Jusstudenter i Oslo gjør seg klar for å legge ned mange kilometere i Oslos gater førstkommende lørdag. Her i forbindelse med Lovstafetten tidligere i år.
Jusstudenter i Oslo gjør seg klar for å legge ned mange kilometere i Oslos gater førstkommende lørdag. Her i forbindelse med Lovstafetten tidligere i år.

Lovstafetten vil løpe langt for lavinntektsland

Med DLA Piper på laget håper jusstudentene i Oslo at de vil tilbakelegge mer enn 3700 kilometer på én dag. For hver kilometer studentene løper donerer advokatfirmaet 10 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 25. september inviterer Lovstafetten og DLA Piper alle jusstudenter i Oslo til et virtuelt løp der inntektene går til Unicefs arbeid for barns rettigheter.

For hver kilometer studentene logger på treningsappen Strava den dagen, donerer nemlig DLA Piper ti kroner til Unicefs arbeid for Covax-samarbeidet som skal sikre flere koronavaksiner til utviklingsland.

- Meningsfylt

Jonas Kolderup Lund er ny leder i Lovstafetten Oslo. Han ser frem til årets arrangement.

- En del jusstudenter er ganske konkurranseinnstilte, og i fjor løp to deltagere over 100 kilometer hver. At vi skal løpe for et veldedig formål gjør det hele mer meningsfylt, sier Lund til Advokatbladet.

Jonas Kolderup Lund er ny leder i Lovstafetten Oslo.
Jonas Kolderup Lund er ny leder i Lovstafetten Oslo.

- Ved siden av å samle inn penger til et godt formål, håper vi arrangementet kan bidra til å skape treningsglede for studentene, legger han til.

Les mer på Facebook-arrangementet.

Selv har han vært litt skadeutsatt i det siste, men skal likevel komme seg ut på treningstur.

- Jeg skal prøve å bidra så godt jeg kan, og løpe så langt kroppen tåler. Det fine med arrangementet er at alle kan få det til, uavhengig om de bruker mye eller lite tid eller hvor de er - enten de er på hytta, hjemme hos foreldrene i en annen by eller i Oslo. I år oppfordrer vi alle til å løpe i grupper for å motivere hverandre frem, sier Lund.

Arrangementet ble til i fjor da Oslo hadde strenge koronatiltak.

- Vi oppfordrer alle til å se etter de oransje t-skjortene i gatene på lørdag, og heie frem jusstudentene.

I 2020 løp over 200 jusstudenter totalt over 3700 kilometer kilometer, et snitt på 18,5 kilometer hver.

De to mest ivrige studentene stanset ikke før de hadde nådd 100 (!) kilometer hver .

- Vårt mål er å slå fjoråret. Jeg håper så mange som mulig ønsker å delta, sier Lund.

- Viktig å løfte blikket

Fungerende managing partner Kjetil Haare Johansen i DLA Piper mener løpet tegner til å bli en super tradisjon.

Fungerende managing partner Kjetil Haare Johansen i DLA Piper gleder seg over engasjementet blant jusstudentene.
Fungerende managing partner Kjetil Haare Johansen i DLA Piper gleder seg over engasjementet blant jusstudentene.

- Både Lovstafetten og UNICEF er viktige samarbeidspartnere for oss på hver sine arenaer, og det å forene disse kreftene til inntekt for en god sak gjør oss stolte, sier Johansen.

- Å kunne løfte blikket fra den forretningsjuridiske hverdagen er viktig. Vi vet at fysisk aktivitet er positivt for den mentale helsen. Dette er definitivt et tiltak som er et kinderegg for oss i DLA Piper. Vi får skapt oppmerksomhet rundt UNICEF, både internt og blant studentene, vi får oppfordret våre ansatte til å delta, og vi er med på å bidra til å skape oppmerksomhet rundt UNICEFs viktige arbeid med å få ut vaksiner til land med lav vaksinasjonsgrad, sier Johansen.

Kun 1,8 prosent har fått vaksinen

Kyrre Lind er fagansvarlig for global helse i UNICEF i Norge.

- Vi er selvsagt svært glade for engasjementet fra jusstudentene og DLA Piper. UNICEF spiller for tiden en viktig rolle i den største og viktigste vaksineoperasjonen i historien, nemlig COVAX-samarbeidet. Bare 1,8 prosent av befolkningen i lavinntektsland har fått vaksinen, mot 63,5 prosent i rike land. Det er med andre ord stort behov for at alle gode krefter mobiliserer slik at vi kan gjøre noe med denne uholdbare og urettferdige situasjonen. Derfor er vi utrolig glad for alle som retter fokus mot vårt arbeid, og håper flere lar seg inspirere av de spreke studentene og vår pro bono-partner DLA Piper, sier Lind.

Powered by Labrador CMS