokat Eivind Arntsen lager radio-sendinger om kompliserte juridiske temaer for folk flest.

Publisert Sist oppdatert

Til nå har en rekke kjente advokater og juss-topper stilt opp som intervjuobjekter i Eivind Arntsens podcast-sendinger Juridisk ABC.

– Det er et stort, udekket behov for kunnskap om juss ute blant borgerne. Min tanke er at man ved å høre på podcasten skal få en ordentlig oversikt og god kunnskap om et utvalgt tema, og lære fra noen av de mest kvalifiserte i Norge på området, sier Arntsen.

Til nå har for eksempel høyesterettsjustitiarius Tore Schei snakket om Høyesterettsjubileet, Wiersholm-topp Jan Fougner har delt kunnskap om arbeidsgivers styringsrett, arbeidsrettsspesialist Nicolay Skarning fra Kvale har snakket om oppsigelser, og ekspert på allemannsretten og friluftslivets rettsgrunnlag i Norden, Marianne Reusch, har snakket om allemannsretten – for å nevne noen eksempler.

Gjør juss tilgjengelig og morsomt

– Formålet er å forklare kompliserte og abstrakte begreper på en morsom og tilgjengelig måte, forteller Arntsen.

Også advokater kan ha glede og nytte av sendingene, påpeker han.

– Selv vi merker jo fort at det er begrenset hva vi kan om reglene, når vi kommer innenfor et område der vi ikke jobber til daglig.

Podcasten om Høyesterett ble innspilt på Tore Scheis kontor.

Podcastene (radiosendingene) er gratis tilgjengelige på Itunes, eller kan søkes opp via Google (søk på Juridisk ABC podcast). Det enkleste er å lytte til dem via en app på smarttelefonen, men man kan også lytte via PC.

Du finner Juridisk ABCs nettsider her.

Podcastene har, siden de ble lansert i fjor sommer, allerede blitt lastet ned over tyve tusen ganger, viser tall fra Itunes.

Fra kontor til radiostudio

Arntsen er selv en svoren podcast-bruker, og bar lenge på en drøm om å benytte dette raskt økende og populære radio-formatet til å lage sendinger fra jussens verden.

Da han overraskende fikk et «ganske betydelig» klientoppgjør som han egentlig hadde avskrevet, satte han i gang: Radioutstyr ble kjøpt inn fra USA, og på kontoret hos Dalan advokatfirma i Oslo ble det laget et lite radiostudio.

– Jeg savnet en norsk podcast der folk uten juridiske kunnskaper kunne lære mer om temaer som opptar de fleste av oss, og synes det er stas å ha lykkes med å få så mange flinke folk til å stille opp, helt gratis. For meg er dette et rent tapsprosjekt, økonomisk sett, men veldig morsomt!

Hver sending krever mye research og etterarbeid. En ny podcast publiseres i snitt en gang i måneden.

Fem av fem

På Itunes man man lese lytternes tilbakemeldinger på podcasten, og disse er svært gode: «Veldig godt fokus på podcasten med tanke på at det blir brukt et språk som er enkelt å forstå og at ting blir forklart», skriver Per Karstein.

«Flott podcast, veldig lett og behagelig å høre på. Du trenger ikke å være jurist for å forstå det som blir snakket om her. Både informativt og nyttig, og alt blir lagt frem på en behagelig måte som gjør det veldig greit å høre på. Jeg lærte en del ting om blant annet sykefravær, som jeg ellers ikke ville ha visst. Anbefales!», skriver MarchusEch.

De 33 lytterne som i skrivende stund har lagt inn en tilbakemelding på Itunes, har i snitt gitt sendingene toppkarakter: Fem av fem mulige stjerner.

# JURIDISK ABC

Nettside og podcast, drevet av Eivind Arntsen (40). Arntsen er partner i Dalan advokatfirma, og er en av to ledere av firmaets arbeidslivsavdeling. Han har erfaring fra Aschehoug og Universitetsforlaget. Til nå er 21 podcasts fra Juridisk ABC tilgjengelig i Itunes.
Powered by Labrador CMS