Belinda Boothby og Farid Bouras.
Belinda Boothby og Farid Bouras.

To nye partnere i Elden

Belinda Boothby og Farid Bouras er begge tilsatt som nye partnere i Advokatfirmaet Elden med virkning fra 1. juli.

Publisert Sist oppdatert

- Ingenting i verden er bedre enn å nå et mål. Drømmen for mange jurister er å bli partner i et advokatfirma, og aller helst i et av de mest kjente. Men det er veldig få som når til topps, og veien er lang fra drøm til realitet, sier Farid Bouras.

For Belinda Boothby er det også snakk om en drøm som går i oppfyllelse.

- Dette er en stor tillitserklæring og et stort karrieremessig hopp. For meg er det veldig stas å bli tatt opp som partner i det største prosedyre- og strafferettsfirmaet i Norge, og et firma som ellers er blant de aller største advokatfirmaene i landet, sier hun.

- Om jeg skal gjette på hvorfor jeg har blitt tatt opp som partner så fort, så vil jeg tro at det til dels er fordi jeg har drevet for meg selv tidligere og derav har erfaring som partner allerede. At jeg har engasjert meg på mange ulike arenaer i løpet av årene har nok også hatt noe å si. Jeg gleder meg enormt til fortsettelsen og til å følge opp firmaet, samt nye og tidligere klienter videre, forteller Boothby.

- Forstår viktigheten av mangfold

- Det er særlig betydningsfullt for meg at firmaet tør å satse på en 31-år gammel advokat med to yngre barn, sier hun.

-Det er selvsagt ikke enkelt å være tobarnsmor og advokat. Det krever en del planlegging, riktig tidsprioritering og til tider bortprioritering. At jeg har blitt partner har nok i praksis ikke så mye å si når det kommer til tid og barna: Helt ærlig så opplevde jeg det som vanskeligere å være først student og så advokatfullmektig, samtidig som jeg var ung småbarnsmor. Det var en periode der så å si alt var nytt. Jeg var uetablert og jeg følte meg som en underdog på nesten alle arenaer. Jeg kunne til tider kjenne litt på at jeg ble strukket i alle retninger, og at jeg ikke alltid klarte å levere som jeg ville. Men årene var svært lærerike, og det er noe jeg lever godt på i dag, forteller hun.

31-åringen har jobbet hardt.

- Å først bli ansatt hos Elden, og så bli tatt opp som partner ni måneder senere har jo selvfølgelig krevd beinhard, konsistent og målrettet jobbing. Antagelig også villigheten til å gi slipp på «flink pike»-holdningen, å bygge nettverk og å lære av kolleger internt og eksternt, sier Boothby.

Elden satser på kvinner

På toppen av advokatbransjen er det fortsatt menn som dominerer. Men kvinneandelen øker, og ifølge en artikkel fra Advokatbladet tidligere i år, er Elden det firmaet med høyest kvinnelig partnerandel blant de 25 største.

«Det er vel så enkelt som at vi har en rekke dedikerte og flinke kvinner blant våre senioradvokater, og da har de sin naturlige plass som partnere», sa John Christian Elden den gang.

Boothby mener det er helt tydelig at firmaet satser sterkt på kvinner.

- Vi har en relativt høy andel kvinnelige ansatte og partnere, og dette viser at vi følger de strømningene som er i samfunnet. Hos Elden har vi også en kvinnelig styreleder, Nadia Christina Hall, som for meg har blitt et stort forbilde, forteller hun til Advokatbladet.

John Christian Elden som prinsipal

Da Boothby begynte å jobbe hos Elden i fjor, hadde Farid Bouras allerede jobbet i firmaet i et par år. Her har han alltid følt seg hjemme.

-Jeg har blitt inkludert fra første stund og har aldri følt meg hjemme et sted på samme måte som jeg gjør hos Elden, sier han.

For om lag fem år siden møttes Bouras og John Christian Elden for første gang på et utested i Oslo. Bouras kom da med en klar beskjed til sin nåværende sjef: «Du, vi to skal jobbe sammen en dag».

Elden var enig, det skulle de, så lenge Bouras tok jusutdanningen. Et halvt år etter ferdig utdannelse ble han ansatt i Elden over et lunsjmøte, fortalte han i et intervju med Dagbladet.

Det er også John Christian Elden som har vært Bouras sin prinsipal.

-John Christian Elden er Norges mest attraktive arbeidsgiver og advokat. Ikke bare har han gitt meg stor faglig utvikling, han har også bidratt til å utvikle meg som person. Han forklarer den mest avanserte jussen på en intelligent og enkel måte, med en humoristisk tone. For min del har det vært alfa og omega å få jobbe tett med han, sier Bouras til Advokatbladet.

Stiftet Ungdom mot vold

I 1995 var Bouras med å starte organisasjonen Ungdom mot vold. Stiftelsen er i dag et supplement til det offentlige hjelpeapparatet for å motvirke ungdomskriminalitet. Bouras er fortsatt styreleder og spesialrådgiver.

Som advokat har han mange saker med internasjonalt tilsnitt.

Belinda Boothby jobber mye med barnerett, erstatningsrett, utledningsrett og som bistandsadvokat.

Powered by Labrador CMS