Oslo krets omtaler Anine Kierulf som en tydelig og uredd stemme i den offentlige debatten.

Anine Kierulf får ærespris

- Det å bli anerkjent for å arbeide for rettstaten er det fineste komplimentet jeg kan få, sier Kierulf.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år deler Advokatforeningens Oslo krets ut en æresbevisning. I år går den til førsteamanuensis ved UiO og spesialrådgiver ved NIM, nemlig Anine Kierulf.

«Anine Kierulf er en tydelig og uredd stemme i den offentlige debatten som evner å formidle vanskelig juridisk stoff på en enkel og forståelig måte. Hennes sterke engasjement for menneskerettigheter og ytringsfrihet er særlig viktig i en tid der rettsstaten er under press fra flere hold», heter det på diplomet.

- Det er jo fabelaktig. Man blir både rørt og litt beskjemmet. Jeg er glad og takknemlig, sier Kierulf til Advokatbladet.

Sist helg var Anine Kierulf også en del av gullrekka da hun gjestet TV-programmet Nytt på nytt på NRK.

Juridisk folkeopplysning

Det å bli anerkjent for å arbeide for rettstaten er det fineste komplimentet jeg kan få, fortsetter Kierulf.

- Det å få en sånn anerkjennelse fra sine egne, som jeg kaller advokatene selv om det er en stund siden jeg var advokat nå, betyr noe helt spesielt.

Selv opplever hun at hun har kunnet bidra med noe i et rom hvor det tidligere ikke har vært mange.

- Nemlig et rom for å forklare jus på en måte som borgerne i rettsstaten kan forstå. Det er et rom det har vært lett å fylle fordi det ikke har vært så mange andre der. De siste årene har det blitt flere stemmer i dette rommet og det synes jeg er utrolig gledelig. Rettstaten bygger også på at borgerne skal kunne forutberegne sin egen rettstilling ved å gjøre seg kjent med de reglene som gjelder.

- Det behovet folk har for den typen opplysning er så stort at det her er plass til mange.

Pris og podkast på samme dag

Tirsdag ble det også kjent at Universitetsforlaget og Juristenes utdanningenssenter (JUS) lanserer en ny podkast denne uken under navnet «Takk og lov» med Anine Kierulf som programleder.

Tidligere vinnere av æresprisen:

2018: Kjetil Kolsrud, Rett24
2017: Forsvarergruppen
2016: Kristian Andenæs
2015: Sverre Koch
2014: Jussbuss
2013: Gatejuristen

Hver onsdag fremover skal Kierulf, sammen med en gjest i studio, snakke om hvordan jussen påvirker samfunnet. Første gjest ut er Christoffer Conrad Eriksen, jussprofessor ved UiO, og tema er NAV-saken.

I andre episode får Kierulf besøk av NIM-direktør Adele M. Mestad for å snakke om klima, mens Lund & Co-partner Jon Wessel-Aas gjester episode nummer tre om ytringsfrihet.

Powered by Labrador CMS