Morten Goller er managing partner i Wiersholm, her fra Advokatforeningens årstalearrangement i november i fjor.

Wiersholm gir ansatte nye fagområder - og har mål om å komme seg gjennom koronakrisen uten permitteringer

Samtidig som Wiersholm kutter kostnader, gjør endret etterspørsel fra klientene at firmaet har valgt å gi flere av advokatene nye oppgaver.

Publisert Sist oppdatert

Som Advokatbladet nylig omtalte, har flere advokatfirmaer sett seg nødt til å sende permitteringsvarsel til ansatte, deriblant store firmaer som DLA Piper, Simonsen Vogt Wig og Hjort.

Fredag ble det offentliggjort en undersøkelse i regi av Advokatforeningen, som viser at 8 prosent av landets ansatte advokatene er permittert, og 14 prosent har fått beskjed om at de kan bli permittert.

I Wiersholm, som nylig bisto regjeringen med krisepakken til norsk luftfart, har de fortsatt mye å gjøre på flere fagområder, forteller managing partner Morten Goller.

- Blant annet gjelder dette restrukturering, finansiering, konkurranserett, anskaffelsesrett og arbeidsrett. På grunn av et særlig trykk på enkelte fagområder, og fra enkelte bransjer, har vi omdisponert ressurser for å kunne dekke klientenes endrede behov. At vi er mange, og har stor faglig bredde, gir en betydelig fleksibilitet i organisasjonen, opplyser managing partner Morten Goller til Advokatbladet.

Må sikre likviditet

Han legger ikke skjul på at også Wiersholm forventer at det blir et krevende marked fremover.

- Som alle andre er vi også opptatt av å kutte kostnader, og sikre likviditet til driften. Målet vårt er samtidig å komme gjennom denne perioden uten permitteringer, sier Goller.

- For å kunne bistå klienter på best mulig måte var vi også tidlig ute med å koordinere responsen vår på koronakrisen gjennom en tverrfaglig ekspertgruppe, legger han til.

- Krevende

- Vi har nå vært tre uker på hjemmekontor. Det er krevende, men fungerer i det store og hele godt på grunn av motiverte ansatte, og partnere som er flinke til å følge opp sine nærmeste medarbeidere.

Han mener Wiersholm får igjen for en god intern struktur når firmaet skal ledes på avstand, og 250 ansatte skal følges tett opp i en annerledes hverdag.

- Vi har en sterk lagfølelse, og den kommer ekstra godt med i den situasjonen vi er i nå, påpeker Goller.

Powered by Labrador CMS