De siste ukene har vært en omveltning, sier Kaare Oftedal.
De siste ukene har vært en omveltning, sier Kaare Oftedal.

DLA Piper og Simonsen Vogt Wiig permitterer medarbeidere

- Min mørkeste dag som managing partner - og overhodet ikke noe vi ønsket å gjøre, sier Kaare Oftedal i DLA Piper.

Publisert Sist oppdatert

Simonsen Vogt Wig er blant firmaene som har iverksatt flere tiltak som en følge av koronaepidemien.

- Vi har ingen planer om permitteringer i Bergen, Trondheim eller Oslo, men i Kristiansand, Stavanger og Tromsø har vi dessverre måttet permittere noen få administrative medarbeidere fordi deres arbeidsoppgaver har falt bort, sier managing partner Mona Søyland i Simonsen Vogt Wig til Advokatbladet.

- Det er veldig vanskelig å si hvordan situasjonen vil påvirke oss fremover, sier managing partner Mona Søyland i Simonsen Vogt Wig til Advokatbladet
- Det er veldig vanskelig å si hvordan situasjonen vil påvirke oss fremover, sier managing partner Mona Søyland i Simonsen Vogt Wig til Advokatbladet

Gjør tiltak

Hun opplever dette som en tid der alle de ansatte står sammen om å gjøre sitt ytterste for å begrense smitten.

- Vi har også en dugnadsånd internt, og alle våre ansatte gjør en fantastisk jobb. For ansatte med små barn er det selvfølgelig utfordrende og krevende å jobbe hjemmefra, men vi forsøker å tilpasse så de kan jobbe når det passer dem. Vi hadde god vekst i de to første månedene i år, og har også de siste ukene hatt en høyere produksjon enn på samme tid i fjor. Vi har uansett utarbeidet en konservativ analyse for hvordan året blir, og har igangsatt tiltak for å sikre likviditeten ved å holde tilbake deler av utbetalingen av fjorårets overskudd, forteller Søyland.

Firmaets ansatte har med noen få unntak vært på hjemmekontor siden uke elleve.

- Vi startet raskt med avdelingsmøter på Teams hver morgen som en rutine. Vi er opptatt av å ha både faglige og sosiale møter via videokonferanse gjennom dagen, og har fått til gode løsninger med hjemmekontor, sier Søyland.

- Spent på fremtiden

Også i DLA Piper merker de endringene. Om lag ti ansatte skal nå ha blitt permittert.

– Vi har dessverre måttet permittere noen i administrative stillinger som følge av at alle nå jobber hjemmefra. Å måtte gå til det skrittet var min mørkeste dag som MP - og overhodet ikke noe vil ønsket å gjøre. Vi har ingen planer om å permittere flere, sier managing partner Kaare Oftedal.

– Vi er spente på hva som skjer fremover, og hvilken effekt eventuell forlengelse eller ytterligere tiltak får for samfunnet, og for våre klienters behov for juridiske tjenester. På kort sikt er det selvsagt grunn til bekymring, men vi har is i magen og ser dette i et lengre perspektiv, sier Oftedal til Advokatbladet.

- Bratt læringskurve

De aller fleste medarbeiderne arbeider nå fra hjemmekontor, og har ifølge Oftedal tatt dette veldig sporty.

- Vi har hatt en bratt læringskurve, hvor alle møter blir avholdt på Skype eller lignende. Nå har vi daglige avdelingsmøter hvor alle deltar. Det har vi ikke vanligvis. Sånn sett har dette vært samlende, selv om det selvfølgelig for noen er en krevende måte å jobbe på. Vi vet også at det er veldig utfordrende for dem som enten har barn som krever oppfølgning, eller for dem som bor alene og opplever mye alenetid, sier Oftedal.

Endret etterspørsel

Han legger til at de fleste nok nå føler på at det har stor verdi å ha et kontor å gå til og å treffe kolleger.

- Samtidig er det verdt å reflektere litt over måten vi normalt jobber på. Vi lærer nye måter å jobbe på nå, og kan ta med oss flere positive lærdommer fra denne perioden videre, sier Oftedal.

Han forteller at etterspørselen etter firmaets tjenester har holdt seg på samme nivå så langt.

- Men det er klart at i en krisesituasjon så endrer oppdragstypen seg. Vi har foreløpig hatt et voldsomt trykk på arbeidsrett og særskilte kontraktsrettslige spørsmål som force majeure, men samtidig en merkbar nedgang på transaksjonsiden, sier Oftedal.

Powered by Labrador CMS