Jenny Sveen Hovda var selv startskuddet for den juridiske avdelingen i Autostore.

BEDRIFTSADVOKATER

– Tror flere partnere vil søke seg ut av advokatbransjen

Jenny Sveen Hovda gikk fra en partnerstilling i Bull og inn i ledelsen til et av landets største teknologiselskap. Det vil bli mindre vanlig med partnere som forblir i samme posisjon i samme firma over flere tiår, spår hun.

Publisert Sist oppdatert

Da Autostore ble børsnotert med et brak i fjor høst, var det den nest største noteringen noensinne. Like etter fikk Jenny Sveen Hovda, tidligere partner i Bull, tilbud om å bli General Counsel (juridisk direktør). Hovda har bakgrunn fra teknologi og immaterialrett, og muligheten til å bli med på innsiden av en internasjonal vekstreise med hovedkontor nær hennes egen hjembygd i Rogaland, ble uimotståelig. Selv jobber hun riktignok på lokalkontoret i Oslo.

Bedriftsadvokater

Denne artikkelen er en del av en serie fra Advokatbladet om bedriftsadvokater, der vi fokuserer på den økte populariteten til denne gruppen advokater.

Antallet bedriftsadvokater har økt med nesten femti prosent de siste ti årene.

– Det er spennende å kombinere advokatvirket med den strategiske utviklingen til et av Norges største teknologiselskaper, sier hun.

Autostore utvikler og leverer robotiserte lagersystemer til over 500 kunder i 35 land.

Hovda tror det er mange årsaker til at flere advokater nå velger en karriere in house. At det skjer mye spennende i norsk næringsliv, er én av dem.

– Det kan være tiltrekkende å være litt tettere på business, sier hun.

– Partnere vil bevege seg mer

Samtidig spår Hovda at det vil bli mer vanlig å bevege seg mellom jobber nå enn før, også på partnernivå.

– Som partner har man en fagekspertise som utvikles gjennom utfordringer. Jeg tror flere vil søke disse utfordringene på utsiden av advokatbransjen. Dette har man nok drevet med lenge på ansatt-nivå, men jeg tror det vil bli mer populært på partnernivå også. At man ikke like ofte vil se partnere i samme posisjon i samme firma i tretti år. Jeg tror ikke det nødvendigvis vil fortsette å være så statisk som det har vært.

Det er en fordel, mener hun.

– Jeg tror det er lurt å ha vært i den delen av næringslivet man ser for seg å ha en klientbase i. Nå er jeg i en klientposisjon og kjøper advokattjenester, og da ser jeg etter advokater med nettopp den kommersielle forståelsen. Det er en verdifull erfaring.

– Den samme advokatjobben

For Hovda er den største forskjellen mellom arbeidslivet nå og da hun arbeidet som eksternadvokat, at hun ikke lenger svarer for en ekstern klient.

– Men til syvende og sist svarer jeg til et styre og til våre aksjonærer. Det merker man spesielt når man arbeider med større tvistesaker. I et børsnotert selskap er eierstrukturen naturligvis helt annerledes enn i et advokatfirma.

Selve advokatjobben er ikke forandret, mener hun.

– Jeg driver med samme advokatarbeid på samme fagfelt som da jeg var partner i Bull, slik som tvistesaker og forskjellig kontraktsarbeid, men jeg står i større grad ansvarlig for retningen vi tar nå enn tidligere.

Powered by Labrador CMS