Nicolay Skarning og Sofie Komissar.
Nicolay Skarning og Sofie Komissar.

PARTNEROPPTAK

Rush av partner-bytter: Skarning til Simonsen Vogt Wiig – Vil jobbe mer internasjonalt

Lund & Co signerer ny managing partner, og Sofie Komissar ser frem til en ny rolle som partner i Haavind. Også Grette, Berngaard og DLA Piper har nylig styrket sitt partnerskap.

Publisert Sist oppdatert

Førstkommende mandag starter et nytt kapittel for Nicolay Skarning, som etter 13 år i Kvale, går inn som partner i arbeidsrettsgruppen til Simonsen Vogt Wiig.

Det var AdvokatWatch som omtalte Skarnings overgang først.

Skarning, som er inne i sitt nittende år med møterett for Høyesterett, har tidligere jobbet som advokat ved NHOs arbeidsrettsavdeling, før han ble partner i Bull i 2006. Der ble han frem til 2010, da startskuddet gikk for Skarnings karriere i Kvale.

– Jeg legger bak meg mange gode år i Kvale. Arbeidsrettsavdelingen har hatt en fin utvikling, og jeg forlater en god og kompetent gjeng. Selv var jeg med å bygge opp det arbeidsrettslige miljøet fra 2010, og var leder for gruppen frem til 2020, forteller Skarning til Advokatbladet.

Fristelsen for nye utfordringer ble imidlertid for stor da Simonsen Vogt Wiig banket på døren, og la et tilbud på bordet.

– For meg som både jobber med arbeidsrett, og har arbeidsrett som hobby, var det vanskelig å si nei til å bli en del av en arbeidsrettsavdeling med dobbel størrelse av det jeg har erfaring med. Etter mange gode år, var jeg klar for en ny utfordring, sier han.

Et annet argument for jobbskifte, forteller Skarning, var Simonsen Vogt Wiigs internasjonale aspekt.

– Jobbskiftet innebærer at jeg vil jobbe med en bredere gruppe klienter, og med en noe mer internasjonal retning enn tidligere. Jeg har jobbet mye med EU- og EØS-rett, samt en del med menneskerettigheter - et område hvor jeg kanskje skiller meg litt ut.

Spår stor økning i etterspørsel

I tillegg til virke som arbeidsrettsadvokat, er Skarning varadommer i den sentrale arbeidsretten, hvor han blant annet tolker de store tariffavtalene i Norge. Det høres kjedelig ut, men er av stor betydning, forteller han.

Nicolay Skarning.
Nicolay Skarning.

– Tariffavtaler er av stor betydning for arbeidstakerne, og stiller krav til at arbeidsgiveren svarer korrekt i forhold til avtalen, for å unngå sak i den sentrale arbeidsretten. Har man tusen ansatte og svarer feil på spørsmål om for eksempel bonus, feriepenger eller lønn, må man muligens etterbetale til tusen mennesker, sier han.

Som følge av at LO har fått økt innflytelse på lovgivningsprosessen innenfor arbeidsrettsområdet, spår Skarning en stor økning i behovet for arbeidsrettslig juridisk kompetanse.

– Det er ekstraordinært at Stortinget og regjeringen gjør store endringer i lovgivningen på arbeidsrettsområdet, som de har gjort det siste året, og som følger LOs program for arbeidsmiljø. Det vil medføre store endringer, som igjen øker behovet for juridisk bistand.

– Konsekvensene er store, spesielt økonomisk, dersom man taper en arbeidsrettssak. Der er ikke gode råd dyre, der er gode råd billige, sier Skarning.

BAHR mister to senioradvokater

Ni år etter Sofie Komissar startet sin arbeidskarrieren som advokatfullmektig i firmaet, forlater hun BAHR til fordel for Haavind. I tillegg til nye omgivelser, innebærer jobbskiftet et opprykk fra senioradvokat i BAHR til å bli partner ved hennes nye arbeidsgiver.

Sofie Komissar.
Sofie Komissar.

– Haavind har et av landets sterkeste fagmiljøer innenfor entreprise og eiendom. Å få anledning til å bli en del av og bidra til å videreutvikle disse miljøene, var en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier hun.

I fjor høst representerte hun, sammen med advokat og daglig leder i Legalis, Tonje Hovde Skjelbostad, advokatbransjen på listen over lovende talenter i Finansavisens advokatundersøkelse.

– Etter ni veldig fine år med enestående kolleger i BAHR, er det selvsagt vemodig å ta farvel. Men nå ser jeg frem til å bli kjent med de dyktige og hyggelige menneskene i Haavind. Det blir spennende å få en ny rolle, hvor jeg får mer ansvar for firmaets utvikling og strategiske beslutninger. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med firmaet og til å ta fatt på min nye rolle, sier Komissar vil tre inn i stillingen som partner i Haavind i midten av mars.

Managing partner Preben Brecke i Haavind er glad for å få en spennende profil med på laget.

– Sofie er allerede et kjent navn i markedet basert på høy fagkunnskap kombinert med sterk kommersiell forståelse. Vi er svært fornøyde med at hun har valgt å komme til oss. Både entreprise og eiendom er grunnpilarer i Haavinds bransjesatsning, og Sofie vil fokusere på bygg-entreprise og større utviklingsprosjekter innen eiendom, sier Brecke.

– Flere fordeler i et mindre firma

Også Lise Sofie Stene forlater BAHR, der hun startet arbeidskarrieren som fullmektig i 2011. Hun jobbet seg opp til å bli senioradvokat i firmaet, men forlater nå skuta til fordel for rollen som partner i Grette.

– Jeg har hatt en veldig fin tid i BAHR, og har lært masse der. Grunnen til at jeg har skiftet jobb, er fordi jeg fikk en spennende mulighet i Grette som jeg ikke kunne si nei til. Det er veldig stas å få bli del av partnerskapet i Grette, og jeg gleder meg til å få være med å videreutvikle eiendomsavdelingen og Grette videre, sier Stene.

Lise Sofie Stene.
Lise Sofie Stene.

Hun forteller at hun valgte firmaet på grunn av deres kompetente eiendomsavdeling.

– Det var avgjørende at jeg er en god match, både faglig og personlig, med de to eiendomspartnerne Ole-Jacob Farstad og Dag Henden Torsteinsen. Jeg er overbevist om at vi sammen vil styrke eiendomsavdelingens markedsposisjon – samtidig som vi trives på jobb, sier hun.

– En annen grunn til at jeg «falt for» Grette, er at det er et firma med et ungt og fremoverlent partnerskap hvor alle trekker i samme retning. En av fordelene med at det er et litt mindre firma, er at alle har «utfordrermentaliteten» i behold. Det synes jeg er veldig gøy og motiverende, forteller Stene.

Hanna Norum Motzfeldt ny partner i Berngaard

Ved årsskiftet utvidet Advokatfirmaet Berngaard sitt partnerskap, med Hanna Norum Motzfeldt, under halvannet år etter hennes ankomst til firmaet. Motzfeldt jobber primært med erstatningsrett, forsikringsrett og tvisteløsning, og er videre leder for Berngaards corporateavdeling.

Managing partner, Inger Roll-Mathiesen, forteller at partnerskapets nye tilskudd har utmerket seg som en kompetent advokat, på kort tid.

Hanna Norum Motzfeldt.
Hanna Norum Motzfeldt.

– Hun er faglig svært sterk. Også har hun et engasjement som vi verdsetter høyt i Berngaard. Både for selskapet og for kulturen. I tillegg er hun en viktig inspirasjon, spesielt for alle de kvinnelige advokatene vi nå har i Berngaard, sier Roll-Matthiesen i en pressemelding.

Norum Motzfeldt forteller at det å være med på å utvikle firmaet, gir henne en ekstra motivasjon og drivkraft.

– Jeg gleder meg til å utvikle, styrke og ikke minst synliggjøre det sterke laget vi har i dag, og den gode interne kulturen.

Hun forteller om spennende utfordringer som venter i tiden fremover, særlig innenfor det engelske forsikringsmarkedet, etter at UK ikke lenger er omfattet av EUs regelverk.

– I tillegg til Brexit, skjedde det store regelendringer som påvirker forsikringsnæringen. Og det kommer stadige konkretiseringer av disse regelendringene, som påvirker både utenlandske forsikringsgivere og forsikringsformidlere i Norge. Dette er spennende utfordringer, sier Norum Motzfeldt.

Ny managing partner i Lund & Co

Chirsti Erichsen Hurlen.
Chirsti Erichsen Hurlen.

Pilene har pekt én vei siden Chirsti Erichsen Hurlen startet som senioradvokat i Advokatfirmaet Lund & Co, i 2018. Påfølgende år rykket hun opp som partner i firmaet, før hun ved årsskiftet til 2023 tok det siste steget opp til toppen av pallen, og stillingen som managing partner.

Firmaets ferske leder har bakgrunn fra Høyesterett, der hun har jobbet som utreder, fungerende assisterende direktør og nestleder for juridisk utredningsenhet. I tillegg har hun jobbet som dommerfullmektig i Drammen tingrett, og som spesialrådgiver ved konstitusjonell avdeling i Stortinget.

Hurlen arbeider i hovedsak innenfor fagområdene fast eiendoms rettsforhold, forvaltningsrett, ekspropriasjonsrett, plan- og bygningsrett og miljø- og energirett. Videre har hun også erfaring med arbeidsrett og entrepriserett.

Mohsin Ramani til DLA Piper

Mohsin Ramani (38) har fått ny jobb som partner i DLA Piper Norway. Han kommer fra en stilling som assosiert partner i Glittertind, hvor han har arbeidet siden 2017. Ramani er også medlem av Advokatforeningens hovedstyre.

Mohsin Ramani.
Mohsin Ramani.

I DLA Piper leder Ramani firmaets nordiske forsikringsgruppe. Videre arbeider han med tvisteløsning og prosedyre. Særlig har han erfaring med tvister knyttet til erstatningskrav, forsikringssaker med fokus på financial lines, produktansvar, reassuranse, sjøforsikring, profesjons- og styreansvar, selskapsrett samt sjø- og transportrett.

I 2021 ble han kåret til advokatbransjens mest lovende talent innen forsikringsrett av Finansavisens advokatundersøkelse.

Powered by Labrador CMS