Anne Dahl Frisak har gjort karriere i BAHR siden hun startet i firmaet tilbake i 2008.
Anne Dahl Frisak har gjort karriere i BAHR siden hun startet i firmaet tilbake i 2008.

BAHR-partner på stjerneliste

Fire kvinnelige advokater i eksklusivt selskap på Kapitals nye talent-oversikt «40 under 40».

Publisert Sist oppdatert

Anne Dahl Frisak, som ble partner i BAHR i januar 2019, er blant førti navn Kapital har listet opp på en oversikt over 40 talenter under 40 år.

Frisak er tilknyttet BAHRs markedsgruppe Energi, Naturressurser & Shipping, og bistår både noterte og unoterte selskaper. Hun har bred erfaring fra rådgivning knyttet til M&A, restruktureringer og joint ventures, både innen oljeservice og shipping.

- Det er veldig hyggelig å komme på 40 under 40-listen og bli nevnt sammen med så mange andre dyktige personer innen sine respektive felt, sier Frisak til Advokatbladet.

- Håper det kan motivere

Hun omtaler BAHR som et genuint kompetansefelleskap som bistår ledende norske og internasjonale virksomheter i spennende og krevende saker og transaksjoner som er sentrale i norsk næringsliv.

- Jeg velger derfor å betrakte min plass på listen som en anerkjennelse av den jobben vi gjør sammen i BAHR, deriblant det jeg gjør som BAHR-advokat og partner. Samtidig synes jeg det er gøy at en kvinnelig advokatpartner i et av de ledende forretningsadvokatfirmaene får plass på en slik liste. Jeg håper det kan motivere enda flere jenter til å satse på et karriereløp som forretningsadvokat, sier Frisak.

Mer ansvar

– Da jeg fikk tilbud om å bli partner ble jeg selvfølgelig veldig glad. Det har vært fint å utvikle seg, og å få mer ansvar overfor klienter og medarbeidere, sa Frisak til Advokatbladet i fjor, og påpekte at hun opplever et stort internt fokus på å få flere kvinner opp og frem.

– I min tid i BAHR har jeg aldri opplevd at jeg har hatt færre muligheter enn mennene. Partnerne i firmaet har hele tiden støttet meg i min karrierevei, og oppfordret til å satse, sa Frisak.

Med på Kapital-listen, der det bare er funnet plass til en håndfull advokater, er også 35 år gamle Ragna Bergholt Rom, juridisk direktør i Norgesgruppen. Hun har også erfaring fra advokatfirmaet Ræder.

«Som juridisk direktør på konsernnivå i NorgesGruppen må Rom håndtere mange store og krevende spørsmål i en utsatt hjørnesteinsbedrift», beskriver Kapital.

Offentlige anskaffelser-ekspert

På listen står også Selmer-partner Karen Anne Rekkedal, som er spesialist på offentlige anskaffelser og statsstøtte, og leder firmaets team på disse fagområdene. Rekkedal ble utnevnt som partner for et snaut år siden, og har arbeidet hele sin karriere i Selmer.

Kiran Aziz er blant juristene som trekkes frem i Kapitals oversikt.
Kiran Aziz er blant juristene som trekkes frem i Kapitals oversikt.

Senioranalytiker i og tidligere EY-advokat Kiran Aziz er et annet profilert navn på oversikten.

Aziz markerte seg tidligere i år da hun blant annet ba advokatfirmaer reflektere rundt hvorfor de ønsket mangfold.

- Firmaene bør være flinke til å kommunisere dette utad, og tilrettelegge for at en mangfoldig stab faktisk tilfører noe ekstra også kommersielt. Hvis det bare er noe man gjør for å være politisk korrekt, vil man fort miste de talentene man tar inn, sa Aziz, som sitter i styret til ICJ Norge som arbeider for menneskerettigheter.

- Ingen fasit

Kapital opplyser for øvrig at det sannsynligvis vil være navn man savner på en slik liste, og navn som burde ha vært der.

«Vi understreker derfor at vår oversikt ikke er en fasit, men et godt utgangspunkt for å lettere kunne orientere seg i jungelen av alle de dyktige, unge næringslivstalentene som finnes der ute», påpeker tidsskriftet.

Powered by Labrador CMS