– Vi er profesjonelle i måten vi gjør ting på, og har høy bevissthet rundt vårt samfunnsoppdrag, sier Eirin Vaktskjold og Nina Bruaas.

Fikk 230 søkere til 25 nye stillinger

– Mange ønsker å jobbe hos oss fordi de identifiserer seg med våre verdier og med vårt samfunnsoppdrag, sier Eirin Vaktskjold og Nina Bruaas, advokater og avdelingsledere i HELP.

Publisert Sist oppdatert

I fjor skrev Advokatbladet at HELP vokser i rakettfart, og at selskapet regnet med å omsette for 800 millioner kroner i 2023. Fordi HELP er et forsikringsselskap og ikke et advokatfirma, tas det ikke med i oversikten over landets største firmaer.

Men dersom HELP hadde vært definert som et advokatforetak, ville det ha vært landets syvende største, basert på omsetningen.

– Målet om å nå en omsetning på 800 millioner kroner i 2023, er innen rekkevidde, sa Bruaas til Advokatbladet før jul.

- Ambisjonen er å vokse videre i 2024 og 2025, så det blir aktuelt å rekruttere flere, sa hun.

HELP har etter nyansettelsene nå 131 advokater med bevilling registrert i Tilsynsrådets register. I tillegg har selskapet om lag femti advokatfullmektiger ved sine kontorer her i Norge.

– Vi har nettopp inngått et nytt samarbeid med et stort firma i Sverige, og fått ny samarbeidspartner i Danmark. Vi skal også etablere oss i Finland.

Bred dekning

  • Over 850.000 mennesker i Norge har nå tilgang til HELPs advokatforsikring.
  • Disse er medlemmer i 18 LO-forbund, og har advokatforsikring som medlemsfordel. Forsikringen dekker husstanden.
  • 175.000 boligkjøpere har rett til advokathjelp hos HELP.
  • Mer enn to millioner nordmenn har advokathjelp ved ID-tyveri og netthets gjennom mobilabonnementet sitt. 

Advokathjelp til alle

«Rett skal være rett. For alle» er HELPs visjon, forteller Vaktskjold og Bruaas.

– Vi gir et advokattilbud til «hvermannsen», uavhengig av økonomisk bakgrunn. Veldig mange av våre kunder sier at de ikke ville hatt mulighet til å få hjelp fra advokat, om det ikke var for oss, sier Vaktskjold.

Mens mange advokatfirmaer rundt om i landet må legge inn en innsats for å rekruttere ønskede ressurser, har HELP ingen problemer med rekrutteringen.

HELPs forretningsmodell appellerer til mange unge advokater, og selskapet er en attraktiv arbeidsplass som anses som en profesjonell og viktig aktør i samfunnet, ifølge de to avdelingslederne.

– Av de 230 som søkte jobb hos oss i vår, var det både nyutdannede og søkere med relevant erfaring. I intervjurundene var det mange av søkerne som sa at de støtter samfunnsoppdraget vårt, og at dette var en av årsakene til at de ønsket å jobbe hos oss. Mange uttalte også at de ønsker å gjøre en forskjell, og å slippe faktureringspresset som finnes i vanlige advokatfirmaer, forteller de.

Selskapet er organisert i sju avdelinger som håndterer de ulike rettsområdene HELP arbeider på, og som selskapet har definert som eiendom / boligkjøp, barn, arv, kjøp / forbrukerkjøp og samboer / ekteskap. Selskapet tilbyr også en advokatforsikring til små og mellomstore bedrifter med inntil femti ansatte.

Utviklingsmuligheter

– Hos oss kan man spesialisere seg, og det er mange karrieremuligheter. Så å si alle fullmektigene våre får mye prosedyreerfaring og blir advokater innen to år. Den enkelte får mye ansvar. Selskapet er konkurransedyktig på lønn, og arbeider målrettet for at de ansatte skal utvikle seg og trives, sier Vaktskjold.

De ansatte kurses gjennom selskapets egen HELP-skole.

– Vi kjører grunn- og videreopplæring innen alle våre rettsområder, og satser også sterkt på å øke vår digitale kompetanse. Vi tester hvilke muligheter kunstig intelligens kan gi oss, forteller hun.

Kundetilfredsheten er svært høy, ifølge HELPs egne tall.

– Hele 93 prosent av kundene vil anbefale oss til andre. Dette er tall vi er svært godt fornøyde med.

Selskapet har hatt en turnover på tre prosent hittil i 2023, et tall som er lavere enn forventet.

– Faktisk har tjue medarbeidere som har sluttet, kommet tilbake til oss, etter å ha prøvd noe annet. Det synes vi er veldig hyggelig. Vi mener at det sosiale miljøet vårt er spesielt godt. Vi bygger hverandre opp, har åpne dører, og jeg har inntrykk av at det er lett å få gode relasjoner her, sier Bruaas.

Fikk unntak i advokatloven

I april 2022 ble Høyre og Ap enige om å gi HELP og de andre aktørene som tilbyr advokatforsikring et unntak i advokatloven fra regelen om at advokatselskaper ikke kan ha eksterne eiere.

HELP Forsikring er en del av det tyske ARAG-konsernet.

«Advokatforsikring er et godt rettshjelpstiltak - som vi eksempelvis ser mellom LO og HELP Forsikring - som gjør advokattjenester tilgjengelige for vanlige folk», uttalte Aps justispolitiske talsperson, Maria Aasen-Svensrud.

Powered by Labrador CMS