Advokat-påske

Advokat Per M. Ristvedt ser frem til å tilbringe påsken med familien.
Advokat Per M. Ristvedt ser frem til å tilbringe påsken med familien.

- I krisetider trenger man en sterk leder som ikke er redd, eller hører på hylekoret, og alle mulige usannsynlige skrekkscenarier

- Man hverken kan, eller bør leve livet i frykt, mener Schjødt-partner Per M. Ristvedt, som heller ikke tror korona-epidemien vil endre måten vi jobber på.

Publisert Sist oppdatert

Per M. Ristvedt (55) er partner i Schjødt og firmaets pressekontakt. Han er spesialist i tvisteløsning, og rådgir innen kontrakts- og formuesrett. Før han kom til Schjødt var Ristvedt managing partner i Wikborg Rein i åtte år.

Han har vært leder for Wikborg Reins Singapore-kontor, og har også bodd tre år i Kobe i Japan, der han var norsk generalkonsul.

Advokatbladets påskeserie

Advokatbladets påskeserie

Påsken 2020 blir annerledes for de fleste, men Advokatbladet publiserer ferske påskeintervjuer med aktuelle advokater hver dag:
Brynjar Meling
Anita Ryan Lykken

Ristvedt har skrevet flere juridiske fagbøker og artikler, og er anmelder av fagbøker her i Advokatbladet. Han satt i hovedstyret i Advokatforeningen fra 2008 til 2012.

Ristvedt var bare 38 år gammel da han ble managing partner i Wikborg Rein.

– Det er et stort ansvar. Når du blir spurt, spør du deg selv om du er egnet, om du kan løfte firmaet slik det er ønsket. Og så tenker du på utenforliggende forhold, for det er mange ting som innvirker, og markedet kan for eksempel plutselig ble helt forferdelig. Men man blir jo grepet av prestisjen, av tillitsvotumet, av signalet om at du er en av de beste, og så tenker du at du kan jo begynne med noen få år, uttalte Ristvedt til Advokatbladet i en artikkel om livet på toppen som MP i 2018.

Kort tid etter at han gikk av, fikk han tilbud fra blant annet Schjødt, der han i dag er partner, og leder firmaets tvisteløsning-avdeling.

I fjor passerte Schjødt én milliard kroner i omsetning etter å ha slått seg sammen med det svenske advokatfirmaet Hamilton.

Ristvedt har de siste ukene vært en av få medarbeidere på kontoret - og er stolt av at firmaet har klart å holde hjulene i gang.

- Hvordan har korona-restriksjonene påvirket arbeidshverdagen din?
- De to største endringene er fraværet av fysiske klientmøter samt tomheten på kontoret.

- Hvordan trives du med hjemmekontor, og hva er det du eventuelt liker minst?
- Som avdelingsleder for vår tvisteavdeling har jeg holdt fortet, og vært på kontoret alle dager for å styre våre mer enn 50 advokater i den avdelingen som har sittet hjemme, og holdt hjulene i gang. Vi er stolte av å ha klart det.

- Hva blir den største utfordringen for deg og firmaet du jobber i når krisen er over?
- Jeg tror dette sakte men sikkert kommer tilbake til normalen. Det blir sjelden så ille som en del har trang til å fremstille det som.

Per Magne Ristvedt

Per Magne Ristvedt

Alder: 55
Tittel: Partner i Schjødt. Tidligere managing partner i Wikborg Rein
Fagområde: Tvisteløsning

- Tror du at erfaringene advokater gjør seg nå, vil endre måten de jobber på for alltid, eventuelt på hvilken måte?
- La oss ikke håpe det. Man verken kan eller bør leve livet i frykt.

- Har du selv lært noe nytt, eller gjort deg erfaringer, som du vil ta med deg videre?
- Som andre er man vel blitt mer oppmerksom på viktigheten av god håndhygiene. For de fleste vil det sikkert være lurt å huske på fremover også.

- Hva er din oppfatning av korona-loven eller om noen av de andre forskriftene som er blitt hasteinnført?
- Jeg har ingen oppfatning av det som jeg ønsker å meddele offentlig.

- Hva mener du om hytteforbudet?
- En aldri så liten overreaksjon, kanskje.

- Er det noen advokater som har imponert deg spesielt i løpet av denne tiden? I tilfelle hvem?
- Jeg er imponert over ledelsen i Schjødt. I krisetider trenger man en sterk leder, som ikke er redd og hører på hylekoret, og alle mulige usannsynlige skrekkscenarier som serveres. Det har vi i Schjødt.

- Kjenner du til en lokal historie om medmenneskelighet og hjertevarme i koronaens tid, som vi andre kan bli litt glade av å høre om?
- Jeg kjenner ingen som er smittet av korona, og kjenner heller ikke til noen slik historie du nevner.

- Påsken blir annerledes i år, men likevel: Hva er dine påskeplaner?
- Jeg skal være hjemme sammen med familien, og jobbe litt med en rettssak som skal opp etter påske. Også skal jeg ta ut en veteranbil fra vinterlagring, og «mosjonere gamlingen litt»!

Powered by Labrador CMS