Tonje Hovde Skjelbostad og Sofie Komissar.
Tonje Hovde Skjelbostad og Sofie Komissar.

To advokater på Kapitals liste «40 under 40»

Tonje Hovde Skjelbostad og Sofie Komissar representerer advokatbransjen blant de førti mest spennende talentene i norsk næringsliv, ifølge Kapital.

Publisert Sist oppdatert

For femte året på rad kårer Kapital de førti mest spennende talentene i norsk næringsliv under førti år. Basert på kilder, hodejegere, ulike selskaper og redaksjonens egne vurderinger kommer de frem til listen over det de kaller næringslivets nye stjerner.

På årets liste finner vi advokat og daglig leder i Advokatfirmaet Legalis og Alt Legalt-konsernet, Tonje Hovde Skjelbostad, og senioradvokat i Advokatfirmaet BAHR, Sofie Komissar.

Fra fullmektig til konsernsjef

Etter flere års erfaring fra offentlig sektor, blant annet som avdelingsdirektør i Forbrukerombudet/Forbrukertilsynet, startet Tonje Hovde Skjelbostad som advokatfullmektig i Advokatfirmaet Legalis. Under ett år senere ble hun konsernsjef i Alt Legalt og daglig leder i Legalis.

– Det er en fin anerkjennelse for selskapet, og meg som relativt fersk i det private næringsliv. Det viser at det kan være en god kombinasjon å komme fra offentlig sektor og over i privat næringsliv og gjøre det bra der, sier Skjelbostad til Advokatbladet.

Hun er stolt over å være på Kapitals liste.

–Vi jobber mye med strafferett på offentlig salærsats, trygd, personskade og arv- og familierett hvor mine advokatkollegaer hver dag gjør en utrolig viktig innsats for såkalt vanlige folk.

– Det er en ekstremt viktig del av bransjen og for rettssikkerheten, som ofte blir underkommunisert i de store mediene, sier hun.

Vil inspirere kvinner

Hensikten med Kapitals liste er å fremme personer de har troen på at vil markere seg sterkt i norsk næringsliv de neste 15-20 årene. Skjelbostad håper å bidra på flere måter.

– Jeg ønsker å sørge for at selskapet vokser, at det er et sted hvor ansatte trives og at vi blir ansett som ledende innen privatrettslige forhold og kjent for våre spennende digitale løsninger, sier hun.

– Videre håper jeg å ha en enda tydeligere stemme inn i mangfolds- og likestillingsdebatten, både generelt og spesifikt i advokatbransjen. Særlig vil jeg bidra til at kvinner skal bli inspirert til å si mer ja.

Hun trekker også frem viktigheten av en bærekraftig rettshjelpssats.

– En annen kjepphest, som Advokatforeningen for øvrig også rir med rette, er å bidra til å belyse at samfunnet som helhet taper på den tafatte reguleringen av salærsatsen og praksisen med stykkpris, sier Skjelbostad.

Fokus på entreprise

Sofie Komissar startet arbeidskarrieren i advokatbransjen som fullmektig i BAHR i 2014, og er nå senioradvokat i det samme firmaet.

I Kapital omtales hun som en av landets lovende advokattalenter innen entreprise, og var tidligere i år på listen over lovende talenter i Finansavisens advokatundersøkelse.

– Kåringen er først og fremst en veldig hyggelig anerkjennelse. Når man arbeider som forretningsadvokat er det klientenes virksomhet som står i sentrum, ikke advokatens person, og slik bør det også være. Men det er selvsagt hyggelig å få anerkjennelse for det arbeidet man gjør, sier Komissar til Advokatbladet.

Hun ønsker å markere seg i norsk næringsliv i årene fremover ved av å bistå klienter som er viktige i norsk bygge- og anleggsbransje.

– Bygge- og anleggsbransjen ivaretar viktige samfunnsfunksjoner både direkte og indirekte, men kjennetegnes også av et høyt tvistenivå. Da er det vesentlig med god advokatbistand for å sikre at oppgjør og fordeling av verdier skjer på riktig måte, sier Komissar.

Kapitals begrunnelse

Sofie Komissar (35) senioradvokat i BAHR

Komissar omtales som et av landets lovende advokattalenter innen entreprise. Hun startet som advokatfullmektig i BAHR i 2014, og har stadig rykket opp i gradene. Som senioradvokat representerer 35-åringen jevnlig klienter i tvistesaker innenfor entrepriserett; hun har også rådgivningsansvar for alminnelige domstoler og voldgift. Tidligere i år dukker navnet hennes opp på listen over lovende talenter i Finansavisens årlige advokatundersøkelse.

Tonje Hovde Skjelbostad (39) – Advokat og daglig leder i Advokatfirmaet Legalis og Alt Legalt-konsernet

Legalis har som mål å være ledende på digitale advokattjenester, og i 2020 lanserte de Advokatchatten – en gratis chat-tjeneste som har ført til over 10.000 henvendelser og en rekke nye betalende kunder. Skjelbostad har et sterkt engasjement og bruker stemmen sin aktivt i mangfoldsdebatten i bransjen. Hun sitter i Advokatforeningens etikkutvalg og har tidligere erfaring som juridisk rådgiver og avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet hvor hun blant annet hadde ansvar for tilsynets arbeid på boligområdet, markedsføring i sosiale medier og e-handel samt angrerett.

Kilde: Kapital

Powered by Labrador CMS