Charlotte Håkonsen slutter i Akastor der Kristian Røkke er administrerende direktør. Fra nyttår slutter også han, men vil ifølge en børsmelding bli innstilt som selskapets nye styreleder.

Blir BAHRs tredje kvinnelige partner: - Partnerskapet må speile samfunnsutviklingen

Charlotte Håkonsen går tilbake til advokatbransjen og blir partner i BAHR fire år etter at hun forlot firmaet, mens Øystein Myre Bremset rykker opp i samme selskap.

Charlotte Håkonsen begynte i BAHR som advokatfullmektig i januar 2006. Etter åtte år som advokatfullmektig, fast advokat og senioradvokat i BA-HR ble hun juridisk direktør i Akastor i 2014. Der har hun vært siden, frem til hun vender tilbake til BAHR som partner, opplyser firmaet.

Planen er at Håkonsen skal tre inn i partnerskapet i firmaet en gang i løpet av sommeren 2018.

- Jeg har trivdes veldig godt i Akastor, et spennende firma med utfordrende oppgaver og særs kompetente og hyggelige kolleger. Disse blir det vemodig å forlate en gang utpå sommeren 2018. Det sagt, så er det jo stor stas å bli tilbudt partnerskap i et av landets ledende advokatfirmaer. Et firma som jeg kjenner godt etter å jobbet der i åtte år, og senere som klient, sier Håkonsen til Advokatbladet.

Håkonsen forlot BAHR i 2014, og kommer nå altså tilbake til firmaet som holder til ytterst på Tjuvholmen i Oslo.

- Å jobbe som ekstern- og internadvokat er nokså forskjellig, og har sine fine og utviklende fasetter på hver sin måte. I Akastor har jeg eksempelvis jobbet tett med ledelsen, og kanskje «tettere på» enn man kommer som ekstern-advokat. Det gir en ekstra dimensjon, både profesjonelt og personlig. Samtidig skal det bli morsomt å jobbe i større team i BAHR, og rådgi ulike klienter med de variasjonene dette gir av utfordringer.

I forrige utgave av Advokatbladet uttalte Morten Smørdal at selskapet har en utfordring med at BAHR har for få kvinnelige partnere.

- Vi er ikke fornøyd med kjønnsbalansen i partnerskapet. Vi har for få kvinner. Her skal vi få til en endring, sa Smørdal.

Den prosessen kan synes å være godt i gang, nå som Charlotte Håkonsen altså blir BAHRs tredje kvinnelige partner.

- Økt mangfold i partnerskapene, herunder kvinneandelen, er viktig. Partnerskapene må utvikles til å bedre speile samfunnsutviklingen og forventningene hos klientene. Jeg håper vi kan få en positiv utvikling på dette feltet både i BAHR og bransjen ellers, påpeker Håkonsen.

I BAHR-partnerskapet får Håkonsen følge av Øystein Myre Bremset som rykker opp fra senioradvokat til partner på nyåret. Bremset kom til BAHR som fast advokat i januar 2010, og ble senioradvokat i 2014 og leder BAHRs faggruppe for entreprise.

Han har i tillegg omfattende erfaring innenfor tvisteløsning og prosedyre, og fikk møterett for Høyesterett i november 2017.

 

Faksimile fra Advokatbladets desember-utgave
Øystein Myre Bremset blir ny partner i BAHR fra januar 2018.
Powered by Labrador CMS