Jarle Kvam innledet Nordic Buy Out Forum som samlet over 400 M&A-interesserte i Oslo denne uken.
Administrerende direktør i Norsk Venturekapitalforening (NVCA), Ricke Eckhoff Høvding kom med en statusoppdatering
Jarle Kvam og Ingjerd Røynås fra Wiersholm var begge foredragsholdere på konferansen.
Ulrik Smith fra FSN Capital mener «private euqity»-begrepet bør byttes ut med «people euqity».
Erik Engellau-Nilsson og Tove Rådelius kom fra Stockholm for å prate om Norrsken Foundation.
Tove Rådelius fra Norrsken foundation.
Sjeføkonom Øystein Dørum i NHO mener det urolige verdensbildet vil kunne ha stor innflytelse på markedet.

Investorer satser mer på bærekraft og ansvarlighet

- Viktig at det brukes mer penger på investeringer som tar sikte på å både gi markedsmessig avkastning, og samtidig miljø- eller samfunnsmessig gevinst.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble det niende Nordic Buy Out Forum arrangert på Radisson Blu Scandinavia på Holbergs plass i Oslo. Forumet som ble initiert av Wiersholm-partner Jarle Kvam i 2011, samler M&A-interesserte fra hele Norden, og hadde i år over 400 påmeldte deltagere.

Nordic Buy Out Forum 2019

Årlig M&A-arrangement som ble arrangert første gang i 2011. Konferansen arrangeres i regi av advokatfirmaet Wiersholm og hadde i år over 400 påmeldte deltagere.

Impact ivestments er investeringer som tar sikte på å både gi markedsmessig avkastning, og miljø- eller samfunnsmessig gevinst.

ESG (Environmental, Social og Governance) er bærekraftige og ansvarlige investeringer, og hvordan forretningsmodellen bidrar til bærekraftig utvikling.

Private equity (PE) er et samlebegrep på en spesiell type fond og selskaper som investerer i bedrifter som ikke er børsnotert.

Arrangementet er det største årlige M&A-eventet i Norden. På plakaten sto blant annet foredrag med flere gründere og advokater.

Et av hovedtemaene var hvordan bransjen kan bidra til å gjøre noe med globale utfordringer som søppelproblemet, fattigdom, og at kloden blir stadig varmere.

Større betydning

Foran et bilde av en indisk elv full av søppel innledet Jarle Kvam konferansen med å rette fokus på impact investments - investeringer som både er økonomisk lønnsomme og for miljøet, og ESG - altså bærekraftige og ansvarlige investeringer.

- En av de viktigste trendene vi ser nå er at ESG betyr mer og mer for investorene, som pusher fondene til å tenke mer i den retningen. I tillegg ser vi at det dyttes stadig mer penger inn i impact investments. Det er viktig hvis vi skal klare å redde planeten, sier Kvam.

Vil ha nytt begrep

På talerstolen sto totalt sytten ulike foredragsholdere, deriblant managing partner Martin Schütt og partner Linn Nærup Børke fra Askeladden & Co. Firmaet starter gründerselskaper innen tradisjonelle tjenestenæringer med mål om å fornye forretningsmodellene, og har blant annet frisørtjenesten Cutters og legetjenesten Dr. Dropin i stallen.

- Jeg synes det har vært en god blanding av forskjellige foredrag, sier Jarle Kvam.

Ulrik Smith, partner i FSN Capital, mener bransjen bør være flinkere til å få frem hva de gjør til de utenfor, og fokusere mer på menneskene bak.

- Er det noen her som egentlig liker navnet «private equity»? Når du snakker om jobben til barna eller kona di, svarer de aldri «Jeg vet hva det er - fortell meg mer!». Det er sikkert fordi det er et misvisende, og introvert begrep, som det er på tide at vi endrer . Jeg elsker å jobbe med dette hver dag, men det er på tide at vi begynner å si «people equity» istedenfor «private equity », argumenterte Smith.

Wiersholm-advokat Ingjerd Røynås bevisstgjorde om hvor viktig det er med gode forberedelser i salgsprosesser
Powered by Labrador CMS