Erlend Wessel Carlsen var i en årrekke redaktør av Finansavisens jusbilag. I dag er han kommunikasjonssjef i Swedish match, og følger fremdeles advokatbransjen tett.

- Storeslem for Thommessen

- At det samme firmaet vinner både flest topp tre-plasseringer, og flest poeng i Finansavisens advokatundersøkelse, er det sjeldent vi ser.

Publisert

Erlend Wessel Carlsen er tidligere redaktør av Finansavisens jusbilag, og har de siste årene kommentert advokatbransjen for Advokatbladet.

I Finansavisens advokatundersøkelse for i år, som ble offentliggjort før helgen, lar han seg særlig imponere av ett firma.

- Dette vil jeg omtale som storeslem for Thommessen. At det samme firmaet vinner både flest topp tre-plasseringer, og flest poeng, er det sjeldent vi ser. I tillegg fikk Thommessen begge førsteplassene i finansadvokatenes Rolls Royce-sjikt, nemlig «Oppkjøp og fusjoner» og «Emisjoner og børsnoteringer», påpeker Carlsen.

Firmaet oppnådde totalt 2050 poeng i undersøkelsen, og fikk 12 av 26 kategorivinnere.

Carlsen fremhever at de fleste av de tolv kategorivinnerne har langt ned til andreplassene.

- Pilene peker definitivt i riktig retning for dem, så det bør ha vært høy champagneføring hos Thommessen i helgen, sier Carlsen.

Forventet høyere Bech-plassering

Hans Cappelen er en av årets suverene Thommessen-vinnere i Finansavisens advokatundersøkelse. Her fra prisutdelingen i 2020. Til høyre står prisutdeler Oliver Orskaug fra Finansavisen.

- Hva overrasker deg ellers i årets undersøkelse?

- Wiersholms Stig L. Bech gjør comeback, og med tanke på hans elleville poengfangst og rekke med førsteplasser tidligere år, hadde jeg kanskje forventet noe mer enn en 10. plass og 17 poeng i kategorien «Fast eiendom».

- Ellers virker Schjødts Christian Fredrik Michelet fremdeles å være urokkelig på olje- og gasstoppen, som kanskje ikke er det området advokatfirmaene girer veldig opp på i disse tider. Michelet fikk velfortjent hyllest av meg i kommentars form for ett år siden, og den ser ut til å være gangbar også i år, poengterer Carlsen.

Ikke bare for de største

Thommessen-partner Siri Teigum ble for 22. gang stemt frem som årets vinner i kategorien EU / EØS-konkurranserett.

Han synes det er flott at flere nye firmaer har kommet til på toppen av listene de siste årene.

-Både Fend, 1,5 Advokatfirma og Gjessing Reimers har gode topplasseringer. Og at advokatfirmaer som Mageli og SGB Storløkken er inne på topp tre, viser at det er mange flinke advokater i ulike firmaer - ikke bare i de aller største, sier Carlsen.

Han synes også de er svært gledelig at 10 av 26 førsteplasser blant de lovende talentene, er kvinnelige advokater.

- Dels fordi det viser at arbeidet mange av firmaene har jobbet med de senere årene begynner å bære frukter, men også fordi vi nå ser at svært mange av de lovende talentene for ti år tilbake ligger helt i toppen. Det lover godt. Så får vi håpe at mangfoldarbeidet som gjøres mange steder nå også snart vil synes på listene. Advokatundersøkelsen preges fortsatt i stor grad av hvite menn som pusher 50, understreker Carlsen.

Powered by Labrador CMS