- Det passer bra for meg at Kvale har kontor i Tromsø, sier Skoghøy.

Skoghøy til Kvale

- Vi ser det som en anerkjennelse at Skoghøy velger å fortsette sin virksomhet hos oss, sier managing partner Marius L. Andresen.

Publisert Sist oppdatert

Skoghøy fikk avskjed i nåde fra embetet som høyesterettsdommer forrige uke, etter å ha inngått en sluttavtale med domstolen. Den 1. september starter han som advokat i Kvale. Det melder firmaet i en pressemelding torsdag kveld.

Med det vender 68-åringen tilbake til advokatbransjen etter nesten 40 år. Han var tidligere privatpraktiserende advokat i Tromsø fra 1983 til 1987.

- Vi ser det som en anerkjennelse at Skoghøy velger å fortsette sin virksomhet i Kvale, sier managing partner Marius L Andresen.

Managing partner i Kvale, Marius L. Andresen

- Var det noe tvil rundt ansettelsen?

– Tvisteløsning er et område hvor vi står sterkt, og vi ser frem til å kunne tilby våre kunder tilgang til den aller beste kompetansen, sier Andresen.

Vil være tilknyttet Oslo-kontoret

Kvale-partneren forteller til Advokatbladet at Skoghøy i all hovedsak vil være tilknyttet kontoret i Oslo, men også jobbe fra Tromsø-kontoret når det er naturlig.

- At Kvale har et kontor i Tromsø passer bra for meg, sier Skoghøy.

Faglig kontakt i 20 år

Leder for Kvales prosedyreavdeling, Per Conradi Andersen, er også svært fornøyd med det nye tilskuddet.

- Vi har hatt faglig kontakt med Skoghøy i over 20 år, og ser at hans kapasitet vil bidra positivt til den kvalitet vi leverer. Dette gjelder som mentor og faglig rådgiver for våre ansatte, men også utad i form av rettslige vurderinger og second opinions til våre klienter og andre advokatfirmaer.

Ønsket forankring i et godt fagmiljø

Skoghøy sier i pressemeldingen at han brukte noe tid på å tenke over hvordan han ville organisere sitt arbeid fremover.

- For meg var det viktig å ha en forankring til et godt fagmiljø, samtidig som jeg får den nødvendige frihet til å fortsette mine aktiviteter med voldgift, bøker og artikler, og nå også veiledning til advokater og testkjøring av rettssaker.

Powered by Labrador CMS