Eskil Fladsrud, Maria Dammen, Hans Martin Helgesen, Thea Rabe, Silje Møller Schiefloe og Håvard Almås sitter i Lovstafetten-styret.

197 jusstudenter løp inn 37.000 kroner til UNICEF

DLA Piper gir en stor gave til UNICEF etter at jusstudenter fra UiO løp mer enn 3700 kilometer i løpet av ett døgn i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Jusstudent Thea Rabe er leder av Lovstafetten, en studentforening ved Det juridiske fakultetet ved Universitetet i Oslo (UiO) som tilbyr fellestrening for studentene.

Utvalgets største arrangement i et normalår er det årlige løpet mellom Oslo og Bergen, som består av seks sykkeletapper og ni løpsetapper. Det tradisjonsrike løpet måtte i år avlyses grunnet korona.

- Vi har derfor sett oss om etter nye morsomme tiltak. I samarbeid med DLA Piper bestemte vi oss derfor for å arrangere et veldedighetsløp til inntekt for Unicef, sier Rabe til Advokatbladet.

Jusstudentene var godt synlig i hovedstadens bybilde lørdag.

Lavterskel

Thea Rabe er styreleder i Lovstafetten, og løp hele 77 kilometer på lørdag.

På lørdag ble derfor alle jusstudenter i Oslo oppfordret til å ta seg en løpetur, og registrere denne i treningappen Strava. Hele 197 deltok, og totalt la de bak seg 3742 kilometer.

For hver registrerte kilometer studentene løp, donerte advokatfirmaet DLA Piper 10 kroner til Unicef.

- Dette var et lavterskeltilbud, og alle monner drar - uansett hvor langt man løper. Men vi ønsket også å engasjere de som ønsker å løpe seg en litt lengre tur enn vanlig, sier Rabe.

Selv la hun bak seg over 77 kilometer på 8 timer og 17 minutter , og ble dermed den kvinnelige jusstudenten som løp aller lengst.

- Det var veldig gøy å presse kroppen, og særlig moro når man gjør det for en så god sak, sier Rabe.

Thea Rabe rakk innom store deler av Oslo på sin løpetur lørdag, inkludert Frognerparken, Nordstrand, Sognsvann, Fornebu og Oslo sentrum.

Også i DLA Piper, som sponser arrangementet, gleder de seg over engasjementet.

- Det er kjempegøy for oss at vi klarte å få til et samarbeidsprosjekt med to av våre viktige samarbeidspartnere, og å se at så mange jusstudenter ble med å løpe, sier HR-ansvarlig Christine Lykka til Advokatbladet.

Av de som løp aller lengst, la flere bak seg over 100 (!) kilometer.

- Studentene har vist et enormt engasjement for en god sak, sier Lykka.

Jusstudent Henrik Aandstad ga alt, og sikret seg flest kilometer i løpet. Aanstad har for øvrig en deltidsstilling som studentsekretær i Wiersholm ved siden av jusstudiet.

- Brutalt

Blant herrene ble det kamp om seieren, og til slutt var det Henrik Aandstad som kunne krone seg som vinner.

Han fikk registrert hele 101,25 kilometer på 13 timer og 55 minutter . Førsteårsstudenten Noah Wicken imponerte også og fikk registrert 100 kilometer noe han gjennomførte på bare 10 timer 43 minutter.

- Det var fysisk og psykisk brutalt å løpe så langt. Etter 85,4 kilometer trodde jeg at seieren var min, men like før jeg skulle stoppe klokka så jeg på Strava at Noah hadde lagt ut en økt på 100 kilometer. Den mentale omstillingen fra å være ferdig til å måtte løpe 15 kilometer til var særlig tung, sier Aandstad til Advokatbladet.

- Men det var hyggelig å møte på jusstudenter i oransje t-skjorter rundt omkring i Nordmarka som alle sanket kilometer til det samme, gode formålet, fastslår jusstudenten.

DLA Piper har en praktikantordning hos Unicef som innebærer at en jusstudent er utplassert der i en 20 prosent stilling. Nå gir de altså 37.000 kroner til Unicef.

– Vi hadde tatt høyde for at det skulle bli stor oppslutning, så det er bare kult, sier Lykka.

Hun ser for seg at samarbeidet med Lovstafetten kan fortsette også neste år.

- Dette løpet er absolutt noe for fremtiden også. Jusstudentene har vist seg som en både sprek og klok gjeng, påpeker Lykka.

Powered by Labrador CMS