Tonje Hovde Skjelbostad går fra Forbrukertilsynet til å bli advokatfullmektig i Legalis.
Tonje Hovde Skjelbostad går fra Forbrukertilsynet til å bli advokatfullmektig i Legalis.

Fra avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet til advokatfullmektig hos Torstein Bae

- Hennes kompetanse innen markedsføringsrett og sosiale medier er meget verdifull, sier Bae.

Publisert Sist oppdatert

Forbrukertilsynets avdelingsdirektør Tonje Hovde Skjelbostad (36) blir fra mars av advokatfullmektig i til Advokatfirmaet Legalis.

Skjelbostad har gjort seg bemerket innen flere områder inkludert markedsføringsrett og bolig.

Hun er også medlem av det regjeringsoppnevnte utvalget som utreder ny eiendomsmeglingslov, og varamedlem i Disiplinærnemnden for advokattjenester.

I vekst

Legalis har de siste fem årene vokst fra å være et lite kontor til å runde tredve advokater.

- Vi er svært fornøyd med ansettelsen av Tonje Skjelbostad, som er en sterk kommunikator med et synlig forbrukerengasjement og stor faglig tyngde. Skjelbostad vil styrke oss ytterligere på dette området, og gjøre oss enda bedre i stand til å yte bistand av høyeste kvalitet. I tillegg er markedsføring av varer og tjenester et stadig mer komplisert spørsmål for næringslivet, så hennes kompetanse innen markedsføringsrett og sosiale medier er derfor også meget verdifull, sier managing partner Torstein Bae i Legalis i en melding.

- Hvorfor er disse egenskapene viktig for dere i Legalis?

- I vårt firma kommuniserer vi først og fremst mot allmennheten, ikke mot eget miljø. Derfor er det viktig å kunne formidle fag og juss på en måte som gjør at folk kan forstå det. Disse egenskapene har Tonje, påpeker Bae.

Åpnet drop inn-kontor

Legalis satser på en kombinasjon av spesialisert kompetanse og moderate priser, med virksomhet rettet mot privatpersoner, og SMB-markedet innen blant annen eiendom og bolig, kjøp, familierett, arv og selskapsrett.

- Jeg ser frem til å fortsette arbeidet for norske forbrukere og bedrifter, nå som advokat. Jeg har stor tro på Legalis’ posisjon i markedet, og gleder meg til å bidra til videre utvikling i et spennende firma, sier Tonje Skjelbostad.

I juni åpnet Legalis et nytt advokatkontor der de ansatte sitter på bakkeplan, klare for å ta imot kunder.

- Tanken er å gjøre dette til noe utenom det vanlige – både i design og konsept. Når du går forbi, vil du se advokater gjennom vindusruten, som er klare for å prate med deg om fire sekunder - hvis du bare går inn døren. Det gjør noe med våre advokater også - de må alltid være klar for et fysisk møte med folk som kommer innom. Det har ikke har vært en særlig aktuell problemstilling før, uttalte Bae til Advokatbladet i forbindelse med åpningen.

Virksomheten samarbeider blant annet med Sparebank 1.

- Stigende pågang

Bae forteller at pågangen til drop inn-kontoret er moderat, men jevnt stigende.

- Kontoret med advokatene på gateplan er først og fremst en profilering av oss og våre tjenester. Det er heldigvis ikke slik at folk vi retter oss mot verker etter å bruke advokat. Men jeg tror det er slik at dersom man er uheldig med et boligkjøp eller et samlivsbrudd, vil man huske Legalis og vår høye kompetanse til rimelige priser. Denne kombinasjonen er uvanlig for større firma i advokatbransjen, sier Bae.

Han kombinerer advokatjobben i Legalis med å være sjakkekspert i NRK. Fra andre juledag til 30. desember blir han å se på NRK1 når VM i hurtig- og lynsjakk spilles i Moskva. Han har stor tro på at Magnus Carlsen kan gjøre det bra.

- Magnus hadde et utrolig godt første halvår, der han vant alt han stilte opp på. Så har det vært mer trått, og VM hurtigsjakk er det fire år siden han vant. Mesterskapet er åpent, men hvis jeg skulle satt penger på noen måtte det blitt Magnus. I lynsjakk har Magnus vunnet de to siste gangene. Jeg har tro på minst ett gull, men håper selvfølgelig på to, slik han klarte det i 2014, sier Bae.

Powered by Labrador CMS