TechTorgets ble en publikumssuksess da det ble arrangert for første gang i 2019 i Gyldendalhuset.

Samler IT-løsninger for advokatbransjen

Torsdag 11.mars arrangeres bransjedag om teknologi for advokater, med paneldebatter, foredrag og workshops. Men allerede nå finner du informasjon om et vell av ulike IT-løsninger for advokatbransjen på TechTorgets digitale portal.

Publisert

Initiativtagerne til TechTorget er Advokatforeningen i samarbeid med Erik Ødegaard, tidligere administrerende direktør i Føyen Torkildsen, og Peter van Dam, sjef for digitalisering i Simonsen Vogt Wiig.

Peter van Dam.

De to mener det finnes et stort behov for å samle tilbydere av smarte og praktiske IT-løsninger for advokatbransjen på ett sted.

Erik Ødegaard.

– Mange små advokatfirmaer har ikke tid til å orientere seg om ulike IT-løsninger. Derfor ønsker vi å tilby en møteplass der firmaene raskt kan finne informasjonen de trenger, og også få inspirasjon og kunnskap, sier Peter van Dam.

På den digitale plattformen er informasjon om teknologiske hyllevarer delt i fem kategorier; sikkerhet, compliance, dokumenthåndtering, saksadministrasjon og hosting.

Mange utstillere

Et stort antall utstillere er til stede på den digitale messen.

Inne på techtorget.no finner du kort informasjon om hver enkelt, med korte forklaringer på type produkt og markedsfokus.

Ved å trykke på linker i omtalene, kommer du til detaljerte beskrivelser og korte informasjonsvideoer av hvert enkelt produkt eller løsning.

– Det er veldig lett å gå seg bort i jungelen av systemer, og software-leverandører snakker gjerne stammespråk. Derfor har vi dekodet informasjon fra utstillerne på forhånd, og laget en lettfattelig oversikt som hvem som helst kan forstå, sier Erik Ødegaard.

Spørreundersøkelse om IT-bruk

TechTorget arrangeres i år for andre gang. Det første teknologi-torget ble arrangert fysisk i samarbeid med Advokatforeningen i Gyldendalhuset i 2019, og trakk hundrevis av interesserte fra advokatbransjen. Årets event, som går av stabelen torsdag 11.mars, skjer på plattformen Myonevent.

Da blir det foredrag om alt fra status på legal tech i Norge til utviklingen fra et tradisjonelt advokatfirma til fremtidens advokatfirma, samt parallellsesjoner om temaene sikkerhet, compliance, dokumenthåndtering og saksadministrasjon.

Det vil også bli lagt frem resultater fra en spørreundersøkelse om advokatfirmaers erfaringer med IT-løsninger. Dagen avrundes med en paneldebatt om trender og utfordringer for advokatbransjen.

Arrangementet er rettet mot små og mellomstore advokatfirmaer, men også de store firmaene vil ha mye å hente, forteller van Dam.

Fornøyd med Word og Excel

Veldig mange mindre advokatfirmaer har en passiv holdning til teknologi, forteller Ødegaard.

– Mange tenker at Word og Excel holder for dem. Men hva om konkurrenten din får noe som effektiviserer driften, hva gjør du da? Man kan tro at det ikke vil skje, men i enhver by kan det komme noen som gjør ting litt bedre enn dem som sitter med hendene i fanget. Det kan bli brutalt om man bare lar det skure og gå, sier han.

TechTorget ønsker å bidra til å avmystifisere teknologien.

Disse møter du

Her er paneldeltagerne og foredragsholderne:

Salvador Baille

Gründer og eier av Intelis, et norsk rådgivningsfirma innen innovasjon og forretningsutvikling.

Knut Magnar Aanestad

Country manager og gründer av Maigon.io og Sebra Lawtech Services. Beate Kalvøy

Advokat og produktsjef i HELP Forsikring.

Henrik A. Jensen

Advokat, gründer og styreleder i Legalis.

Lill Egeland

Advokat og partner i Simonsen Vogt Wiig.

Lars Ole Sikkeland

Head of Innovation and Knowledge Management, Equinor Legal.

Gian Luca Congeddu

Advokat og partner i Arktis Bentzen.

Jim Runsten

Founder og CEO av Synch.

Peter van Dam

Chief Digital Officer i Simonsen Vogt Wiig.

Merete Smith

Generalsekretær i Advokatforeningen.

– For en liten bedrift kan teknologi være et litt skummelt område. Nå har pandemien lært bransjen å finne nye løsninger, og satt fart på utviklingen, sier Ødegaard.

Innenfor legal tech utvikles ny programvare kontinuerlig, og spesielt innenfor compliance er det utviklet mye nytt. TechTorget har fått med seg flere nye leverandører, forteller Peter van Dam.

– Hvordan ta i bruk compliancesystemer for å etterkomme hvitvaskingskravene? Hvordan skal advokater samhandle med kundene sine uten å møtes? Hvordan dele dokumenter på en sikker måte? Dette er bare noen av spørsmålene som teknologien kan hjelpe til med, sier han.

Savnet helhetlig info

TechTorget arrangeres i samarbeid med Advokatforeningen.

— Meningen med denne messen er at advokater skal kunne orientere seg om relevante digitale muligheter på en enkel måte. I tillegg til teknologitilbyderne blir det også interessante foredrag på TechTorget, sier Merete Smith.

Advokatforeningen har savnet en helhetlig presentasjon av relevante leverandører i markedet, og messen gir advokater en mulighet til å kunne vurdere ulike IT-løsninger opp mot hverandre, og også knytte faglige kontakter, poengterer Smith overfor TechTorget.no.

TechTorget er gratis for Advokatforeningens medlemmer og for ansatte i medlemsbedrifter, men krever påmelding.

Les mer om arrangementet og utstillerne her.

Powered by Labrador CMS