Advokatfirmaet Schjødt er nå landets største advokatfirma målt i omsetning.
Advokatfirmaet Schjødt er nå landets største advokatfirma målt i omsetning.

De tjue største advokatfirmaene omsatte for 10,4 mrd. i fjor

To advokatfirmaer omsatte for over 1 milliard kroner hver i 2019, mens bare tre av tjue firmaer opplevde en nedgang.

Publisert Sist oppdatert

Schjødt var i 2019 landets største advokatfirma målt i omsetning. Advokatfirmaet omsatte i fjor for 1,08 milliarder kroner, bare 12 millioner kroner mer enn konkurrenten Wikborg Rein med hovedkontor i nabobygget, skriver Kapital (saken krever innlogging).

Schjødts omsetning endte hele 24 prosent høyere enn året før.

Fusjonerte

En del av årsaken til den pene veksten kommer fra fusjonen med advokatene fra Michelet & Co, opplyser managing partner Per Ristvedt til Kapital.

- Blant annet tilstreber vi alltid å levere best mulig løsninger til klientene, og å skape merverdier. Ellers arbeides det godt i hele firmaet, og vi har et fornuftig kostnadsfokus, sier Ristvedt til tidsskriftet.

Wikborg Rein, som var landets største advokatfirma i 2018, økte omsetningen fra 1,01 milliard i 2018 til 1,07 milliarder i fjor. Firmaets Oslo-kontor sto ifølge Kapital for 80 prosent av omsetningen. Både Thommessen og Wiersholm

Aller høyest prosentmessig vekst blant de 20 store var det KPMG Law som oppnådde. De økte omsetningen med 25 prosent til 220 millioner kroner, og dermed endte dermed opp som landets 18. største advokatfirma i fjor. Også Arntzen de Besche hadde et sterkt fjorår med en vekst på over 60 millioner kroner sammenlignet med året før, til 441 millioner kroner.

Liten nedgang

For Grette, som mistet fem profilerte partnere til det nyopprettede IP-advokatfirmaet Gjessing Reimers, sank omsetningen med 2,3 prosent til 216 millioner kroner i 2019, likefullt ikke langt unna omsetningen på 221,6 millioner kroner i 2018.

BAHR måtte også tåle en liten omsetningssvikt på 1 prosent, men holder fremdeles stand som landets femte største advokatfirma.

Kvale sto omtrent på stedet hvil med en omsetningsnedgang på 0,6 prosent til 243,7 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS