Blir BAHRs tredje kvinnelige partner: – Partnerskapet må speile samfunnsutviklingen

Charlotte Håkonsen slutter i Akastor der Kristian Røkke er administrerende direktør. Fra nyttår slutter også han, men vil ifølge en børsmelding bli innstilt som selskapets nye styreleder.

Charlotte Håkonsen går tilbake til advokatbransjen og blir partner i BAHR fire år etter at hun forlot firmaet, mens Øystein Myre Bremset rykker opp i samme selskap.

Faksimile fra Advokatbladets desember-utgave

Charlotte Håkonsen begynte i BAHR som advokatfullmektig i januar 2006. Etter åtte år som advokatfullmektig, fast advokat og senioradvokat i BA-HR ble hun juridisk direktør i Akastor i 2014. Der har hun vært siden, frem til hun vender tilbake til BAHR som partner, opplyser firmaet.

Planen er at Håkonsen skal tre inn i partnerskapet i firmaet en gang i løpet av sommeren 2018.

– Jeg har trivdes veldig godt i Akastor, et spennende firma med utfordrende oppgaver og særs kompetente og hyggelige kolleger. Disse blir det vemodig å forlate en gang utpå sommeren 2018. Det sagt, så er det jo stor stas å bli tilbudt partnerskap i et av landets ledende advokatfirmaer. Et firma som jeg kjenner godt etter å jobbet der i åtte år, og senere som klient, sier Håkonsen til Advokatbladet.

Ser frem til større team

Håkonsen forlot BAHR i 2014, og kommer nå altså tilbake til firmaet som holder til ytterst på Tjuvholmen i Oslo.

– Å jobbe som ekstern- og internadvokat er nokså forskjellig, og har sine fine og utviklende fasetter på hver sin måte. I Akastor har jeg eksempelvis jobbet tett med ledelsen, og kanskje «tettere på» enn man kommer som ekstern-advokat. Det gir en ekstra dimensjon, både profesjonelt og personlig. Samtidig skal det bli morsomt å jobbe i større team i BAHR, og rådgi ulike klienter med de variasjonene dette gir av utfordringer.

Vil bedre kjønnsbalansen

I forrige utgave av Advokatbladet uttalte Morten Smørdal at selskapet har en utfordring med at BAHR har for få kvinnelige partnere.

Øystein Myre Bremset blir ny partner i BAHR fra januar 2018.

– Vi er ikke fornøyd med kjønnsbalansen i partnerskapet. Vi har for få kvinner. Her skal vi få til en endring, sa Smørdal.

Den prosessen kan synes å være godt i gang, nå som Charlotte Håkonsen altså blir BAHRs tredje kvinnelige partner.

– Økt mangfold i partnerskapene, herunder kvinneandelen, er viktig. Partnerskapene må utvikles til å bedre speile samfunnsutviklingen og forventningene hos klientene. Jeg håper vi kan få en positiv utvikling på dette feltet både i BAHR og bransjen ellers, påpeker Håkonsen.

I BAHR-partnerskapet får Håkonsen følge av Øystein Myre Bremset som rykker opp fra senioradvokat til partner på nyåret. Bremset kom til BAHR som fast advokat i januar 2010, og ble senioradvokat i 2014 og leder BAHRs faggruppe for entreprise.

Han har i tillegg omfattende erfaring innenfor tvisteløsning og prosedyre, og fikk møterett for Høyesterett i november 2017.