Heidi Jorkjend har vært partner i Thommessen siden januar 2021.

10 av 26 talent-vinnere er kvinner

- Jeg vil tro denne utviklingen etter hvert vil gjøre seg utslag på hovedlisten også, sier Thommessen-partner Heidi Jorkjend som er rangert som landets mest lovende talent innen EU /EØS- og konkurranserett i Finansavisens advokatundersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Fredag kom Finansavisen med sin årlige advokatundersøkelse, der advokater fra en rekke firmaer rangerer hverandre innen 26 kategorier.

Kvinneandelen blant vinnerne i hovedkategorien fremdeles er lav, med kun 3 av 26 prisvinnerne, nemlig Siri Teigum, Anne Sofie Bjørkholt og Ida Gjessing.

I talentkategorien ser bildet derimot ganske annerledes ut. Av 26 vinnere, finner vi ti kvinner og seksten menn. Det gir en kvinneandel på 38,5 prosent.

Blant årets vinnere på talentlisten er Thommessen-partner Heidi Jorkjend i kategorien EU / EØS- og konkurranserett.

- Dette er veldig hyggelig må jeg si, særlig siden vinnerne stemmes frem av svært kompetente kolleger fra andre advokatfirmaer, sier Jorkjend til Advokatbladet.

- Reflekterer arbeidet i bransjen

Hun mener en av fordelene med hennes fagfelt er at man kan være synlig overfor bransjen gjennom å samarbeide med advokater fra andre firmaer.

- Ikke bare som motparter, men også som kolleger med mer eller mindre sammenfallende interesser. Dette er en fin måte å bli kjent i miljøet, sier Jorkjend som også trekker frem viktigheten av å delta på ulike fagsamlinger, og å kaste seg inn i faglige LinkedIn-diskusjoner.

At kvinneandelen blant vinnerne på talent-listen er på nesten 40 prosent, gleder Jorkjend, som også er medlem av Advokatforeningens mangfoldsutvalg.

- Det er kjempepositivt! Jeg tror det reflekterer arbeidet som gjøres i bransjen. Vi i Thommessen har satt dette høyt på agendaen, og nå ser vi at det gir resultater. Jeg vil tro denne utviklingen etter hvert vil gjøre seg utslag på hovedlisten også, sier Jorkjend.

- Anerkjennelse av teamet

BAHR-partner Anne Dahl Frisak er vinner av kategorien shipping på talentlisten.

- Det er veldig hyggelig å komme på listen over lovende talenter innen shipping sammen med mange andre dyktige personer innen dette feltet. Selv om dette er en individuell kåring – er dette også en anerkjennelse av shippingteamet til BAHR – og den jobben vi gjør sammen innenfor dette området, understreker Frisak overfor Advokatbladet.

Anne Dahl Frisak jobber med shipping i BAHR.

Også hun gleder seg over den gode kvinneandelen på talentlisten.

- Det er mange dyktige kollegaer – både i BAHR og i andre firmaer – på listene over lovende talenter. Det er bra at det er økende andel av kvinnelige talenter på disse listene. Jeg vil tro dette blant annet skyldes det fokuset advokatfirmaene har hatt de senere årene på å øke kvinneandelen i partnerskapet – og på å synliggjøre bredden av sine talenter, sier Frisak.

Frank C. Aase er managing partner i Brækhus.

Brækhus-advokat topper på to fagområder

Som den eneste i kåringen er Brækhus-partner Frank C. Aase vinner av to kategorier, nemlig restrukturering og konkursrett og bank og finans.

I førstnevnte kategori er han soleklar vinner, mens i den sistnevnte tar han seieren hårfint foran Wiersholm-partner Kristine Hasle.

- Det er veldig hyggelig bli rangert og anerkjent innenfor det man jobber med. Selv om dette er individuell kåring er dette helt åpenbart en lagseier for oss, og viser at kollegene i andre firmaer anerkjenner oss på flere fagområder. Hvis vi ser på listene er det utrolig mange dyktige advokater der. Samtidig er det også mange flinke advokater som ikke står der- så listene sier ikke alt, poengterer Aase, som også leder Advokatforeningens lovutvalg for konkurs akkord, panterett, tvangsfullbyrdelse og inkasso.

Han gleder seg også over å se Brækhus-kollegene Marcus C. Lindstrøm og Julius Berg Kaasin som vinnere av henholdsvis varehandel og entreprise - og å se sine kvinnelige kolleger Ellen S. Schult Ulriksen og Stine Snertingdalen fra lovutvalget markere seg på hovedlisten innen konkursrett.

- Det skulle egentlig bare mangle at flere kvinner sto på listen. Det er kjempegøy å se dyktige advokater som dem gjøre det bra, og at de får velfortjent anerkjennelse, sier Aase.

Vinnere av Finansavisens advokatundersøkelse - Lovende talenter
KategoriNavnFirma
ShippingAnne Dahl FrisakBAHR
Oppkjøp fusjonerØystein GuvågBAHR
SkatterettCamilla JøtunBAHR
Fast eiendomOle Andreas DimmenBAHR
Media kultur sportChristian WithBing Hodneland
VarehandelJulius Berg KaasinBrækhus
Bank og finansFrank C. AaseBrækhus
Restrukturering KonkursFrank C. AaseBrækhus
EntrepriseMarcus C. LindstrømBrækhus
Granskning complianceHugo A. B. Munthe KaasDLA Piper
InternadvokatRandi Jørum SullandDNB
Internasjonal advokatKristoffer Krogh GrimstadEquinor
Økonomiske straffesakerMats Iversen StenmarkFend
ArbeidsrettAleksander CascioFremmer
ImmaterialrettYngve Øyehaug OpsvikGjessing Reimers
ForsikringsrettMohsin RamaniGlittertind
Offshore oljeserviceGeir Arne BorgestrandGlittertind
TvisteløsningMarie NesvikSchjødt
Emisjoner og børsnoteringerMarianne Lind SahlSchjødt
PersonvernJeppe Songe MøllerSchjødt
EU / EØS- og KonkurranserettHeidi JorkjendThommessen
Offentlige anskaffelserMarianne H. DragstenVaar advokat
Teknologi og digitaliseringTheresa WalbergWiersholm
Olje og gassCathrine B. HetlandWikborg Rein
FornybarCaroline LandsværkWikborg Rein
Fiskeri og havbrukErik Staurset AndresenØverbø Gjørtz

Kilde: Finansavisen

Powered by Labrador CMS