Eva Terese Daugstad fra DNB, Hanna Beyer Olaussen fra Wikborg Rein og Siri Birgitte Bang Berge fra Telenor.

Wikborg Rein og DNB går sammen med Telenor om traineeprogram for jusstudenter

For første gang vil jusstudenter kunne prøve seg som traineer i Telenor. - I likhet med DNB, er Telenor en veldig attraktiv arbeidsgiver for studentene, sier partner i Wikborg Rein, Hanna Beyer Olaussen. De tre aktørene tror deltakelse fra teleselskapet vil gjøre ordningen enda bedre og relevant.

Publisert Sist oppdatert

Siden 2019 har Wikborg Rein og DNB samarbeidet om ordningen «Digital Trainee». Programmet er tiltenkt jusstudenter med en særlig interesse for teknologijuss, og har til nå vist seg å være svært populært.

I januar i år takket Telenor ja til å knytte seg til ordningen, og tidligere denne uken ble samarbeidet lansert.

- I likhet med DNB, er Telenor en veldig attraktiv arbeidsgiver for studentene. Vi tror fremtidige advokater vil sette stor pris på å få muligheten til å lære mer om hvordan det er å jobbe som internadvokat i et selskap som Telenor. Deltakelse fra dem, sammen med DNB og Wikborg Rein, vil gjøre ordningen enda bedre og mer relevant for studentene, sier partner i Wikborg Rein, Hanna Beyer Olaussen.

- Telenor takket umiddelbart ja

Oluassen, som leder advokatfirmaets faggruppe for immaterialrett, markedsrett og IT, forteller at inkluderingen av Telenor er et resultat av en rammeavtale Wikborg Rein og Telenor imellom.

- Slike rammeavtaler innebærer ofte et tettere samarbeid enn kun levering av advokattjenester. Vi har faglige samarbeid og andre berøringspunkter som er ment å øke relasjonens verdi for begge parter, sier hun.

- Ordningen med «Digital Trainee» passer veldig godt inn i dette samarbeidet, og både vi og DNB ble veldig glade da Telenor umiddelbart takket ja til å delta i ordningen, sier hun.

Studentene får jobbe hos alle tre

Olaussen forteller at studentene vil få prøvd seg hos alle tre aktørene, dersom de får innpass i ordningen.

- «Digital Trainee» går over ett år hvor studentene er omtrent fire uker hos hver av firmaene. Rekkefølgen og tidspunkt for oppholdene avtaler vi med studentene.

- Det er nettopp dette, at man får prøvd seg hos alle tre aktørene, som gjør ordningen svært attraktiv for studenter som ønsker å få variert arbeidserfaring innen teknologijuss, sier hun.

- En flott mulighet for Telenor

Siri Birgitte Bang Berge er juridisk direktør i Telenor. Hun ser på samarbeidet som en flott mulighet for selskapet.

- Vi ønsker å komme i kontakt med flinke studenter, samtidig som vi får muligheten til å vise frem hvilken spennende arbeidsplass juridisk avdeling i Telenor er. Gjennom dette samarbeidet oppnår vi dette, sier hun.

Berge forteller at de ser etter faglig dyktige jusstudenter.

- Jusstudentene må dessuten ha kommet godt i gang med studiene. I tillegg ønsker vi å komme i kontakt med studenter som har en særlig interesse for teknologi og digitalisering, sier hun.

- Vil gjøre traineeprogrammet enda mer attraktivt

Også DNB ser positivt på samarbeidet.

- Vi er veldig glade for at Telenor deltar i ordningen, som et av Norges ledende og største teknologiselskaper. Vi tror det bidrar til å gjøre traineeprogrammet enda mer attraktivt, sier Eva Terese Daugstad, internadvokat i DNB.

- DNB og Wikborg Rein har allerede arbeidet sammen om dette i noen år, og vi setter stor pris på samarbeidet. Gjennom traineeprogrammet har vi blitt kjent med flere dyktige jussstudenter som er nysgjerrige på juss og teknologi. Vi forsøker å vise studentene at DNB-advokatene jobber mer variert enn mange kanskje tror, fortsetter hun.

Olaussen i Wikborg Rein er enig i at «Digital trainee» til nå har vist seg å være fruktbart.

Mange trainee-programmer

Alle de store advokatfirmaene, samt en rekke andre advokatfirmaer, har egne trainee-ordninger.

Wiersholm mener at traineer får størst utbytte etter at de har fullført tredje år på jusstudiet, mer info her.

Thommessen har også egen trainee-ordning, samt Thommessen-akademiet, som hvert år tar opp et kull med ti nye studenter som følges tett over to semestre.

I BAHR blir traineer tilknyttet en av firmaets fagavdelinger. Hver følges opp av to mentorer, både faglig og sosialt, og blir inkludert i det daglige advokatarbeidet.

Schjødt har etablert «Club Schjødt» for studenter. Klubben tilbyr alt fra studiegrupper og traineeopphold til fagmøter og stipend. Som trainee tildeles man en fadder og tilknyttes et av firmaets fagavdelinger. Man kan også være prosjekt-trainee tilknyttet en spesiell sak eller et prosjekt. Et trainee-opphold varer inntil seks uker.

En lang rekke små og store firmaer både i Oslo og rundt om i landet har egne trainee-ordninger, her er linker til mer informasjon fra noen av disse:

- De jusstudentene vi har hatt inne hos oss som digitale traineer foreløpig, har vært utrolig flinke og dedikerte. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra studentene, og ordningen har vært en viktig rekrutteringskanal for oss, sier hun.

Tilknyttet ulike seksjoner

Traineer hos Wikborg Rein knyttes gjerne til en spesiell avdeling eller et spesielt team. De digitale traineene har sitt opphold hos teknologi- og digitaliseringsteamet til advokatfirmaet.

- Her arbeider de med teknologirelevant juss, slik som IT, personvern, immaterialrett, markedsføringsrett og generell kontraktsrett. Alle traineer er også inkludert i faglige og sosiale arrangementer, forteller Olaussen i Wikborg Rein.

Hos DNB blir jusstudentene tilknyttet seksjonen innovasjon og teknologi.

- Vi ønsker at de digitale traineene skal få jobbe spesifikt med teknologirelatert juss, som for eksempel personvern og data, informasjonssikkerhet, kunstig intelligens og teknologikontrakter, sier Daugstad.

- I løpet av traineeoppholdet ønsker vi også at studenten blir kjent med kunde- og teknologimiljøer i DNB som jobber med problemstillingene i praksis, fortsetter DNB-advokaten.

Første traineeprogram for jusstudenter hos Telenor

Til forskjell fra DNB og Wikborg Rein, har ikke Telenor noe alminnelig trainee-program. Det nye samarbeidet innebærer at jusstudenter for første gang vil kunne få prøvd seg juridisk hos teleselskapet.

- Det er ikke vanlig for Telenor å rekruttere rett fra studiet. Vi foretrekker heller å ansette advokater eller advokatfullmektiger som allerede har fått noe erfaring, gjerne fra et større forretningsjuridisk advokatfirma. Dette gjør at vi heller ikke har noe regulært trainee-program slik flere av advokatfirmaene har, sier Berge.

- Men når Wikborg Rein spurte oss om vi ville være med på denne ordningen, så vi en gyllen mulighet, forteller Berge.

Flere alternativer hos DNB og Wikborg Rein

For jusstudenter som ønsker å prøve seg i DNB eller Wikborg Rein, men ikke besitter særlig teknologisk interesse, er det flere muligheter.

- DNB tilbyr også alminnelige fire ukers traineeopphold hos DNB-advokatene, der studentene får bli kjent med DNB og de ulike rettsområdene vi jobber med, sier Daugstad.

- I tillegg kommer ordningen Corporate Legal Intern med BAHR og Aker Solutions, sier hun.

Wikborg Rein har en rekke alternativer.

I tillegg til «digital trainee»-ordningen, tilbyr advokatfirmaet også ordinære traineeopphold. Dessuten frembyr firmaet et program som lyder navnet «shipping offshore trainee».

Det er også mulig å søke seg til stilling som såkalt «sjømat-trainee». Sammen med gjødsel- og kjemikonsernet Yara er det også etablert et internasjonalt trainee-program.

Powered by Labrador CMS