I strålende sol stilte Advokatforeningen Oslo krets opp i fjorårets pride-parade for aller første gang. I år håper de på enda flere deltagere. Foto: Henrik Skjevestad
I strålende sol stilte Advokatforeningen Oslo krets opp i fjorårets pride-parade for aller første gang. I år håper de på enda flere deltagere. Foto: Henrik Skjevestad

Oslo-advokater gjentar fjorårets Pride-suksess

- Så lenge det er behov for Pride, ser vi det som helt naturlig at vi stiller opp, sier styremedlem i Advokatforeningen Oslo krets, Nora Hallén.

Publisert   Sist oppdatert

Advokatforeningen Oslo krets stiller for andre gang i paraden under Oslo pride, som i år går fra Grønland til lørdag 22. juni. Det var i fjor Advokatforeningen organiserte deltagelse i pride-paraden for aller første gang.

Gode tilbakemeldinger

Mer enn tretti advokater gikk da i foreningens T-skjorter i paraden. Styremedlem i Advokatforeningen Oslo krets, Elden-advokat Nora Hallén, håper på enda flere deltagere i år.

- For de som var med ifjor har vi fått tilbakemeldinger om at det var en veldig positiv opplevelse. Vi ser derfor ingen grunn til ikke å følge opp fjoråret, og håper at dette blir en fin tradisjon for mange av våre medlemmer. Så lenge det er behov for Pride - og det er det fortsatt -synes Oslo krets det er naturlig at vi stiller - og synes det er bra at Advokatforeningen støtter opp om initiativet, sier Hallén.

Står sammen mot diskriminering

Hun tillegger at mange offentlige institusjoner har egne paroler i paraden, og at det er stor variasjon i de som går og ser paraden fra sidelinjen.

- Det er viktig at advokater står opp for menneskerettigheter, anti-diskriminering og likeverd, tillegger Hallén.

Hun oppfordrer interesserte medlemmer til å møte opp i Juristenes hus i Kristian Augustsgt. 9 før paradestart 22. juni klokken 10:30 for en felles matbit og utdeling av T-skjorter. Avgang til paradestart i Grønlandsleiret er klokken 1115. Selve paraden starter fra Grønland klokken 13:00.

Pride er en feiring av skeiv kjærlighet og mangfold, og en markering av at alle mennesker, uavhengig av seksuell legning, skal få leve et fritt liv uten fare for trakassering eller diskriminering.

Det kreves ingen påmelding før arrangementet, men Oslo krets oppfordrer interesserte til å melde sin interesse på Facebook.

I videointervjuet under kan du se hva Elden-advokat Nora Hallén og leder av Yngre advokater i Oslo krets, Magnus Brekke Svanberg, sa om deltagelsen i Oslo Pride-paraden i fjor!

Flere advokatfirmaer er allerede i gang med markeringen av Pride på sine Instagram-profiler;