Telia-advokat Laila Myksvoll jobber i et sammensatt fagteam, og synes det er spennende å jobbe med innovasjon i et selskap som har en kultur og et verdigrunnlag hun identifiserer seg med. Foto: Nina Schmidt

Bedriftsadvokater på lønnstoppen

Bedriftsadvokatene er lønnsvinnerne blant ansatte advokater. Laila Myksvoll er bedriftsadvokat i Telia, og kan ikke tenke seg et mer spennende sted å jobbe akkurat nå.

Publisert

– Jeg jobber i en ekstremt innovativ teknologisk bransje, og jobber med en blanding av teknologi og jus. Det skjer en rekke bevegelser i verdikjeden mellom telekom-selskapene og innholdsleverandørene, og store endringer er på gang, sier Laila Myksvoll.

Snitt årslønn 2018

Bedriftsadvokater: 1.237.595 kroner

Organisasjonsadvokater: 1.062.345 kroner

Advokat i advokatfirma: 897.580 kroner

Offentlig ansatt advokat: 888.456 krone

Hun ble både i 2017 og 2018 kåret til en av landets beste bedriftsadvokater av Legal500, og sitter i Advokatforeningens bedriftsadvokatutvalg. Hun synes det er bra at bedriftsadvokaters lønnsvilkår styrkes.

Ifølge lønnsundersøkelsen tjener bedriftsadvokater i snitt 340.000 kroner mer i året enn advokater ansatt i advokatfirmaer.

– Dette blir jo bare spekulasjon fra min side, men jeg tror en mulig årsak kan være at å kjøpe juridiske tjenester fra et advokatfirma er en høyere kostnad for bedriften, enn å ansette dyktige advokater internt. Dette kan kanskje påvirke lønnsnivået, sier Myksvoll.

Tverrfaglig jobbing

Myksvoll hadde jobbet som bedriftsadvokat i Get i ni år da selskapet i fjor sommer ble kjøpt opp av Telia. Det nyfusjonerte selskapet består av 2200 ansatte i Norge, og totalt 20.000 ansatte i Norden og Baltikum. Selv sitter Myksvoll i en gruppe som jobber med innovasjon, ny teknologi, media og innhold på kryss av landegrensene.

– Min erfaring er at det er attraktivt å jobbe som bedriftsadvokat. Bedriftsadvokatene har i stor grad blitt en viktig businesspartner for ledelsen, og tilegner seg stor forretningsforståelse. De juridiske oppgavene knyttes opp mot bedriftens mål, ambisjoner og strategi, og man får anledning til å utnytte sin juridiske kompetanse som en del av et tverrfaglig team, sier hun.

Suveren spesialisering

Hun anbefaler å jobbe in-house både som en selvstendig karrierevei, men også som en verdifull erfaring dersom målet er å bli partner i et advokatfirma.

– Å jobbe som bedriftsadvokat er en veldig fin måte å spesialisere seg på. Selv har jeg tilegnet meg en bred bransjekompetanse som det helt klart ikke ville ha vært mulig å oppnå, dersom jeg hadde fortsatt å jobbe som advokat i et advokatfirma, sier Myksvoll.

Powered by Labrador CMS