- Vi ønsker at studentene skal integreres på Handelshøyskolen BI som sådan, og at jusstudentene ikke skal være adskilt fra de andre studentene på skolen, sier professor Monica Viken.
- Vi ønsker at studentene skal integreres på Handelshøyskolen BI som sådan, og at jusstudentene ikke skal være adskilt fra de andre studentene på skolen, sier professor Monica Viken.

Wiersholm og Thommessen inngår samarbeid med Handelshøyskolen BI

- Med Wiersholm og Thommessen har vi fått to svært solide firmaer med oss på laget, og de kommer til å følge oss hele veien, sier professor Monica Viken.

Publisert Sist oppdatert

- Erfarne advokater fra Thommessen og Wiersholm skal jobbe sammen med våre studenter i ulike sammenhenger. Advokatene skal blant annet bistå i forbindelse med seminarer, og sammen skal vi få til en mer praktisk orientert studenthverdag.

Det forteller Monica Viken, professor i rettsvitenskap og associate dean for bachelor- og masterstudiet i rettsvitenskap ved Handelshøyskolen BI.

AdvokatWatch omtalte saken først.

- Advokatfirmaene ønsket å bidra

Viken forteller at advokatfirmaene ønsket å bidra på en innovativ måte når BI denne høsten «kommer med noe nytt».

- Thommessen og Wiersholm synes BI sine fremtidsplaner var veldig spennende, og de var positive til samarbeid. Vi er også svært fornøyde med å ha fått to så store aktører med på laget, sier hun.

Professoren er opptatt av at jusstudentene ved BI tidlig skal skjønne hvordan det er å jobbe med jussen i praksis.

Monica Viken gleder seg over samarbeidet med advokatfirmaene.
Monica Viken gleder seg over samarbeidet med advokatfirmaene.

– Målet med vår jussutdanning er at studentene raskere skal bli kjent med det praktiske rettslivet, uavhengig av om de ønsker å jobbe i det offentlige, domstolene, advokatfirmaene eller i privat sektor. Dette samarbeidet er en del av denne tilnærmingen, forteller hun.

Praktisk læring i grupper

Advokatene fra Wiersholm og Thommessen skal, ifølge professoren, undervise studentene i små grupper, der praktisk trening skal stå i fokus.

- Vi splitter opp 150 studenter opp i seks klasser: De er dermed kun 25 stykker som skal jobbe sammen. Dette er en innovativ tilnærming, der aktiv læring og muntlig formidling vil stå i fokus. Dette skal advokatfirmaene være med på, sier hun.

- Jeg gikk jo selv på UiO i fem år uten noen gang å tørre si et ord høyt under forelesning: Vi mener at det er viktig å ufarliggjøre dette med muntlighet litt tidlig i studiet, fortsetter hun.

Viken forteller at BI ikke betaler noe for samarbeidet.

- Vi tenker at dette er noe som vil kunne gagne begge parter, og vi betaler firmaene ingenting for dette, sier hun.

-Dette samarbeidet innebærer kun at vi vil tilby studentene noe som er mer rettet mot det praktiske rettslivet, og det trenger ikke å koste penger.

Praktikant-ordninger

Samarbeidet med de to advokatfirmaene vil utvikle seg etter hvert, ifølge professoren.

- Veien blir litt til mens vi går. Jeg vil blant annet tro at firmaene og advokatene vil være opptatt av å trekke inn studenter til praktikant-ordninger og lignende senere i studiet.

- Det kan også være naturlig for BI å forsøke å etablere praktikant-ordninger med firmaene, sier hun.

- Studenter kan velge internship som valggkurs

Viken viser også til at BI har en egen internship-ordning.

- Studenter kan som valggkurs velge internship. Dette innebærer «ansettelse» i et firma eller annen arbeidsplass, og tilsvarer omtrent arbeid en dag i uken. Samtidig får de faglig veiledning på en prosjektoppgave som skal knytte den praktiske erfaringen sammen med teorien. Dette velger studentene på tredjeåret. Her kan de jobbe i konserner og i advokatfirmaer. Kanskje også etter hvert domstolene, hvis vi får dem med på det, sier hun.

- Vi har allerede mange avtaler på dette området for våre andre programmer, og vil også tilby jusstudentene denne muligheten. Men igjen vil veien bli til mens vi går. Vi er i oppstartsfasen på dette, sier Viken.

Professoren, som tidligere denne uken uttalte seg om poenggrensene for å komme inn på studiet, ser fram til oppstarten denne høsten.

- Jeg går bare og teller ned dagene. Dette blir utrolig spennende!

Powered by Labrador CMS