– Jeg har tenkt en del på hvordan jeg selv ønsker å opptre overfor fullmektigene. Jeg vil blant annet prøve å være tilgjengelig og tilstede for spørsmål, sier Anne Dahl Frisak.

– Ingen åtte til fire-jobb – men den er utrolig fleksibel!

To små barn har ikke vært noen hindring for Anne Dahl Frisak (35) å rykke opp til å bli partner i BAHR. Nå håper hun flere kvinner vil komme etter.

Fra årsskiftet ble Anne Dahl Frisak (35), Markus Nilssen og Magnus Tønseth oppnevnt som nye partnere i Advokatfirmaet BAHR. Alle de tre startet karrieren sin som fullmektiger i firmaet.

Frisak har gått hele veien fra trainee og advokatfullmektig til å bli fast advokat og senioradvokat, og nå altså partner i firmaet.

– Jeg synes det har gått overraskende fint så langt. Dette er jo ingen åtte til fire-jobb – men den er utrolig fleksibel. Jeg henter barna omtrent halvparten av dagene i barnehagen, og de dagene jeg ikke gjør det er jeg fortsatt hjemme på ettermiddagene, før jeg gjerne logger på igjen på kveldstid ved behov, sier Frisak.

Ikke færre muligheter

Hun arbeider innen shipping og oljeservice, med hovedfokus på transaksjoner og M&A.

– På grunn av fleksibiliteten i jobben har det fint latt seg kombinere med familien, selv om det selvfølgelig er enkeltdager hvor det er vanskeligere, og man gjerne skulle hentet barna mens det er et viktig møte. Heldigvis er det sjelden vi være i et møte mellom fire og syv.

Hun opplever et stort internt fokus på å få flere kvinner opp og frem, forteller hun.

I min tid i BAHR har jeg aldri opplevd at jeg har hatt færre muligheter enn mennene. Partnerne i firmaet har hele tiden støttet meg i min karrierevei, og oppfordret til å satse.

Tilrettelegging etter permisjoner, egen mentorordning, og samlinger for firmaets kvinnelige advokater der det blir forklart hvordan løpet mot partner er, er gode interne tiltak, påpeker hun.

- Litt skremmende

Partneropptakene i BAHR de siste par årene viser at ledelsens satsning ikke bare er tomme ord, mener hun.  På samme tid i fjor ble for eksempel Charlotte Håkonsen tatt opp i partnerskapet.

– Da jeg fikk tilbud om å bli partner ble jeg selvfølgelig veldig glad. Det har vært fint å utvikle seg, og å få mer ansvar overfor klienter og medarbeidere. Samtidig er det også litt skremmende å gå inn i en ny rolle man ikke helt vet hva innebærer.

Foreløpig opplever hun ikke veldig stor forskjell på partnertilværelsen kontra å være senioradvokat.

– Overgangen fra studenttilværelsen til fullmektig var nok sånn sett mye mer overveldende. Men jeg er selvfølgelig bevisst på at det er et stort ansvar å skulle gå inn som eier i et firma, og ha et ansvar for BAHRs fremtid og overfor alle de ansatte.

Powered by Labrador CMS