Jusstudentene har rangert hvor de helst vil jobbe i Universumundersøkelsen.

Her vil jusstudentene helst jobbe

Tre advokatfirmaer er inne på topp ti-oversikten over de mest foretrukne arbeidsgiverne i Universum-undersøkelsen.

Publisert

Hvert år gjennomfører Universum to undersøkelser i Norge. En av dem besvares av studenter, som undersøker hvilke arbeidsgivere landets studenter foretrekker å jobbe for og hvorfor. Universums studentundersøkelse for 2021 er nå klar.

Universum presenterte torsdag en oversikt over landets 40 mest attraktive arbeidsgivere blant jusstudenter.

Den viser at politiet er den aller mest attraktive arbeidsgiveren blant norske jusstudenter.

Blant alle de 13.858 studentene som har svart på undersøkelsen, er det et godt arbeidsmiljø som blir omtalt som det aller viktigste i valget av fremtidig arbeidsgiver.

- Stolte

På andreplass i jusskategorien kommer Wikborg Rein. På femteplass finner vi Thommessen, mens Wiersholm er inne på en niende plass.

- Kjære jusstudenter, takk for tillitten, vi er så stolte over at dere nok en gang har rangert oss på annenplass over de mest attraktive arbeidsgiverne - ikke minst at dere for åttende gang har rangert oss som det mest attraktive blant advokatfirmaene, sa managing partner Finn Bjørnstad da kåringen ble klar i et webinar torsdag ettermiddag.

Blant arbeidsgiverne i vekst er advokatfirmaene Haavind og Bull & Co.

Ser etter godt arbeidsmiljø

Blant de mannlige studentene er høy fremtidig lønn ratet som det nest viktigste kriteriet, mens profesjonell opplæring og utvikling havner på tredjeplass.

De kvinnelige jusstudentene har satt sistnevnte kriterium på andreplass, mens varierte arbeidsoppgaver er det tredje mest viktige.

707 jusstudenter har bidratt i undersøkelsen.

Powered by Labrador CMS