Berit Reiss-Andersen er partner i DLA Piper og tidligere leder i Advokatforeningen. Nå ser hun frem til å invitere gjester til de nye podcasten.

Berit Reiss-Andersen skal lede ny Advokatforeningen-podcast

- Jeg ser frem til å forklare kompliserte problemstillinger på en forståelig måte.

Publisert

I januar starter Advokatforeningen innspillingen av en helt ny podcast-serie. Målet er å nå bredt ut med foreningens hjertesaker på en spennende måte.

Med på laget som programleder har foreningen fått advokat Berit Reiss-Andersen.

-For meg skal det tungtveiende grunner ti lå si nei når Advokatforeningen spør, og de fant jeg ikke her. Jeg ser frem til å kunne forklare kompliserte problemstillinger på en forståelig måte, sier Reiss-Andersen til Advokatbladet.

- Chatterbox

Selv om alle detaljene ennå ikke er spikret er det allerede avgjort at et av temaene som skal tas opp er rettstaten. Advokatforeningens leder Jon Wessel-Aas skal delta i første episode.

- Målet mitt er å utfordre gjestene som deltar, og forhåpentligvis stille dem interessante spørsmål som stimulerer til engasjement, slik at de kan få frem det de har på hjertet, påpeker Reiss-Andersen.

Som leder av Nobelkomiteen, og profilert advokat i en årrekke, for å nevne noe- har Reiss-Andersen lang erfaring i å formidle - men det blir første gang hun skal lede en podcast.

- Som barn kalte min engelske mor meg for «chatterbox » - så jeg håper dette skal gå bra. Det er alltid gøy å prøve noe nytt, sier Reiss-Andersen.

Kommunikasjonsrådgiver Ida Sofia Vaa gleder seg til å komme i gang med den foreløpig navnløse podcasten.

Advokatforeningens kommunikasjonsrådgiver Ida Sofia Vaa har jobbet med radio og podcast i flere år. Nå ser hun frem til å produsere podcasten.

- Vi har utstyr og kompetansen her på huset så vi kommer til å benytte oss av den. Jeg gleder meg til å bistå på dette prosjektet fremover, sier Vaa.

Fleksibelt format

Hun erkjenner at det er mange konkurrerende podkaster der ute.

- Noe av utfordringen med denne podcasten vil bli å klare å bli et spennende tilskudd til det som er der allerede, og ikke bare en kopi av andre. Nettopp derfor er vi så glade for at Berit Reiss-Andersen har takket ja til å bli med som fast programleder, sier Vaa.

Hun legger til at episodene vil bli relativt korte - et sted mellom 20 og 30 minutter og at det i utgangspunktet vil komme én ny gjest pr. sending.

- Vi satser på at dette kan bli noe folk kan høre på vei til og fra jobb, og har mål om å komme ut cirka annenhver uke. Samtidig er podcast-formatet fleksibelt, og kan lett tilpasses, understreker Vaa.

Også tidligere justisminister Knut Storberget har takket ja til å delta i en episode av podcasten.

- Jeg har tro på at dette skal bli et bra produkt for Advokatforeningen, sier Vaa.

Powered by Labrador CMS