Line Coll er tilknyttet Wikborg Reins fagområde for teknologi og digitalisering.
Line Coll er tilknyttet Wikborg Reins fagområde for teknologi og digitalisering.

Wikborg Rein-partner blir ny direktør i Datatilsynet

Personvernekspert Line Coll (49) tar over etter Bjørn Erik Thon.

Publisert

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven og til å jobbe med alle de dyktige fagpersonene i Datatilsynet. Det er en spennende og utfordrende tid for personvernet, og jeg ser frem til å få spille en rolle i det viktige arbeidet Datatilsynet gjør, sier Line Coll i en pressemelding fra Kommunal- og distriktsdepartementet.

Coll har vært partner i Wikborg Rein fra 2018, og har tidligere vært advokat i Equinor (fra 2013 til 2017), og har også jobbet i ni år i Wiersholm og også i Norges Bank Investment Managment. Hun har også vært forsker i fem år ved Universitetet i Oslo.

Tidligere i år ble hun topprangert i Chambers Europe i kategorien databeskyttelse.

MP: - Heier på Line

Managing partner Finn Bjørnstad i Wikborg Rein er stolt over utnevnelsen, som skjedde i statsråd fredag 22.april.

- Line er et godt valg, og vil bli en utmerket leder for Datatilsynet. Hun er en engasjert leder med en sterk faglig forankring. Videre har hun praktisk erfaring med alle de utfordringer knyttet til teknologi og personvern som både selskaper og privatpersoner møter i hverdagen, skriver han i en melding på LinkedIn.

At en Wikborg Rein-advokat blir sjef for Datatilsynet, er også en heder til firmaet, påpeker han.

- Vi tar det som en anerkjennelse av vår faglige posisjon at en av våre partnere blir rekruttert som leder av Datatilsynet. Line vil bli sterkt savnet her, og vi heier på henne, skriver Bjørnstad.

Underviste på NHH

I 2018 inntok Coll forelesningssalen på Norges Handelshøyskole for å undervise i et den gang helt nytt fag i robotisering og kunstig intelligens.

Faget var et resultat av et samarbeid mellom Wikborg Rein og AVO Consulting, som er spesialister på automatisering og kunstig intelligens.

- Mange fra NHH kommer ut i spennende stillinger, og flere skal lede firmaer i en digital verden. Selv om man kanskje ikke kan all jussen, er det viktig å kunne nok til at varsellampene kan blinke om nødvendig, sa Coll til Advokatbladet da nyheten ble kjent.

Ett av temaene hun tok for seg, var eierskapet til digital teknologi: Hvem eier teknologien hvis det er roboten som utvikler den, spurte hun.

Statsråden: - Kjenner personvernområdet godt

Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik er svært fornøyd med utnevnelsen av Coll.

- Line Coll har lang erfaring fra personvernarbeid i både offentlig og privat sektor, og kjenner personvernområdet svært godt. Jeg er svært tilfreds med at hun har takket ja til det viktige samfunnsoppdraget det er å lede Datatilsynet de kommende seks årene, sier Gjelsvik i pressemeldingen.

Datatilsynets direktør de siste tolv årene, Bjørn Erik Thon, gikk av for å bli likestillings- og diskrimineringsombud i begynnelsen av februar i år. Janne Stang Dahl har vært konstituert direktør etter Thons avgang.

Ser opp til sin far

I et sommerintervju med Advokatbladet i 2019, trakk Coll frem sin far som sitt faglige forbilde.

- Han kalte seg en «landhandleradvokat» og var alltid trygg og raus mot alle, og «glemte» visstnok innimellom å sende faktura til folk som trengte litt ekstra hjelp. Hans ujålete og lite selvhøytidelig væremåte var og er en inspirasjon for meg som advokat, sa Coll.

Powered by Labrador CMS