Magnus Lütken (nummer to fra høyre) sammen med Christel Søreide, Sverre Tyrhaug, Finn Bjørnstad og Ida Marie Windrup under TV-aksjonen 2022.
Magnus Lütken (nummer to fra høyre) sammen med Christel Søreide, Sverre Tyrhaug, Finn Bjørnstad og Ida Marie Windrup under TV-aksjonen 2022.

LEDERSKIFTE

Magnus Lütken er ny managing partner i Schjødt

Erling Ueland er dermed ferdig med sin tredje MP-periode, og fortsetter i firmaet som partner i Stavanger. - Lütken har arbeidet nært med Ueland i ledelsen av Schjødt over flere år, og er godt forberedt på å ta over stafettpinnen, sier styreleder Olav Kolstad.

Publisert Sist oppdatert

At Magnus Lütken nå tar over rollen som managing partner, fremgår av firmaets nettsider. Frem til nylig har Lütken vært oppført som firmaets vice managing partner.

Det betyr samtidig at Erling Ueland er ferdig med sin tredje periode i lederstolen, og fortsetter, ifølge firmaets nettsider, som partner i Stavanger.

Ueland har tidligere vært managing partner både fra 2005 til 2007, og fra 2009 til 2014, og til sist fra 2017 til nå.

- Schjødt takker Ueland for svært god ledelse av firmaet. Lütken har arbeidet nært med Ueland i ledelsen av Schjødt over flere år, og er godt forberedt på å ta over stafettpinnen. Vi ser nå frem til å utvikle firmaet videre under Magnus Lütkens lederskap, sier styreleder Olav Kolstad til Advokatbladet.

Team-leder og MP

Lütken har vært tilknyttet Schjødt siden 2009, og er leder for firmaets avdeling for industri og handel.

Som advokat arbeider Lütken primært med selskapsrettslige- og arbeidsrettslige spørsmål, og har også betydelig prosedyreerfaring. I tillegg til en mastergrad i rettsvitenskap, har han tatt en bachelor i ledelse i Storbritannia.

Han har også arbeidet som dommerfullmektig i Ringerike tingrett i 2011.

Størst i Norge

Advokatfirmaet Schjødt er Norges største advokatfirma målt i omsetning, og har 135 advokater registrert i Tilsynsrådet i Norge.

I 2021 omsatte firmaet for 1,569 milliarder kroner, en økning på 12,4 prosent fra året før.

Magnus Lütken.
Magnus Lütken.

I oktober 2019 slo Schjødt seg sammen med det svenske advokatfirmaet Hamilton, som var ett av Sveriges 15. største firmaer. Og i november i fjor åpnet Schjødt et kontor i København, som det første norske advokatfirmaet i Danmark.

- Vi er veldig glade for å oppfylle vår strategiske visjon og ambisjon om å bli det første «Tier 1» advokatfirmaet i Skandinavia, sa Schjødts styreleder Olav Kolstad i en pressemelding.

«Tier 1» er et begrep som brukes om fullservice-firmaer som er ledende i sin bransje, og som har nasjonalt anerkjente spesialister på mer enn ti fagområder.

- Mens vi fusjonerte i Sverige, starter vi kontoret i Danmark med fire partnere med portefølje, uttalte partner Per M. Ristvedt i forbindelse med åpningen.

- Uredd tradisjon

I Norge har Schjødt kontorer i Oslo, Stavanger, Bergen og Ålesund. Firmaet har også et kontor i London.

«I Schjødt har vi i flere tiår søkt å pleie og opprettholde «en engasjert og uredd tradisjon». Dette betyr at vi ikke viker unna for å ta dristige beslutninger og ta et standpunkt for våre kunder når det er nødvendig, eller fra å støtte juridiske posisjoner og forfølge saker som vi ser på som viktige, også der de kanskje ikke kommer vårt firma til gode», heter det på firmaets nettsider.

Powered by Labrador CMS