Legalis åpnet sommeren 2019 nye kontorer i Oslo sentrum.
Legalis åpnet sommeren 2019 nye kontorer i Oslo sentrum.

Torstein Bae ferdig som MP i Legalis

Etter sju og et halvt år i samme firma vil Torstein Bae gjøre noe nytt.

Publisert Sist oppdatert

Torstein Bae er ferdig som managing partner i advokatfirmaene Legalis og Legal24.

- Jeg har funnet ut at tiden er moden for å slippe til nye krefter og at jeg vil utforske andre ting i verden. Jeg har hatt mange flotte år her, og er veldig fornøyd og stolt over det vi har bygget opp, sier Bae til Advokatbladet.

Det var Rett24 som omtalte saken først.

Han legger til at Legalis har gått fra å være et lite firma til å ha kommet opp i et mellomsjikt blant landets advokatfirmaer.

Advokatfirmaene Legalis og Legal24 inngår sammen med serviceselskapet Legal Services, teknologiselskapet Legalit og det svenske advokatfirmaet Legal24 AB i konsernet Alt Legalt.

Konsernet har hatt en sammenhengende sterk vekst gjennom mange år, og forventer en omsetning på 100 millioner kroner i år, opplyser firmaet på sine nettsider.

- Vi har blitt en aktør å regne med, og har ting på stell. Da synes jeg det er et greit tidspunkt å la noen andre overta som leder, sier Bae.

Utelukker ingenting

Han vet ennå ikke hva han skal gjøre når han forlater selskapet den 1. mars.

- Jeg ser ikke behov for å lukke noen dører, og vil ikke utelukke noenting - for så vidt heller ikke advokatbransjen. Muligens vil jeg bruke litt tid på å lese og lære mer en periode, sier Bae, som de siste årene også har vært profilert gjennom NRKs sjakksendinger.

Senest i julen jobbet han som sjakkekspert for statskanalen.

- Jeg kommer nok til å gjøre sporadisk oppdrag for NRK inntil videre også. Hvis det skulle være vanskelig å kombinere med det nye jeg går inn i, får vi heller vurdere det når den tid kommer, sier Bae.

- Riktig type

Tonje Hovde Skjelbostad blir ny konsernleder i Alt Legalt. Bae understreker at det var viktig å ha på plass en ny leder før han forlot selskapet.

- Jeg etterlater meg to firmaer som er i god posisjon til å fortsette utviklingen. Jeg er glad for at vi har unngått masse tidspress, og kan drive med kunnskapsoverføring i januar og februar. I Tonje har konsernet både en riktig type, og en med nyttig erfaringsbakgrunn som leder. Jeg har meget stor tro på at hun kan ta dette videre til nye høyder, sier Bae.

Han startet i firmaet som advokatfullmektig i 2013, da det kun var en håndfull ansatte. I dag har Legalis og Legal24 totalt omkring 50 ansatte advokater.

- Grunnlaget for veksten er at vi har en profil med fornuftig pris og spisskompetanse mot privatmarkedet. Det er ikke så mange som søker den posisjonen, og jeg har veldig tro på den kombinasjonen fremover også, sier Bae.

Tonje Skjelbostad, som startet i firmaet i fjor, etter blant annet å ha vært avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet, gleder seg over å snart ta over som leder i konsernet.

- Dette er den perfekte kombinasjonen av ledelse og juss i advokatbransjen, og en fantastisk mulighet til å jobbe kreativt og kommersielt med gode løsninger for våre klienter og samarbeidspartnere, sier hun til Legalis` nettsider.

Powered by Labrador CMS