Podcasten skal ledes av senioradvokat Elisabeth Hoffmann (t.v.). Jenny Sveen Hovda (t.h.) er gjest i den første episoden.

Vil bidra til å endre advokat-bransjen med ny podcast

«Null Bull§hit» skal sette mangfold på agendaen, og ha bransjeprofiler på gjestelisten. Er kvinner mindre lønnsomme, er ett av spørsmålene som skal drøftes.

Publisert Sist oppdatert

Advokatfirmaet Bull & Co. har lansert podcasten «Null Bull§hit» – en podkast om likestilling og det å ta steget fullt ut i advokatbransjen.

- Målet med podkasten er å bidra til at bransjen endres, slik at flere kvinner blir over tid og ikke minst får lyst til å ta det siste steget og bli partnere. Det hadde vært fantastisk om vi med dette virkelig kunne være med å inspirere noen av de kvinnelige talentene der ute, forteller COO Tine Wærsten i Bull & co.

- Må kvinner være menn?

I podkasten utfordrer firmaet kjente og ukjente rollemodeller til å dele sine historier og perspektiver på bransjen.

Aktuelle spørsmål de ønsker å besvare er;

- Må kvinner opptre som menn for å lykkes?
- Går livet i hop som forretningsadvokat og småbarnsforelder?
- Vurderes ambisiøse kvinner annerledes enn ambisiøse menn?
- Hvordan øker vi aksepten for mangfoldet?
- Er kvinner mindre lønnsomme?

Firmaet viser til undersøkelser Advokatbladet har gjort, som viser at kvinneandelen i partnerskapene i de 25 største firmaene var på 17,2 prosent sommeren 2020, opp fra 14,2 prosent i 2016.

- Gjør tjenestene bedre

- Jeg mener det er viktig at vi som advokatfirma har en stemme og en mening om et viktig samfunnsmessig tema, som også markedet vårt er opptatt av. Et større mangfold av perspektiver og synspunkter gjør tjenestene våre bedre. Tematikken i podkasten er dessuten noe har vi eierskap til, i og med at vi allerede er ganske gode, og hvor vi har en uttalt målsetting om å bli bedre, sier partner og styreleder Stian Sørensen Schilvold.

På gjestelisten i første sesong står blant annet Bull & co.-partnerne Jenny Sveen Hovda, Saloume Djoudat og Anne-Sofie Rolfsjord, men firmaet vil også invitere eksterne gjester- deriblant jusstudent Kimiya Sajjadi, som har tatt intiativ til mer mangfoldighet i advokatbransjen, Berngaard-partner Lasse Ødegaard, og EY-partner Helga Aune, som har en doktorgrad i likestillings- og diskrimineringsrett.­

Første episode som ble sluppet denne uken finner du her.

Som Advokatbladet tidligere har omtalt, finnes det en rekke juss-podcaster der ute. Litt senere denne måneden blir det premiere på Advokatforeningens egen podcast, ledet av Berit Reiss-Andersen.

Også Mangfoldsutvalget kommer med egen podcast.

Powered by Labrador CMS