Jynge har bred erfaring med rådgivning knyttet til fast eiendom både som advokat og fra eier- og utviklersiden.

- Avtalen gir oss nye ben å stå på

Nylig ble det kjent at Seland Rödl & Partner skal levere juridisk innhold til legal tech-selskapet Lexly.

Publisert Sist oppdatert

Samarbeidet gjør at Seland Rödl & Partners nå planlegger å øke staben på de fagområdene som er aktuelle for Lexly-prosjektet.

I tråd med utviklingen

– Vi ser at verden er i utvikling, og at flere norske aktører hopper på legal tech-bølgen. For oss blir dette et nytt ben å stå på, sier Jørgen Sandaas Jynge til Advokatbladet.

– Lexly har en sterk og levedyktig forretningsmodell som har fungert i mange ulike markeder. Vi gleder oss til å være med på å utvikle den videre.

Han mener avtalen er viktig for å få inn nye oppdrag til firmaet, men også for å tilgjengeliggjøre og ufarliggjøre advokattjenester for brukeren.

– Jeg tror mange opplever advokattjenester som fremmedgjørende og dyrt, og vi håper at denne løsningen skal senke terskelen for å søke juridisk bistand. Dette er en ny og enklere måte å komme i kontakt med oss på.

Seland Rödl & Partner

  • Er spesialister på skatt og avgift, fast eiendom og selskapsrett.
  • Har kontor i Oslo.
  • Har over 20 ansatte.
  • Seland Orwall ble stiftet i 2016 ved en fusjon mellom Advokatfirmaet Seland DA og Advokatfirmaet Orwall DA.
  • I april 2022 slo Seland Orwall seg sammen med det internasjonale revisjonsselskapet, Rödl & Partner, og ble til Seland | Rödl & Partner.

Komplekse saker sendes videre

Seland Rödl & Partners skal i første omgang være den eneste innholdsleverandøren for legal tech-selskapets norske avdeling.

– Våre arbeidsmetoder forandrer seg ikke, vi er innholdsleverandør og skal utarbeide det juridiske materialet i den norske nettløsningen, forteller Jynge.

– En typisk legal tech-kunde er et menneske eller en virksomhet som står foran en utfordring. Det kan være en skilsmisse, dødsfall eller et salg av virksomhet, eiendom eller utviklingsprosjekt. Lexly tilbyr juridisk rådgivning digitalt, men i det saken blir kompleks, sendes kunden til oss, og vi jobber videre sammen.

– Juss er for alle

Siden lanseringen av sitt første nettbaserte juridiske tilbud i Sverige i 2007, har Lexly etablert seg i Finland, Brasil og Danmark. På de fire kontorene har de over hundre medarbeidere, og siden oppstarten har de hatt flere enn fire hundre tusen privat- og businesskunder, skriver selskapet i en pressemelding.

Leder for Lexlys norske avdeling, Erik Nordenborg, forteller at Seland Rödl & Partners holdning til legal tech var en viktig faktor for samarbeidet.

– Mange tror juss er eksklusivt og vanskelig tilgjengelig. Vi ser det ikke sånn. Jussen er til for alle, og Seland Rödl & Partner har akkurat samme innstilling. Vi kan hjelpe hverandre gjensidig med å bringe det budskapet ut til kundene, sier han i pressemeldingen.

På lag med norsk storbank

Lexlys ambisjoner i Norge er å jobbe tett med de største bankene, slik de praktiserer i Sverige, forteller Nordenborg.

– Vi har allerede undertegnet avtaler med en av storbankene. Men vi kan ikke gå ut med detaljer ennå.

Han velger å se på legal tech som et enkelt og smidig supplement, fremfor en utfordrer til de tradisjonelle advokat- og juristyrkene.

– Vi i Lexly gir en løsning for å øke effektiviteten. Digital og innovative verktøy gjør juridisk rådgivning tydeligere, smartere og enklere for kunden. Å hjelpe flere mennesker å skjønne hvilke behov de har, gjør juridisk bistand mer tilgjengelig for dem.

Powered by Labrador CMS