Morten P. Smørdal fra BAHR, Thommessens Sverre Tyrdal og Morten Goller fra Wiersholm er vanligvis konkurrenter, men samarbeider om å øke firmaenes kvinneandel.

BAHR, Wiersholm, og Thommessen samarbeider om
å øke kvinneandelen: - Ser at vi har et felles problem

Tre av Norges største advokatfirmaer vil lære av hverandre for å få opp flere kvinnelige partnere.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag var partnere og ledere i tre av landets største advokatfirmaer, BAHR, Thommessen og Wiersholm, samlet på Ekebergrestauranten i Oslo for å diskutere hvordan de kan løfte kvinneandelene i partnerskapene. Mens andelen kvinner på jus-studiene ligger på godt over 60 prosent, er partner-andelen i de største advokatfirmaene på bare rundt 10 prosent.

- Det er en felles problemstilling som firmaene har arbeidet med hver for seg, men som det egentlig er naturlig å samarbeide om, sier managing partner Morten Smørdahl i BAHR.

I januar tok firmaet opp Charlotte Håkonsen som ny partner, og hun ble dermed BAHRs tredje partner.

- I noen år er vi bedre enn i andre, men vi er ikke i mål i det hele tatt, og jeg tror vi trenger å jobbe sammen om dette, tilføyer managing partner Morten Goller i Wiersholm.

Se videointervju om samarbeidet i vinduet!

https://vimeo.com/253804258

Han fikk støtte fra managing partner Sverre Tyrhaug i Thommessen. Sistnevnte firma måtte tåle kritikk fra Telenor-topp Siri Birgitte Bang Berge for at alle de fem nye partnerne i 2018 er menn.

Telenors juridiske direktør, Siri Birgitte Bang Berge, holdt foredrag for advokater fra BAHR, Thommessen og Wiersholm på Ekebergrestauranten i Oslo.

Berge var hentet inn som foredragsholder for anledningen.

- Jeg håper advokatfirmaene har en bevissthet rundt #metoo. Advokatfirmaene er i en bransje med en modell som gjør at det er høy risiko for slike saker. Jeg håper de har fokus og fortsetter å ha dette fremover, slik at kvinner kan trives i firmaene.

Telenor stiller nå klare krav til mangfold i teamene blant advokatene de kjøper inn. Hvert år bruker selskapet mellom 50 og 150 millioner kroner på advokattjenester.

- Det er lett å si at "dette jobber vi med". Men det meste dere jobber med får dere jo til bedre enn akkurat dette, sa Berge til advokat-lederne under sin seanse på Ekebergrestauranten.

Foruten Berge fra Telenor, var også kirurg Marie Louise Sunde, som snakket om diskriminering på norske sykehus, og kampanjen Hun spanderer, og svensk-iranske Dr. Sanandaji også foredragsholdere. Sistnevnte satte den nordiske advokatbransjen i sammenheng med resten av Europa.

Thommessen-partner Siri Teigum var på plass på Ekebergrestauranten onsdag. Teigum er en av få kvinnelige partnere som stadig er å se på lister over landets høyest rangerte advokater.
Wiersholms partner Kristine Hasle Øverby (t.h.) og markedsdirektør Christine Liæker Lindberg er begge opptatt av hvordan man kan få frem flere kvinnelige partnere.
Powered by Labrador CMS