For 17. gang stikker Lovstafetten Oslo av med seieren. Bergen-laget har ti triumfer.
For 17. gang stikker Lovstafetten Oslo av med seieren. Bergen-laget har ti triumfer.

LOVSTAFETTEN 2023

Oslo med hat-trick: Vant Lovstafetten for tredje år på rad

– Stafetten et kroneksempel på at det står meget bra til med rettsstaten når landets jusstudenter frivillig konkurrerer om å frakte lovsamlinger over fjellet midt på natten, sier leder for Lovstafetten Oslo, Helene Bjørgen Fjørtoft.

Publisert Sist oppdatert

Fredag gikk startskuddet for den tradisjonsrike lovstafetten, hvor studenter fra de juridiske fakultetene ved Bergen og Oslo kjempet om å løpe og sykle raskest fra Drammen til Bergen, med lovsamlingen som stafettpinne.

Det var ventet en spennende duell mellom jusstudentene fra Norges to største byer, da de første løperne la av gårde fra elvebyen fredag klokken 11:30.

Fjorten etapper, og drøye tretti timer senere ankom Oslo-laget målstreken, 20 minutter og 22 sekunder før Bergen-laget.

– Vårens vakreste eventyr og jussens aller største «høydare» er både gjennomført og vunnet. Lovstafetten Oslo ser tilbake på tilbakelagte 414 km og 30 timer med pur råskap, nasjonalromantiske omgivelser, solskinnsvær, lagånd og seier, sier leder for Lovstafetten Oslo, Helene Bjørgen Fjørtoft, til Advokatbladet.

Krig og vennskap

Hun forteller at årets stafett bar preg av nye venner på tvers av fakultetene, til tross for den seriøse konkurransen.

Slitne og glade studenter fra UiO feiret triumfen med pannebånd og brede smil.
Slitne og glade studenter fra UiO feiret triumfen med pannebånd og brede smil.

– Selv om stafetten tidvis bar preg av å være en bokstavelig talt beinhard krig mot Bergen, er stafetten først og fremst et arrangement som forener studentene i Oslo og Bergen på en helt unik måte, forteller Fjørtoft.

– Lovstafetten vitner kort og godt om mange privilegier. En stor takk til alle løpere, syklister, funksjonærer, sponsorer og øvrige bidragsytere til Lovstafetten 2023. Vi er en svært takknemlig gjeng som tar med oss pokalen hjem til Oslo for tredje år på rad.

Leder for Lovstafetten Bergen, Jonathan David-Andersen, slutter seg til Fjørtofts skildring av stafetten som en brobygger mellom de to fakultetene.

– Stafetten fungerer som en perfekt arena for å knytte nye vennskap, på tvers av geografiske og fakultetsmessige barrierer. Mellom slagene i årets stafett opplevde vi nettopp dette. Barrierene ble brutt ned og nye vennskap oppsto, sier han.

Revansjelyst i Bergen

Til tross for nok et tap, er det ingen sure miner å skimte hos Lovstafetten Bergen. David-Andersen mener årets konkurranse går ned i historiebøkene som en av de fineste noensinne.

– Med strålende solskinn og en fantastisk atmosfære, var det enkelt for alle funksjonærer og utøvere å holde motivasjonen oppe gjennom de drøye 30-timene det tok. I forberedelsene til stafetten slo det meg hvor unik Lovstafetten er i sitt samling av studenter som deler samme interesse og lidenskap for idrett, sier han.

– Etter å ha vært ute til dyst i over 30 timer kan jeg med hånden på hjertet si dette: Lovstafetten er virkelig vårens vakreste eventyr. Selv om eventyret nå er over for denne gang, ser vi allerede frem mot neste år med stor glede.

Selv om stemningen tilsynelatende er god, er det en revansjelysten gjeng som ankom Bergen som nummer to for tredje år på rad.

– Ta godt vare på pokalen for oss - neste år skal den komme hjem til Bergen, sier David-Andersen.

Powered by Labrador CMS