Hjort håper å ha de ansatte som blir permitterte tilbake på jobb 1. juni, eller før.
Hjort håper å ha de ansatte som blir permitterte tilbake på jobb 1. juni, eller før.

Advokatfirmaet Hjort har sendt permitteringsvarsel til 16 prosent av de ansatte advokatene

- En tung dag, sier managing partner Anne Marie Due.

Publisert Sist oppdatert

Advokatfirmaet Hjort i Oslo er blant mange advokatfirmaer som har sett seg nødt til å sende ut permitteringsvarsel til flere av sine ansatte.

Ifølge managing partner Anne Marie Due dreier det seg om 16 prosent av firmaets ansatte advokater og advokatfullmektiger, og en betydelig andel av støttestaben.

Managing partner Anne Marie Due
Managing partner Anne Marie Due

Firmaet har ifølge nettsidene sine i dag 19 advokatfullmektiger, 20 ansatte advokater, og 34 ansatte i støttefunksjoner.

Kuttet kostnader

Hun forklarer at årsaken til at de har måttet sende ut permitteringsvarsel, er tredelt, men at alle har bakgrunn i korona-epidemien.

- At alle ansatte nå har hjemmekontorløsning har ført til at enkelte har mistet sine arbeidsoppgaver. Dette gjelder ansatte med støttefunksjoner. I tillegg er vi et utpreget prosedyrefirma med en stor andel prosedyreoppdrag, som nå rammes av at sakene utsettes og omberammes. I tillegg kommer vesentlig lavere økonomisk aktivitet i næringslivet, som har ført til lavere oppdragsmengde, sier Due.

Firmaet har ifølge henne gjennomført flere kostnadsreduserende tiltak, blant annet har partnerne redusert sitt løpende uttak betydelig.

- Dessverre så vi oss likevel nødt til å sende ut permitteringsvarsler. Vi skal forvalte Hjort på en forsvarlig måte, og det ville vært uforsvarlig av oss å ikke treffe disse tiltakene, sier Due.

Ekstraordinær situasjon

Hun påpeker at alle advokatfirmaer vil oppleve en svingning i oppdragsmengden fra tid til annen.

- Det har vi også fleksibilitet til å håndtere innenfor den arbeidsstokken vi har, men dette er en ekstraordinær situasjon, og da måtte vi dessverre iverksette permitteringer. Det er noe vi ikke har opplevd før. Da beslutningen om å sende ut permitteringsvarsler ble tatt, var det en tung dag. Vi har lagt til grunn en varslingsfrist på 14 dager, slik at permitteringene starter rett over påske. De vil i første omgang vare til 1. juni. Vi håper virkelig at dette vil vare kortest mulig, sier Due.

Vil holde tett kontakt

Hun forteller at de permitterte skal anses som en del av staben, ha tilgang til e-post, være med på allmøter, og ha tilgang til informasjonen som hele tiden går ut til de ansatte.

- Nå er vi opptatt av å følge opp de permitterte advokatene tett. Vi vil vurdere situasjonen fortløpende, avhengig av myndighetenes tiltak kan permitteringene også gjelde kortere tidsrom enn dette, sier Due.

TIPS OSS! Hvordan takler ditt firma korona-tiltakene? Har du et spørsmål du mener vi bør stille til myndighetene? Ta kontakt her!

Powered by Labrador CMS