Advokat Torstein Bae ønsker kundene velkommen til Legalis advokatfirma sine nye lokaler i Oslo sentrum. Bak skimtes Legalis-advokatene i åpent landskap.

Advokater på utstilling skal senke terskelen for nye kunder

Med en pris som er spiselig for flere, og nye, freshe lokaler, håper Advokatfirmaet Legalis i Oslo å skaffe seg kunder som vanligvis ikke ville oppsøkt advokat.

Publisert Sist oppdatert

Managing partner Torstein Bae (40) i Legalis ønsker Advokatbladet velkommen i firmaets nye drop inn-lokaler i Universitetsgata i Oslo sentrum. Kontoret har store vinduer ut mot Pilestredet der folk haster forbi. Innenfor kontorveggene sitter Bae og to andre advokater klare for å ta imot et rettssøkende publikum.

- Mange kvier seg for å gå til advokat, kanskje først og fremst fordi de tror det vil koste veldig mye. Med dette nye kontoret som er et samarbeid mellom firmaene Legalis og Legal24, håper vi å senke terskelen for å oppsøke advokat, sier Torstein Bae til Advokatbladet.

I lokalene er også en avdeling av bankfilialen SpareBank1 Lom og Sjåk.

- Advokat på fire sekunder

Med en knæsj rosa vegg, og gult gulv - ser lokalene ganske annerledes ut enn et tradisjonelt advokatkontor. Kundemøter skjer bak fire vegger i små møterom vegg-i vegg.

Ifølge Bae er det helt bevisst at firmaet har valgt å sette advokatene på utstilling for dem som går forbi på gaten.

– Tanken er å gjøre dette til noe utenom det vanlige – både i design og konsept. Når du går forbi, vil du se advokater gjennom vindusruten, som er klare for å prate med deg om fire sekunder - hvis du bare går inn døren. Det gjør noe med våre advokater også - de må alltid være klar for et fysisk møte med folk som kommer innom. Det har ikke har vært en særlig aktuell problemstilling før, sier Bae.

Torstein Bae og Advokatfirmaet Legalis åpnet nylig firmaets nye lokaler i Universitetsgata i Oslo med inngang fra Pilestredet.

Firmaets målgruppe er helt vanlige folk som selv kan betale for seg.

- Min opplevelse er at mange advokater sikter seg mot high end privatmarkedet eller de mest ressurssvake via fri rettshjelp. Vi ønsker å nå de som har normale problemstillinger, som spørsmål om en arv, trygd, eller et huskjøp, sier Bae.

- Vår innfallsvinkel er at vi mener det er mulig å levere bistand av høy kvalitet uten at det skal koste 3000 kroner pr. time. Mange lokaladvokater har ofte en god pris, men de er gjerne generalister. Kombinasjonen spesialist til en lav pris, er nok noe litt nytt, sier Bae.

Ingen tidsramme

- Hva ligger i deres gratis konsultasjon?
– Kunder som kommer inn får først en grundig gratis konsultasjon med en spesialist innen det aktuelle fagområdet, før de eventuelt rådes til å ta saken videre, eller droppe den, dersom kravet viser seg å være lavere enn det som lønner seg å gå videre med. Advokatfirmaer har nok en litt forskjellig praksis på dette. Mange bruker lite tid på det man yter gratis, og krever at konsultasjonen etter kort tid må bli til et oppdrag. Vi har ingen slik tidsramme, sier Bae.

– Når setter dere på taksameteret?
– Det vanlige er at vi gjør det når vi ser at man ikke kommer lenger uten ytterligere vurderinger. Hvis man må ha inn dokumenter og gjøre en grundigere vurdering, sier vi fra, og anbefaler enten å gå videre med oppdraget, eller å droppe saken.

Flere firmaavtaler

Standardpris for en Legalis-advokat er 1400,- kroner pr. time, mens prisen vil være enda lavere for aktører firmaet har bedriftsavtale med. Hittil er det disse firmaavtalene Legalis har fått hoveddelen av sine inntekter fra.

- Hvordan er tilbakemeldingene fra advokatene i firmaet så langt?
- Jeg opplever at de ansatte er positive og synes dette er spennende, og ønsker være med på noe nytt. Jeg tvinger ingen til å jobbe her nede, det er folk som har lyst til å sitte her som gjør det. De som ikke har lyst til å forlate sitt cellekontor oppover i etasjene, slipper det - selv om alle selvfølgelig må bidra i sakene ved behov, sier Bae.

I de nye lokalene er det også mulig å ta seg en strekk på sofaen. - Her mangler vi bare et sjakkbrett, sier Bae - som i tillegg til advokatkarrieren, også er velkjent sjakkekspert i NRK.
Powered by Labrador CMS