Nye partnere: Jon E. Skjørshammer, Anne K. Ekerholt, Hillevi T. Myhre og Henrik Grung er blant de nye partnere som melder overgang til Kvale.

Kvale henter åtte nye partnere fra SANDS

Advokatfirmaet satser på kystnæringen på Vestlandet og åpner nytt kontor i Ålesund.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding annonserer styreleder Marius L. Andresen at advokatfirmaet Kvale utvider partnerskapet med åtte nye partnere, alle hentet fra SANDS.

De ferske ansettelsene er et ledd i en offensiv satsing på kystnæringene på Vestlandet, forteller Andresen til Advokatbladet.

- Vi har tatt opp åtte nye partnere. To av disse, Henrik Grung og Monica Gjerde Sperre, er basert i Ålesund. De skal videreføre sin virksomhet i Kvale, sier Andresen til Advokatbladet.

I tillegg til Grung og Sperre, henter Kvale også Jon E. Skjørshammer, Anne Kjølseth Ekerholt, Sverre S. Tysland, Robert Jensen, Hillevi Torngren Myhre og Kristin Nyhus Halvorsen.

- Det er totalt åtte veldig dyktige advokater som vi er glade for å få inn i Kvale. De styrker oss på områder hvor vi fra før har god kompetanse og anerkjennelse fra markedet. Vi får også tilført ny kompetanse på områder hvor vi tidligere ikke har markert oss, for eksempel innen fiskeri og havbruk - både blant de som skal være i Ålesund, men også blant de som skal til Oslo, fortsetter Andresen.

Satser på bredde

Fra før hadde Kvale 34 partnere, hvorav åtte er kvinner. Dette gir en kvinneandel i partnerskapet på 23,5 prosent. Nå øker denne til nesten 29 prosent. Med de åtte nyansettelsene vil firma totalt bestå av 110 medarbeidere.

- Vi er glade for at vi får inn en gruppe som er bredt sammensatt både hva gjelder kompetanse, erfaring, alder og kjønn. Vi oppfatter at vi har en god kvinneandel i partnerleddet fra før av, men nå blir det enda litt bedre, sier Andresen.

Skjørshammer og Jensen er etablerte navn innen restrukturering og konkurssaker, mens Myhre er spesialisert innen bank og finans, blant annet som tidligere leder av Nordeas internjurister.

Sperre og Grung, som altså skal jobbe i Ålesund, har jobbet mye mot rederier, verft, fiskeri og havbruk.

Halvorsen og Ekerholt har store deler av sin bakgrunn fra M&A Corporate, mens Tysland har arbeidet mest med energi og eierstyring.

Anne Ekerholt sitter også i Advokatforeningens hovedstyre.

- Skjer en voldsom vekst innen fiskeri og havbruk

Nærmest samtidig med de nye partneropptakene, åpner Kvale et nytt kontor i Ålesund. Her skal det arbeide mellom ti og 15 advokater.

- Vi ser at det skjer en betydelig vekst særlig innenfor fiskeri og havbruk. Næringslivet på Vestlandet er veldig profesjonelt og internasjonalt rettet med lange tradisjoner. Vi synes det er spennende å kunne gjøre denne satsingen i markedet, sier Andresen.

Ålesund-kontoret vil utgjøre en betydelig del av Kvales totale virksomhet, forteller styrelederen.

Managing partner i SANDS, Ernst Ravnaas.

- Vi har startet med rekrutteringen nå og er optimistiske med at vi raskt får på plass et godt team. Kontoret skal opp å stå så fort vi klarer, men eksakt tidspunkt kan vi ikke si noe om.

Mister 25 millioner i omsetning

Samtlige av Kvales åtte ferske partnere kommer fra SANDS. Det betyr at andelen kvinnelige partnere i sistnevnte går ned fra 14,5 prosent til 8,7. I tillegg vil overgangen påføre SANDS 25 millioner i tapt omsetning, ifølge Finansavisen.

- Det lever SANDS greit med. Vi forventer nyrekrutteringer og generell omsetningsvekst, og regner med å øke topplinjen i Oslo i forhold til i fjor, sier managing partner Ernst Ravnaas til avisen, og mener det er helt naturlig med sirkulasjon mellom de største advokatfirmaene.

- Det er helt naturlig, noe svært mange advokatfirmaer løpende føler på kroppen, sier han til Finansavisen.

Powered by Labrador CMS