I Finansavisens advokatundersøkelse i 2022 ble Randi Jørum Sulland kåret til den mest lovende internadvokaten.

BEDRIFTSADVOKATER

- Å jobbe in-house gjør meg til en bedre advokat

Da Randi Jørum Sulland (35) måtte gi seg som profesjonell håndballspiller bestemte hun seg for å bli advokat. Etter å ha jobbet eksternt for Thommessen i noen år gikk hun over til å jobbe in-house i DNB. Det angrer hun ikke på.

Publisert Sist oppdatert

– Som internadvokat får jeg muligheten til å jobbe på innsiden av en stor og viktig finansaktør. Samtidig som jeg får drive med juss, får jeg en uunnværlig nærhet til business-aspektet ved samfunnet. Dette synes jeg er veldig spennende.

Det sier internadvokat og seksjonsleder i DNB-advokatene, Randi Jørum Sulland. Finanskonsernet begynte hun å jobbe for i 2018, etter å ha tilbrakt over fem år i Thommessen. Før den tid var hun profesjonell håndballspiller.

Idrettsfamilie

Med tidligere landslagsspiller i håndball Guri Jørum som mor og tidligere topphåndballspiller Svein Sulland som far, var det ikke overraskende at også Randi skulle bli god. Allerede som femåring fikk hun være med på treningene til storesøster og tidligere landslagsspiller Linn Jørum Sulland. I 2006 fikk hun debuten i Eliteserien for Stabæk. Senere spilte hun for Nordstrand og Flint, før hun fikk en kneskade som satte et punktum for idrettskarrieren.

– Jeg har alltid vært interessert i finansbransjen, og synes kombinasjonen med juss er veldig spennende, sier Randi Jørum Sulland.

– Jeg var 24 år da jeg fikk skaden, og må ærlig innrømme at jeg var veldig lei meg for det. Jeg skulle gjerne ha spilt lengre og lagt opp frivillig, men ting blir ikke alltid som du ønsker. På den annen side åpnet skaden opp andre muligheter, og jeg er veldig fornøyd med hvordan ting har gått og hva jeg har fått til etter at jeg la opp, forteller Sulland.

– Jeg tror dessuten at mange erfaringer fra håndballbanen har hjulpet meg som advokat. Særlig her i DNB hvor vi samarbeider med mange ulike mennesker, personligheter og kompetanseområder, kommer lagspiller-mentaliteten veldig godt med. Også konkurranseinstinktet er noe jeg har tatt med meg fra banen og inn i jobben. Jeg drives av å nå mål og oppnå resultater, sier hun.

Fornuftig å utforske

Selv om Sulland er klar på at det ikke er nødvendig å jobbe internt for å lykkes, er hun overbevist over at erfaringene hun har gjort seg in-house så langt har gjort henne til en bedre advokat. Hun kjenner mange som har gått samme vei, og tror at det kan være lurt for andre å se på mulighetene.

– De som har «vokst opp» i et advokatfirma og blir der som eksternadvokat ut karrieren, kan naturligvis være fantastisk flinke. Det er på ingen måte nødvendig å jobbe in-house for å bli god, men jeg tror det gir den ekstra forretningsmessige kompetansen som er viktig for å gi gode advokatråd.

– Jeg kjenner flere som har gått fra eksterne advokatfirmaer til å jobbe in-house. Jeg tror det ofte skyldes ønsket om å få komme tettere på beslutningene, og muligheten til å følge prosjekter og saker hele veien fra start til mål.

– Faglig sett er nok det juridiske arbeidet sammenfallende med det arbeidet som gjøres i forretningsadvokatfirmaene. Den store forskjellen ligger i at du som internadvokat rådgir én klient eller oppdragsgiver, og at du da kjenner klienten godt, og har god kjennskap til klientens virksomhet og strategi, sier hun.

Kunne ikke takke nei

Ett snaut år ut i Thommessen-karrieren ble Sulland utleid til DNB-advokatene for en midlertidig periode som juridisk rådgiver. Hun gjorde jobben i DNB, kom tilbake til Thommessen og fortsatte der i fire år.

– Utleieperioden i DNB gjorde at jeg ble kjent med DNB, og de med meg. Da de tok kontakt noen år senere hadde jeg egentlig ingen planer om å flytte på meg; jeg trivdes utrolig godt i Thommessen. Men mulighetene i DNB var så spennende at jeg måtte takke ja. Det som trigget aller mest var muligheten til å få være med fra innsiden, og igjen få være del av en større organisasjon og utvikle forretningsmessig kompetanse, sier hun.

Mange fagdisipliner

I DNB-advokatene er det i overkant av femti advokater. Disse har et nært samarbeid med de øvrige miljøene i konsernet, og det er også en god dialog mellom de nasjonale advokatene og advokatene ved DNBs utlandskontorer. Sulland mener det store miljøet er veldig fordelaktig.

– Jeg liker å ha folk å diskutere og sparre med, og jeg mener at det er veldig nyttig å jobbe i team. I tillegg til at det juridiske fagmiljøet er svært stort, jobber jeg også veldig tett med andre ledende aktører på andre områder. For eksempel har jeg mye å gjøre med økonomer, prosjektledere og IT-spesialister. Jeg lærer derfor av alle andre som jobber internt.

– Det store fagmiljøet og samarbeidet på tvers, bidrar dessuten til at vi kjenner konsernet godt, og hvordan virksomheten fungerer. Som internadvokat gir du juridiske råd, men du får også muligheten til å ha ikke-juridiske meninger. Det gjør meg til en bedre advokat, sier hun.

Powered by Labrador CMS