En av initiativtakerne bak TechTorget, Peter van Dam, presenterer den nylanserte møteplassen og dets finesser.
Over 300 mennesker hadde meldt seg på TechTorget, som var gratis for Advokatforeningens medlemmer.
Advokatforeningens generalsekretær var en av tre som ønsket velkommen til TechTorget.
En av initiativtakerne bak TechTorget, Peter van Dam, presenterer den nylanserte møteplassen og dets finesser.
Susanne Mysen, kvinnen bak det nyetablerte digitale jussbiblioteket Rettsinfo.no.
Lawbotics-gründer Merete Nygaard forteller om dokumentautomatiseringsverktøyet Lexolve.
Knut-Magnar Aanestad, tidligere innovasjonssjef i Kluge, er en av grunnleggerne bak Etain.
Over 300 mennesker hadde meldt seg på TechTorget, som var gratis for Advokatforeningens medlemmer.

Ny møteplass for advokater som vil forenkle hverdagen med teknologi

Over 300 advokater, forretningsutviklere og innkjøpere var på plass da TechTorget ble arrangert for første gang.

Publisert

Under slagordet «Hvor advokater møter moderne IT-løsninger» arrangerte Advokatforeningen og TechTorget for første gang en tech-messe for advokater i går.

Hensikten var å skape en møteplass hvor IT-bransjen kunne vise seg frem for små og mellomstore advokatfirmaer, og presentere sine aktuelle løsninger for advokatbransjen.

- I Advokatforeningen tenker vi at den beste måten å møte fremtidens teknologi på, er nettopp å ta i bruk dagens teknologi. Det er det vi har lagt til rette for i dag. Bruk denne muligheten og finn ut hva som passer for akkurat deg og ditt firma. Vår plan er å gjøre dette til et årlig arrangement, sa Advokatforeningens generalsekretær, Merete Smith da hun åpnet torget.

- Vi må være forberedt på framtiden

Over 300 deltakere, femti utstillere, over 20 workshops og presentasjoner var på plass gjennom de fire timene messen varte i Gyldendalhuset. Straks man gikk over dørstokken ble man møtt med stands og ivrige leverandører klare til å dele kunnskap og informasjon.

Systemer for å registrere arbeidstid, for målrettet markedsføring, for risikostyring, dokumentautomatisering, compliance, fakturering, økonomistyring og håndtering av hvitvasking er eksempler på løsninger som ble vist frem.

- Det er så mange leverandører og det er vanskelig å få oversikt, samtidig med at man gjerne erkjenner at fremtiden kommer nå - og jeg er allerede for sent ute. Derfor synes vi det er best å samle leverandørene, møte hverandre og bruke noen minutter på å finne ut om det er noe som er interessant. Det er også fint å vite hva man må gjøre om et år. Vi må være forberedt på fremtiden, og da gjelder det å bruke produkter som finnes allerede nå, sa en av initiativtakerne bak TechTorget, Peter van Dam, da han overtok mikrofonen etter Smith.

På programmet var også innlegg med Thommessen-MP Sverre Tyrhaug om fremtidens advokatbransje, samt foredrag om datasikkerhet for advokatvirksomhet holdt av direktør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Håkon Bergsjø.

Vil gi bedre oversikt over eksisterende produkter

Hodene bak TechTorget er Erik Ødegaard, tidligere administrerende direktør i Føyen Torkildsen, og allerede nevnte Peter van Dam, sjef for digitalisering (CDO) i Simonsen Vogt Wiig.

Ødegaard og van Dam har lenge sett et behov for å samle tilbydere av smarte og praktiske IT-løsninger for advokatbransjen på ett sted.

- Antall løsninger som advokatfirmaer, internadvokater og andre jurister må bruke øker, og de må gjerne velge mellom såkalte «flere-løsninger-i-ett-plattformer», eller «best-of-breed». Et godt samspill mellom leverandør av ulike løsninger er derfor viktig, sa Peter van Dam til Advokatbladet i forkant av arrangementet.

– Særlig for små og mellomstore firmaer kan det være vanskelig å få oversikt over hvilke produkter som finnes, og hvem som leverer dem. Vi har derfor invitert over femti firmaer til å vise seg frem på TechTorget, slik at advokatene enkelt kan lære om hvilke muligheter som finnes, og hvem som leverer de ulike løsningene, utdypet Erik Ødegård.

Powered by Labrador CMS