Transaksjonsadvokat Katinka Ranberg er en av Thommessens talentfulle advokater. Nå er firmaet nominert til Advokatforeningens talentpris. Foto: Geir Egil Skog
Transaksjonsadvokat Katinka Ranberg er en av Thommessens talentfulle advokater. Nå er firmaet nominert til Advokatforeningens talentpris. Foto: Geir Egil Skog

- Kort vei fra idé til prototype

Thommessen-advokat Katinka Ranberg trekker frem ayfie, et slags Google tilpasset advokater, som et av firmaets fortrinn i teknologi-satsningen. Ranberg håper en uredd innovasjonskultur, og et tett samarbeid mellom unge advokater og digitalavdelingen, vil sikre dem årets talentpris.

Publisert Sist oppdatert

Thommessen er igjen blant de nominerte til Advokatforeningens talentpris. Advokatforeningens talentpris går til det advokatfirmaet som best evner å finne, vinne og utvikle juridiske talenter, og deles i år ut torsdag den 23. mai under Advokatfesten i Oslo. Advokatbladet har i forkant av utdelingen tatt en prat med et utvalgt talent fra hvert av de nominerte firmaene.

Les også: - Dersom teknologiske løsninger skal være mer enn et ikon på skrivebordet, må de brukes som verktøy

Katinka Ranberg (27)

Stilling: Fast advokat i Thommessen

Studerte: I Oslo fra 2010 - 2015

Karriereutvikling: Skrev masteroppgave om bitcoin og blockchain. Startet i Thommessen i 2015. Jobbet ved firmaets Londonkontor i 2017. Opprykk til fast advokat i 2018.

Arbeidsfelt: Transaksjoner (M&A og kapitalmarkeder)

Thommessen, som vant Talentprisen så sent som i 2017, peker på advokat Katinka Ranberg som et symbol på sin teknologi-satsning.

– Hvis du skal trekke frem en konkret ting, hva er det aller beste med å jobbe i Thommessen?

– Jeg synes det beste er å få muligheten til å jobbe med juridisk spennende oppgaver sammen med dyktige og nysgjerrige kollegaer.

– På hvilke punkter i priskriteriene utmerker Thommessen seg spesielt?

– Hos oss har ansatte mulighet til å være med å utvikle og påvirke firmaets måte å arbeide på. Digitalisering står høyt på agendaen, og er en viktig del av vår strategiplan. Samtlige medarbeidere oppfordres til å spille inn forslag til hvordan vi kan bruke teknologi for å forenkle og forbedre hverdagen. Vi har arbeidsgrupper som diskuterer utvikling og trender i bransjen og tester nye løsninger. Et tett samarbeid mellom digitalavdelingen og advokatene muliggjør endring og implementering på kort tid. At arbeidsgiver holder tritt med teknologiutviklingen og viser endringsvilje er viktig for meg som arbeidstaker og ung i advokatbransjen.

Advokatbladet samlet en ung, talentfull advokat med særskilt teknologi-kompetanse fra hvert av de Talentpris-nominerte firmaene til en fotoseanse i hjertet av Oslo sentrum. (F.v.) Beate Kalvøy (Help), Katinka Ranberg (Thommessen), Helene Hermansen (Simonsen Vogt Wiig), Svein-Helge Hanken (Wiersholm), og Ingeborg V. Aavatsmark (Wikborg Rein). Foto: Geir Egil Skog
Advokatbladet samlet en ung, talentfull advokat med særskilt teknologi-kompetanse fra hvert av de Talentpris-nominerte firmaene til en fotoseanse i hjertet av Oslo sentrum. (F.v.) Beate Kalvøy (Help), Katinka Ranberg (Thommessen), Helene Hermansen (Simonsen Vogt Wiig), Svein-Helge Hanken (Wiersholm), og Ingeborg V. Aavatsmark (Wikborg Rein). Foto: Geir Egil Skog

– Hvordan har teknologiske løsninger endret din advokathverdag?

– Jeg ser helt klart endringer drevet av den digitale transformasjonen. Det er et langt større fokus på digitalisering og nye teknologiske løsninger nå. Vi har blant annet utviklet ThommessenFlow, en digitale samarbeidsplattform, og har pågående prosjekter med klienter for utvikling og levering av nye digitale tjenester. Saksopprettelse og mange standarddokumenter er blitt automatisert, og vi har en rekke pilotprosjekter for nye løsninger, inkludert AI-verktøy. For kort tid siden lanserte vi et nytt samarbeid med Ayfie, et slags Google tilpasset advokater, som gjør at vi kan strukturere informasjonen på en bedre måte, og effektivisere kunnskapsdelingen og samarbeidet. I tillegg til denne mer interne dimensjonen endres advokathverdagen ved at vi bistår klienter med nye juridiske problemstillinger som oppstår som følge av teknologiske nyvinninger.

– Hvordan tror du ditt firma skiller seg fra de andre firmaene i bruken av legal tech?

– Her vil jeg fremheve firmaets innovasjonskultur. Jeg tror Thommessen skiller seg ut ved å ha en uredd kultur der man er åpen for å prøve nye ting sammen, og det er rom for å feile. En viktig suksessfaktor er å ha et miljø der man utfordrer hverandre til å tenke annerledes. Nye og avanserte verktøy er lite verdt hvis de ikke brukes.

– På hvilken måte kan de ansatte i Thommessen bidra med å utvikle tekniske løsninger i firmaet?

– De ansatte settes på mange måter i fokus i arbeidet med å utvikle tekniske løsninger, og å bygge teknologikompetanse hos den enkelte medarbeider er også et viktig fokusområde. Det arrangeres blant annet workshoper med de ulike avdelingene for å identifisere gode digitalprosjekter, og dette er også et viktig forum for diskusjon, ideer og testing. Med en egen utvikler i digitalavdelingen er det kort vei fra idé til prototype, og det er ofte yngre medarbeidere som arbeider med en ny idé sammen med digitalavdelingen. Jeg synes selv at det er veldig spennende å få ta del i nye digitalprosjekter, som for eksempel ayfie.

– Hvilken teknisk løsning tror du blir viktigst for advokater om ti år?

– Det er vanskelig å vite hvordan advokatbransjen vil se ut om ti år og vi må nok være forberedt på flere scenarier. Jeg tror at vi først og fremst vil se mer sofistikerte måter å strukturere og analysere informasjon på, og at bruken av robotikk og AI-verktøy vil være langt mer utbredt. I tillegg tror jeg at blockchain vil endre gjennomføringen av transaksjoner.

Powered by Labrador CMS