Per Ristvedt.

Schjødt omsatte for nær to milliarder i 2023

Omsetningen gikk opp, men resultatet gikk ned for landets største advokatfirma i fjor. 

Publisert Sist oppdatert

I 2022 var Schjødt vekstvinneren blant firmaer med opprinnelse i Norge, og omsetningen endte på drøye 1,8 milliarder kroner. 

Selv om omsetningen fulgte grønn pil oppover også i fjor, var veksten mindre enn året før. Omsetning i 2023 økte med om lag tre prosent til 1,9 milliarder kroner. 

- Schjødt har hatt høy aktivitet gjennom 2023. Hovedfokus har vært på overgangen til å bli et nordisk firma som betjener det nordiske markedet med god styring og ressursutnyttelse på tvers av landene, sier partner Per Ristvedt i en pressemelding torsdag ettermiddag. 

Satser i Norden

I løpet av de siste årene har Schjødt utvidet virksomheten til både Stockholm og København. 

- I løpet av 2023 bygget vi opp en betydelig virksomhet i Danmark, og mottakelsen i det danske markedet har vært over all forventning, sier Ristvedt. 

- I Sverige har vi fortsatt konsolideringen og har bygget en solid plattform for videre vekst. London har også hatt god aktivitet, særlig innen shipping, energi og transaksjoner. 

Her hjemme gikk aktiviteten ned innenfor firmaets kjernemarkeder, slik som fast eiendom, transaksjoner og børsnoteringer. 

- Men vi topper likevel listen med flest transaksjoner gjennom 2023, hvilket vi er tilfredse med. I tillegg har vi vært gjennom et lederskifte og bodd oss inn i nytt hovedkontor i Oslo.

Resultatet gikk ned

Selv om omsetningen gikk opp i fjor, gikk resultatet ned med fire prosent og endte på 1,3 milliarder. 

- Dette skyldes til dels noe svakere aktivitet i våre norske kjernemarkeder, at negativ omtale i deler av pressen nok har hatt en viss effekt, og at vi samtidig har hatt en del ekstraordinære utgifter og investeringer blant annet i forbindelse med satsningen i Danmark og nytt kontor i Oslo, sier Schjødt-partneren. 

Han ser likevel positivt på fremtiden.

- Som alltid ser vi fremover og vi gleder oss til neste strekk.

Powered by Labrador CMS