Oslo tingrett skal behandle Per Danielsens søksmål på forsommeren.

Per Danielsens søksmål mot Advokatbevillingsnemnden skal gå over ti rettsdager fra 22. mai

Har frafalt begjæringen om utsatt iverksettelse av tilbakekall av advokatbevillingen.

Publisert

- Jeg ser frem til rettssaken i mai. Alternativet var behandling av kravet om utsettende virkning først, og hovedforhandling først utpå senhøsten. Da prioriterte vi én smekk på alle fluene, skriver Per Danielsen i en e-post til Advokatbladet.

Advokatbevillingsnemnden besluttet i desember i fjor å tilbakekalle hans advokatbevilling. Samtidig nedla nemnden også forbud mot at han yter rettshjelp. Danielsen ble meddelt det 28 sider lange vedtaket i et brev datert 15. desember 2022.

Advokatbevillingsnemnden konkluderte i vedtaket med at Per Danielsen er uskikket til å drive advokatvirksomhet, og at han har mistet den tillit som er nødvendig i yrket.

Rett før jul sendte Danielsen stevning og begjæring om midlertidig avgjørelse til Oslo tingrett, der han ba om at Oslo tingrett umiddelbart berammet muntlige forhandlinger for å avgjøre om tilbakekallsvedtaket skulle få utsatt iverksettelse.

Nå har Danielsen altså frafalt begjæringen om utsatt iverksettelse.

Hovedforhandling i saken skal gå over ti rettsdager, og er berammet fra 22. mai til 5. juni.

Firmaet rekrutterer

På spørsmål om hvordan pågående saker blir løst etter tilbakekallet, svarer Danielsen at «alle pågående saker løses på en utmerket måte».

- Nå vil vi gjerne ansette en til. Selv jobber jeg fortsatt mye, forteller Danielsen.

I øyeblikket er advokat Linnéa Tereza Karlberg den eneste advokaten som er registrert med advokatbevilling i Tilsynsrådets register på Advokatfirmaet Danielsen & Co.

Firmaet har for tiden en stillingsannonse ute på Finn.no.

«Vi ekspanderer, og søker derfor etter advokat med egen bevilling, samt advokatfullmektig, til vårt kontor», heter det i annonsen.

Per Danielsen fyller 70 år i år, men ønsker ikke å slutte å jobbe.

- Jeg vil holde på til jeg blir omtrent 140, ifølge en test jeg har tatt på Facebook, skriver han i e-posten.


Powered by Labrador CMS