Thomas Olsen (øverst f. v.), Jon Wessel-Aas, Anders Arnkværn og Oddbjørn Slinning er nye kategori-vinnere.

Til topps i advokatundersøkelsen

Finansavisen har kåret landets beste advokater i 26 kategorier, og mens de fleste vinnerne er gjengangere, er det fire nye navn på toppen av listene.

Publisert Sist oppdatert

Finansavisen har for 24. gang kåret Norges beste forretningsadvokater, med hjelp fra nominasjoner sendt inn fra 55 advokatfirmaer og internadvokatavdelinger.

De nominerte advokatene jobber på 195 ulike arbeidsplasser i Norge og utlandet.

Advokatfirmaet Thommessen har aller flest topplasseringer i undersøkelsen, og tar hele tolv av 26 førsteplasser, etterfulgt av Wiersholm på andre plass, og BAHR på tredje.

Her er alle vinnerne i 26 kategorier

Kategori Vinner
VarehandelKjetil Vågen, CLP
TvisteløsningFrode Innjord, Hjort
SkatterettHarald Hauge, Harboe & Co
Fornybar og klimaJon Rabben, Wiersholm
ImmaterialrettIda Gjessing, Gjessing Reimers
Internasjonal advokatGeir Sviggum, Wikborg Rein
Offentlige anskaffelserMorten Goller, Wiersholm
ShippingOddbjørn Slinning, SANDS
Media, kultur og sportJon Wessel-Aas
Oppkjøp og fusjonerAnders Arnkværn, Thommessen
Emisjoner og børsnoteringerHans Cappelen Arnesen, Thommessen
PersonvernThomas Olsen, Simonsen Vogt Wiig
Bank og finansHans Haugstad, Thommessen
ArbeidsrettTarjei Thorkildsen, BAHR
EU-EØS- og konkurranserettSiri Teigum, Thommessen
Gransking og complianceJan Fougner, Wiersholm
Offshore og oljeserviceLars Berge Andersen, SANDS
Olje og gassChristian Fredrik Michelet, Schjødt
Restrukturering og konkursrettHåvard Wiker, Ro Sommernes
Teknologi og digitaliseringEspen A. Werring, Thommessen
InternadvokatAudun Moen, DNB
Økonomiske straffesakerAnders Brosveet, Elden
EntrepriseJohnny Johansen, Haavind
Fiskeri og havbrukGrunde Bruland, Wikborg Rein
ForsikringsrettAndreas Meidell, Thommessen
Fast eiendomAnne Sofie Bjørkholt, BAHR

Kilde: Finansavisen JUS

Oppkjøp og fusjoner

Thommessens tidligere styreleder Anders Arnkværn er ny på topp i kategorien Oppkjøp og fusjoner, som ble vunnet av Ole-Kristian Aabø-Evensen både i 2021 og fem ganger tidligere. Sistnevnte er partner i Aabø-Evensen & Co Advokatfirma.

Arnkværn kom i fjor på annen plass i samme kategori, og har også tidligere vært på topp-listen i kategorien emisjoner og børsnoteringer. Han har vært partner i Thommessen siden 2002.

Personvern

I kategorien Personvern var det en tilsvarende rokkering: Der kom fjorårets vinner Rune Opdahl på en annen plass, mens ny vinner er Thomas Olsen i Simonsen Vogt Wiig. Han vant for øvrig kategorien også i 2019.

Olsen har doktorgrad i personvernrett fra Senter for rettsinformatikk ved UiO, og ble partner i fjor. Han har tidligere ledet Advokatforeningens lovutvalg for IKT og personvern.

Rune Opdahl har gode plasseringer i flere kategorier: I Immaterialrett, der Ida Gjessing (Gjessing Reimers) topper i år som i fjor, har han en femteplass, i Teknologi og digitalisering, som toppes av Thommessens Espen Werring (også han for andre gang), tar han annen plass, og i kategorien Media, kultur og sport en 7.plass.

Rune Opdahl har plasseringer i fire fagkategorier, og får en samlet annenplass totalt sett med nest flest poeng etter Morten Goller.

Shipping

Også i kategorien Shipping er det en ny vinner: Oddbjørn Slinning i SANDS har førsteplassen. Fjorårets vinner i kategorien var Trond Eilertsen, som pensjonerte seg fra Wikborg Rein i fjor, etter å ha jobbet i firmaet siden 1984.

Slinning overtok etter Ernst Ravnaas som managing partner i SANDS, og har hatt møterett siden 2017. Han jobbet i Wikborg Rein fra 2001 til 2017, og har jobbet flere år i utlandet, blant annet i Japan og England. Slinning vant shipping-kategorien også i 2020.

Media, kultur og sport

Advokatforeningens leder Jon Wessel-Aas, partner i Lund & Co, går helt til topps i den nyetablerte kategorien Media, kultur og sport. Der kommer Hans Erik Johnsen fra Wiersholm på annen plass, mens Marte Thorsby i CSM Kluge inntar tredjeplassen.

I et større intervju med JUS-bilaget, forteller Wessel-Aas at det fortsatt er ytringsfriheten som fag som ligger hans hjerte nærmest.

- For min del er det noen områder i jusen som i større grad enn andre berører samfunnsspørsmål på et overordnet nivå. Ytringsfriheten hører til kjernen i de demokratiske frihetene våre, sier Wessel-Aas til JUS-bilaget.

Poeng-kongen

Morten Goller har toppet listene i flere år på rad.

Som i flere foregående år, er det Wiersholms managing partner, Morten Goller (som topper i kategorien Offentlige anskaffelser for ellevte gang) som får aller flest poeng av samtlige advokater, etterfulgt av Wiersholms Rune Opdahl på annen plass, og SANDS-advokat Lars Berge Andersen som nummer tre.

Goller vinner også kategorien Konkurrentenes mest ettertraktede, med Anne Sofie Bjørkholt i BAHR på annen plass, og Hans Cappelen Arnesen i Thommessen på tredje.

Tre kvinner er kategorivinnere: Siri Teigum (bildet), Ida Gjessing og Anne Sofie Bjørkholt.
Powered by Labrador CMS