Sverre Tyrhaug er managing partner i Thommessen.

Topprangert i elleve av 18 kategorier

Thommessen rates i øverste kategori i hele elleve kategorier i årets Chambers Europe-kåring. Også flere andre firmaer gjør det godt. Innen tvisteløsning er det rangert totalt 36 norske advokater, av disse er ingen kvinner.

Publisert Sist oppdatert

Landets største advokatfirmaer er naturlig nok dominerende på Chambers Europe som ble offentliggjort torsdag, og rangerer firmaene innen totalt 18 ulike fagområder.

Advokatene og firmaene deles inn i ulike nivåer, Band 1, 2, 3 og 4.

Wiersholm med 46 advokater på listen

- Chambers Europe er en av de mer omfattende undersøkelsene i advokatbransjen, hvor i grove trekk vi deler informasjon om oppdrag de siste 12 månedene og Chambers' snakker med klienter om hva de synes om oss som juridiske rådgivere. Resultatene er derfor en nyttig tilbakemelding til oss om hva vi er gode på og hva vi kan bli enda bedre på, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Christine Liæker Lindberg i Wiersholm til Advokatbladet.

Christine Liæker Lindberg er kommunikasjon- og markedsdirektør i Wiersholm.

- Våre resultater har vært ganske stabile over tid, med stort sett noe fremgang fra år til år. Det er hyggelig at fagområder hvor vi har jobbet for å styrke oss, også reflekteres i rangeringen. Som et fullservice advokatfirma er det viktig for oss at markedet oppfatter oss som ledende i bredt spekter av juridisk rådgivning, i hele spennet mellom transaksjoner og tvisteløsning, sier Lindberg.

- Lagprestasjon

- Men rangeringer gir heller ikke hele bildet av et firma. Det er mange flere advokater enn de som utmerker seg i Chambers, som er svært dyktige, men som kanskje har en annen rolle på prosjekter, og er mindre synlige i markedet. Jeg vil derfor si at resultatene våre i stor grad er en lagprestasjon.

Thommessen er rangert som Band 1 i elleve kategorier, også i den nye kategorien Capital Markets: Debt.

Det gleder firmaets Managing Partner Sverre Tyrhaug.

- Vi er glade for at Thommessen nok en gang befester sin posisjon som «Top ranked» i Chambers Europe 2022. Hele 38 av Thommessens advokater er rangert i årets utgave. Det er spesielt gledelig å se at Camilla Vislie rykker opp til Band 1 innen intellectual property, at Mons Alfred Paulsen rykker opp til Band 1 i kategorien Aquaculture and Fisheries og at Tron Dalheim tar steget opp fra Band 1 til Star Individual innen Employment, sier Tyrhaug til Advokatbladet.

Innen offentlige anskaffelser er kun to norske advokater rangert i den øverste kategorien, Band 1 - nemlig Wiersholm-MP Morten Goller og Haavind-partner Goud Helge Homme Fjellheim.

Wiersholm og CMS Kluge rangeres øverst i samme kategori.

Wikborg Rein-partner Herman Steen.

Også Wikborg Rein kan glede seg over vekst. Firmaet er rangert i alle kategoriene, og i Band 1 i 9 kategorier - opp fra 7 i fjor.

- Dette er svært gledelig, ikke minst at vi er i Band 1 på alle våre kjerneområder. Vi er også veldig takknemlige for tilbakemeldingene vi har fått fra våre klienter, som denne rangeringen bygger på. Dette bekrefter at vi lykkes med våre ambisjoner om å tilpasse oss de kravene klientene stiller til oss som juridiske rådgivere, sier partner Herman Steen.

Han gleder seg også særlig over at flere av firmaets yngre advokater markerer seg på oversikten, både senioradvokater og partnere, noe han sier lover godt for fremtiden.

0 (!) av 36 rangerte advokater innen tvisteløsning er kvinner

Innen tvisteløsning er det rangert totalt 36 norske advokater.

I den øverste kategorien er Anders Ryssdal fra Glittertind, Wikborg Rein-partner Ola Ø. Nisja, Frode Innjord fra Hjort, Jan B. Jahnsen fra BAHR samt de tre Wiersholm-partnerne Magnus Hellesylt, Stephan Jervell og Morten Goller.

Heller ikke innen olje og gass finnes det kvinnelige advokater blant landets aller fremste, ifølge Chambers-oversikten.

Restrukturering og konkurs er en av kategoriene der også flere av de mellomstore advokatfirmaene bemerker seg på listen. I den øveste kategorien rangeres Thommessen, BAHR, Kvale, Ro Sommernes og Wikborg Rein.

Advokatene i toppkategorien Band1 er Ellen Schult Ulriksen fra Haavind, Ståle Gjengset fra Wiersholm, Håvard Wiker fra Ro Sommernes, Marius M. Gisvold, Richard Sjøqvist fra BAHR og de to Kvale-partnerne Stine Snertingdalen og Tom Hugo Ottesen.

I kategorien databeskyttelse ser bildet annerledes ut. Der rangeres tre norske advokater i Band1, nemlig Thomas Olsen fra Simonsen Vogt Wiig, Eva Jarbekk fra Schjødt og Line Coll fra Wikborg Rein.

Powered by Labrador CMS